F1 – Αυστρία: Εύκολα την 1η θέση στο sprint και pole για τον Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε στο σαββατιάτικο αγώνα και θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση την Κυριακή.

Ο Αγώνας Σπριντ του Grand Prix Αυστρίας στο Ρεντ Μπουλ Ρινγκ δεν είχε μεγάλες συγκινήσει και ανατροπές και είχε για νικητή τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, που ξεκίνησε από την πρώτη θέση και δεν την έχασε μέχρι το τέλος. Ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari τερμάτισε στη 2η θέση και ο Κάρλος Σάινθ με το άλλο κόκκινο μονοθέσιο συμπλήρωσε το βάθρο.

Εκκίνηση

Ο Αγώνας Σπριντ δεν ξεκίνησε κανονικά γιατί όταν τα μονοθέσια έφυγαν για το γύρο σχηματισμού, η Alpine του Φερνάντο Αλόνσο έμεινε ακινητοποιημένη πάνω στο γρύλλο και με τις κουβέρτες ακόμα πάνω στα ελαστικά. Το μονοθέσιο του Ισπανού απομακρύνθηκε και οι υπόλοιποι 19 πήραν τις θέσεις τους στο γκριντ. Και πάλι όμως δεν έγινε εκκίνηση, αφού η Alfa Romeo του Γκουάνγιου Ζου σταμάτησε μέσα στον πίστα προτού ο Κινέζος καταφέρει να φτάσει στη θέση του. Έτσι, όλοι έκαναν άλλον ένα γύρο σχηματισμού και ο Ζου, που στο μεταξύ κατάφερε να ξεκινήσει, εκκίνησε από τα pit.

Ύστερα από όλο αυτό το δράμα, τα κόκκινα φώτα έσβησαν κανονικά και ο Φερστάπεν έκανε καλή εκκίνηση για να διατηρήσει την πρώτη θέση, παρά την πίεση από τον Λεκλέρ. Η προσπάθεια του Λεκλέρ τον άφησε λίγο εκτεθειμένο στον Σάινθ, που πέρασε και πήρε τη 2η θέση από τον ομόσταβλό του. Ο Σάινθ αμέσως επιτέθηκε στον Φερστάπεν, αλλά στην επόμενη στροφή ο άφησε ανοιχτή την εσωτερική στον Λεκλέρ, που πέρασε και πήρε πίσω τη 2η θέση.

Ο Ράσελ διατηρήθηκε στην 4η θέση, μπροστά από τον Οκόν και τις δύο Haas των Μάγκνουσεν και Σουμάχερ, ενώ ο Πέρεζ έκανε επίσης καλή εκκίνηση και ανέβηκε στην 8η θέση, με τους Μπότας και Χάμιλτον να ακολουθούν.

Μην είδατε τον Μαξ

Με καθαρή πίστα μπροστά του, ο Φερστάπεν έβαλε το κεφάλι κάτω και άρχισε να απομακρύνεται από τις Ferrari, που είχαν τη δική τους μάχη, με τον Σάινθ να επιτίθεται στον Λεκλέρ και μάλιστα οι δυο τους να φτάνουν πολύ κοντά στη σύγκρουση σε κάποιες περιπτώσεις. Πιο πίσω, ο Πέρεζ βρισκόταν κολλημένος πίσω από τον Μικ Σουμάχερ, ενώ ο Χάμιλτον πέρασε τον Μπότας και ανέβηκε στην 9η θέση.

Είτε ο Σάινθ συμβιβάστηκε με την 3η θέση είτε ο Λεκλέρ ανέβασε το ρυθμό του, η μάχη ανάμεσα στις Ferrari έλαβε τέλος, με τη διαφορά ανάμεσά τους να ανεβαίνει στα 3 σχεδόν δευτερόλεπτα. Ο Πέρεζ όμως συνέχισε να κερδίζει θέσεις και περνώντας διαδοχικά τις δύο Haas και τον Οκόν ανέβηκε στην 5η θέση. Πίσω από τις Haas έφτασε γρήγορα και ο Λούις Χάμιλτον, αλλά ο Βρετανός της Mercedes δεν είχε την ταχύτητα να περάσει στις μεγάλες ευθείες της πίστας, παρότι είχε DRS. Μετά από αρκετές προσπάθειες, τελικά ο Χάμιλτον κατάφερε να περάσει τον Σουμάχερ και να ανέβει 8ος.

Μια εύκολη νίκη

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Φερστάπεν δεν απειλήθηκε και πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα στο Σπίλμπεργκ, εξασφαλίζοντας μαζί με τη νίκη και τους 8 βαθμούς την πρώτη θέση στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής. Ο Λεκλέρ τερμάτισε στη 2η θέση και ο Σάινθ ήταν 3ος. Ακολούθησαν οι Ράσελ, Πέρεζ, Οκόν, Μάγκνουσεν και Χάμιλτον.

Μετά το «ορεκτικό» του Σαββάτου, το «κυρίως γεύμα» έρχεται την Κυριακή, με τον αγώνα που θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ.

Αποτελέσματα

sprint

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις