Στη Γ’ Εθνική ο ΑΟ Τρίκαλα

Η απόφαση πάρθηκε μετά τον υποβιβασμό της ομάδας από την Super League 2.

Απόφαση της έκτακτης συνέλευσης για συμμετοχή του ΑΟΤ στη Γ Εθνική με την στήριξη όλων. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2022, η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.

Θέμα της συζήτησης ήταν το αύριο της ανδρικής ομάδας και να τεθούν προτάσεις έτσι ώστε να βρεθεί ο τρόπος η ομάδα να συμμετάσχει στην Γ Εθνική κατηγορία και να αποφύγει το τοπικό πρωτάθλημα.

Η τελική απόφαση μετά από τοποθετήσεις φιλάθλων, μελών και της διοίκησης του ερασιτέχνη, είναι να συσταθεί επιτροπή η οποία θα “τρέξει” να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα συν αυτά που θα βάλει η διοίκηση του ερασιτέχνη, για να παίξει ο ΑΟ Τρίκαλα τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη σχεδόν και πλέον άπαντες όσοι ήταν στην αίθουσα αναλαμβάνουν τις ευθύνες για να υλοποιηθεί η πρόταση της καθόδου στην Γ Εθνική.

Στα αξιοσημείωτα και θετικά της συνέλευσης ήταν ότι σχεδόν όλοι ήθελαν η ομάδα να μην χάσει την κατηγορία και βρεθεί στο τοπικό αρκεί να στηρίξει όλη η πόλη, η τοποθέτηση του προέδρου των παλαιμάχων των Τρικάλων Στέφανου Πιάζα ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος και θα έχει ραντεβού μαζί του σε λίγες ημέρες, η προσφορά του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Τρικάλων Αθανάσιου Λιούτα του μοναδικού Βουλευτή που βρέθηκε στη συνέλευση, με ποσό 5000 ευρώ παρακινώντας όπως είπε και τους άλλους θεσμικούς φορείς και άτομα, να ακολουθήσουν στηρίζοντας τον ΑΟΤ και γενικά η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας όλων στη συνέλευση, να βοηθήσουν τον ερασιτέχνη για την συμμετοχή της ομάδας στην Γ Εθνική.

Μένει πια αυτό που αποφασίστηκε, από την προσεχή Δευτέρα να αρχίσει να υλοποιείται και να επιτευχθεί ο στόχος της συμμετοχής στη Γ Εθνική.

 

Κώστας Παρδάλης

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Κώστας Παρδάλης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την μικρή προσέλευση λέγοντας ότι “όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ είναι λίγοι για τον ΑΟ Τρίκαλα, ο ερασιτέχνης παρά τις προσπάθειες συνεχίζει να έχει λίγα εγγεγραμμένα μέλη” και αναρωτήθηκε πόσες φορές ακόμη ο ερασιτέχνης θα αναγκαστεί να κάνει επανεκκίνηση την ομάδα όταν κάποιοι άλλοι που διοίκησαν την ΠΑΕ την έχουν φέρει και πάλι χρεωμένη

Ζήτησε προτάσεις από το σώμα για να δουν όλοι μαζί τι θα αποφασιστεί.

Αναφέρθηκε στο 2014, όπου και τότε ο Ερασιτέχνης αναγκάστηκε να βάλει πολλά χρήματα για να συμμετάσχει η ομάδα στην Γ Εθνική.

Σε ερώτηση αν υπάρχει εικόνα για τα πραγματικά χρέη , είπε ότι δεν έχει πλήρη απάντηση σε αυτό, τόνισε όμως ότι από αυτά που γνωρίζει υπάρχουν 4 μπαν από ποδοσφαιριστές, ενώ ανέφερε και κάποια ποσά τα οποία δεν είναι και λίγα από οφειλές σε παίκτες, δημόσιο και τρίτους. Αυτά είπε θα ακολουθήσουν την ομάδα όταν αυτή επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες αν δεν εξοφληθούν. 108.000 είναι τα πρόστιμα στην ΕΠΟ, 112.000 το μπαν του Περλιέσι, δεν γνωρίζει τόνισε ποια είναι τα ποσά για τα μπαν των Αουντίνο, Γκιντεγκέ και Πούσιτς, συν το προσωπικό, συν ΙΚΑ, εφορία, δεν γνωρίζει είπε ακριβώς το συνολικό ποσό.

Σε άλλη ερώτηση αν τα χρήματα που είναι να εισπράξει η ομάδα από ποσοστά στοιχήματος, τηλεοπτικά που θα πάνε, απάντησε ότι αυτά πάνε απ΄ευθείας στον λογαριασμό της ΠΑΕ και δεν γνωρίζει αν από αυτά θα εξοφληθούν χρέη από αυτούς που διοίκησαν την ΠΑΕ.

Υπήρξε ένταση όταν ο παλιός τερματοφύλακας Φώτης Βασιλάκος σε τοποθέτησή του πρότεινε να τραβήξει ο ερασιτέχνης μπροστά , αλλιώς αν δεν μπορεί να παραιτηθεί. Εκεί είχαμε εκνευρισμό από πλευράς διοικούντων με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη να λέει ότι την Δευτέρα θα πάει την ομάδα στο Πρωτοδικείο, αν υπάρχει έτοιμο σχήμα να τους διαδεχθεί.

Στο τέλος της συνέλευσης, ο κ. Παρδάλης ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα πάρει την δική του προσωπική απόφαση.

 

Γιώργος Παναγιώτου

Ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Γιώργος Παναγιώτου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ¨βιώνουμε και πάλι πολύ δύσκολες συνθήκες, ζούμε ένα déjà vu όπως και παλιότερα με επενδυτές που έρχονται και διαλύουν την ομάδα και στη συνεχεία φεύγουν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και καλείται ο Ερασιτέχνης να συμμαζέψει την κατάσταση για μία ακόμη φορά.

Ξέρουμε τι έχουν τραβήξει 8 χρόνια τώρα και ειδικά ο πρόεδρος και δικαιολογημένα έχει έναν εκνευρισμό.”

Σε ερώτηση ποια είναι η πρόταση του ερασιτέχνη απάντησε ότι “Πρώτο μέλημα μας η ομάδα να παίξει στη Γ Εθνική, υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί ένα ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ, εμείς μπορούμε να διαθέσουμε 50.000 ευρώ, αλλά να εγγυηθούν όλοι ότι θα εξασφαλιστούν και τα υπόλοιπα χρήματα για να κατέλθει η ομάδα, αναφέροντας επίσης ότι το 2014, ο ερασιτέχνης είχε μαζέψει μόλις το 15% του συνολικού τότε προϋπολογισμού.”

 

Χειροκροτήθηκε ο Λιούτας

Ο Βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων Θανάσης Λιούτας, ο μοναδικός από τους βουλευτές που βρέθηκε στην συνέλευση, τόνισε ότι “Ήρθα εδώ για να μάθω τι θα γίνει με την ομάδα. Προσωπικά προσφέρω 5000 ευρώ και το κάνω αυτό τόσο να ενισχύσω την προσπάθεια, αλλά και να ακολουθήσουν και άλλοι για να στηρίξουμε τον ερασιτέχνη να αγωνιστεί η ομάδα στη Γ Εθνική”, για να λάβει θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι τον Δήμαρχο Τρικκαίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Σακκάς και τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων, ο Γιώργος Καρανάσιος.

 

Η πρόταση Πιάζα

Ο πρόεδρος των παλαιμάχων Τρικάλων, Στέφανος Πιάζας, δήλωσε ότι η ομάδα πρέπει να παίξει στη Γ Εθνική και οι διοικούντες τον ερασιτέχνη να είναι πιο αυστηροί όταν θα έρχονται “επενδυτές”. Ενώ είπε επίσης ότι το κακό για τον ΑΟΤ ξεκίνησε όταν ο Στέφανος Παιδής έδωσε την ομάδα στον Παππά και αποκάλυψε πως έχει ραντεβού με ενδιαφερόμενο να στηρίξει την ομάδα των Τρικάλων και αυτό θα γίνει εντός ημερών.

 

Τοποθετήθηκαν επίσης οι κ.κ. Αντωνοπούλου, Καταφυγιώτης, Σελεμέκος, Στεφανής, Κουτής, Αλέκος, Χιώτης, Μιχαλόπουλος, Βλαχομήτρος, Μιχαήλ, Κατσαντώνης. Όλοι τους ανέφεραν ότι στηρίζουν τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και την εμπιστεύονται για συμμετοχή στη Γ Εθνική και προτάθηκαν θέματα όπως σύσταση επιτροπής να τρέξει τις διαδικασίες γρήγορα, άνοιγμα λογαριασμού για κατάθεση χρημάτων, ραντεβού με επιχειρηματίες και φορείς, έκδοση καρτών διαρκείας, διαφημίσεις και χορηγίες και άπαντες έθεσαν τους εαυτούς τους στην διάθεση της ομάδας και του ερασιτέχνη.

Αποφασίστηκε λοιπόν από όλους σχεδόν τους συμμετέχοντες στη συνέλευση, να γίνει η προσπάθεια η ομάδα να συμμετάσχει στη Γ Εθνική και να τρέξουν οι διαδικασίες για αυτό.

liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις