Ευκαιρία για δοκιμές με Μαυροβούνιο από τον Σκίμπε

Ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα θα έχει ο Μίχαελ Σκίμπε στο φιλικό με το Μαυροβούνιο. Με τριάδα στην άμυνα και γεμάτο κέντρο παρατάσσει την Εθνική ο Γερμανός τεχνικός. Το τελευταίο τρίμηνο, ο Μίχαελ Σκίμπε είδε σε αρκετά ματς τους διεθνείς και σε συνδυασμό με τις πρώτες εντυπώσεις που του άφησαν στα φιλικά…

του περασμένου Νοεμβρίου με Λουξεμβούργο και Τουρκία -κυρίως στο δεύτερο στην Κωνσταντινούπολη- πήρε την απόφαση να αλλάξει τον τρόπο ανάπτυξης.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναμένεται να επιλέξει τρεις κεντρικούς αμυντικούς με βάση τις δοκιμές που έχει κάνει τις δύο τελευταίες ημέρες, τοποθετώντας τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, τον Γιώργο Τζαβέλλα (αριστερό στόπερ) και τον Κώστα Μανωλά (δεξί στόπερ), ο οποίος επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς στο πρόγραμμα της Τετάρτης. Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη με τους βασικούς αγωνίστηκε ο Μάριος Οικονόμου ελλείψει του αμυντικού της Ρόμα. Την εστία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης.
Οι οδηγίες του Σκίμπε στους δύο ακραίους μπακ, τον Κώστα Σταφυλίδη (αριστερά) και Βασίλη Τοροσίδη (δεξιά) είναι να παίρνουν πρωτοβουλίες και να συμμετέχουν στο δημιουργικό κομμάτι. Ένας ρόλος που μόνο εύκολος δεν είναι διότι θα πρέπει οι δύο διεθνείς να έχουν ισορροπία σε άμυνα και επίθεση ώστε να μην αφήνουν εκτεθειμένα τα μετόπισθεν.
Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Ανδρέας Σάμαρης ως εξάρι, μέσα αριστερά ο Θάνος Πέτσος ή εάν γίνει η έκπληξη και προτιμηθεί ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, μέσα δεξιά ο Πέτρος Μάνταλος και σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Κώστα Μήτρογλου, ο Κώστας Φορτούνης. Ένα σχήμα που… μεταφράζεται σε 3-5-1-1. Μένει να δούμε βέβαια, πως θα αποτυπωθεί σήμερα το βράδυ (20:00) στο τερέν του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μία δεύτερη σκέψη που κάνει ο εκλέκτορας της Εθνικής είναι να ξεκινήσει ο Νίκος Καρέλης για να πλαισιώσει τον φορ της Μπενφίκα, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο Μάνταλος.
Κατά τα λοιπά, ο 50χρονος τεχνικός έδειξε το πρωί της Τετάρτης επιλεγμένα στιγμιότυπα από το παιχνίδι με την Τουρκία, κάνοντας παρατηρήσεις που αφορούσαν την επιθετική λειτουργία και τις τοποθετήσεις των παικτών στον αγωνιστικό χώρο.
Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό. Ωστόσο «παιχνίδι» έγινε και εκτός γηπέδου. Με πρωτοβουλία του Μίχαελ Σκίμπε, οι διεθνείς και τα υπόλοιπα μέλη της «γαλανόλευκης» δείπνησαν το βράδυ της Τετάρτης σε εστιατόριο της Βουλιαγμένης, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη και του προέδρου της Επιτροπής Εθνικών ομάδων, Αργύρη Βούλγαρη.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις