«Ούτε επί Αλαμάνου ούτε επί Βελλή ήταν βρόμικος ο Απόλλων, τώρα με εσάς είναι»

Το Δ.Σ. της Τετάρτης (23/3) ήταν άκρως επεισοδιακό, ενδιαφέρον και «πιπεράτο».Το συμβούλιο άρχισε με ένταση όταν ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε την αποβολή από την αίθουσα του δικηγόρου του Πανελευσινιακού Γιώργου Παναγόπουλου ως μη έχοντα εργασία και νομιμοποίηση σε αυτό, για να γίνει αποδεκτό το αίτημα του μεγαλομετόχου…

…και να εξέλθουν άπαντες οι συνάδελφοι του τελευταίου που ήταν επίσης εντός.
Αυτό, όμως, δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που επακολούθησαν, καθώς κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. αρκετές φορές ακούγονταν βωμολοχίες ανάμεσα στους παράγοντες και η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που σε συνδυασμό με τις πολλές φωνές γινόταν χάβρα.
Το πιο θερμό επεισόδιο, ωστόσο, που μπορεί να γραφτεί χωρίς φυσικά κάποια «γαλλικά» που ξεστομίστηκαν, ήταν αυτό ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τον Αντώνη Λεβεντογιάννη.
Ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ζήτησε το λόγο από το μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ για τις δηλώσεις του τελευταίου μετά το ματς των δύο ομάδων στη Λάρισα, όταν ο Κούγιας είχε δηλώσει on camera ότι οι «κυανόλευκοι» είναι «από τις βρομερότερες ομάδες» της κατηγορίας.
Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» τότε έπαιξε… φουλ επίθεση προς τον παράγοντα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» επιμένοντας και επιχειρηματολογώντας για τη συγκεκριμένη άποψη.
«Αυτός ο Απόλλων είναι βρόμικος, αυτός που είστε τώρα εσείς! Ο Απόλλων δεν ήταν βρόμικος ούτε επί Αλαμάνου ούτε επί Βελλή, τώρα είναι με όλους εσάς που έχετε μαζευτεί!
Είναι βρόμικος γιατί παίζατε με την Καλλιθέα, κερδίζετε δύο πέναλτι, στο ημίχρονο βγαίνει ο Ρουσάκης και μετά τον παίρνετε εσείς.
Είναι βρόμικος γιατί παίζετε με την Παναχαϊκή και ο Στεργίδης δεν παίζει, δεν έχει μαντίλι να κλάψει και ξαφνικά κάνει ταξίδι του μέλιτος στο εξωτερικό και μετά τον παίρνετε εσείς.
Είναι βρόμικος γιατί έχει τον Κατσιγιάννη.
Είναι βρόμικος γιατί έχει τον Κοτταρά.
Είναι βρόμικος γιατί έχει εσένα που, όταν ήσουν στο Ρουφ, χτύπαγες αντίπαλους ποδοσφαιριστές με φωτοβολίδες και ένας από αυτούς είναι ο Πάνος που τώρα έχετε στην ομάδα. Και δεν μιλώ για πέρσι που είχατε τον Γιδόπουλο…», φώναξε ο Κούγιας στον Λεβεντογιάννη, για να του απαντήσει ο τελευταίος: «Κοίταξε να δεις, εμένα δεν θα μου μιλάς έτσι. Ακούς τι σου λέω, ρε!».
Ο Κούγιας απάντησε εκ νέου: «Εσύ μη μιλάς. Είσαι για τα θελήματα. Εσύ που κάρφωνες φωτοβολίδες…».
Το επεισόδιο τερματίστηκε με την παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Β’ Εθνικής Σπύρου Καλογιάννη, ο οποίος είχε και αυτός τις δικές του… περιπέτειες.
Στο Δ.Σ. παρευρέθη ο Ηρακλής Νύκταρης (χωρίς να πάρει το λόγο), αλλά νωρίτερα είχε επισκεφτεί τον Καλογιάννη στο γραφείο του ζητώντας του το λόγο για τα πρόστιμα που επιβάλλονται στα Χανιά, με τον πρόεδρο της διοργανώτριας να προσπαθεί να του εξηγήσει ότι αυτό το ζήτημα δεν εξαρτάται από τον ίδιο.
Ένταση υπήρξε κάποια στιγμή στο Δ.Σ. και με τον Ποτή Τσιριμπή, ο οποίος εκπροσώπησε ως πρόεδρος πλέον την Παναχαϊκή έχοντας δικαίωμα ψήφου.
Τις φωνές στη διάρκεια του συμβουλίου με όσα διαδραματίζονταν έβαλε, όμως, και ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο οποίος βρέθηκε σε Δ.Σ. μετά από αρκετό καιρό, τονίζοντας αγανακτισμένος: «Δεν σας καταλαβαίνω… Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας επιτέλους».
Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η δημόσια καταγγελία του προέδρου της Αναγέννησης Καρδίτσας Βασίλη Μπούρμπου, ο οποίος είπε ενώπιον όλων: «Υπάρχει ομάδα στην κατηγορία που παίζει έχοντας πλαστή ενημερότητα, θα σκάσει βόμβα να το ξέρετε».
Γενικά, πάντως, υπήρχε πολυκοσμία στο Δ.Σ., αφού άσχετα με το αν κάποιες ομάδες αποχώρησαν πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, ήταν άπαντες παρόντες, με μοναδική εξαίρεση τον Αγροτικό Αστέρα (δεν υπολογίζουμε φυσικά τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Εργοτέλη, που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα).
Πηγή: a-sports.gr