Άγγελος Οικονόμου: “Υψηλότερος ο στόχος του Πανσερραϊκού”

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” φιλοξενήθηκε ένα από τα νέα αποκτήματα του Πανσερραϊκού, ο 27χρονος Κατερινιώτης χαφ, Άγγελος Οικονόμου, που πήρε το πρωτάθλημα με τη Βέροια, αλλά δε μπόρεσε να πανηγυρίσει εντέλει την άνοδο.

Ο έμπειρος μέσος, που ακόμα έπαιξε σε ΟΦΗ, Δόξα Δράμας, Πλατανιά Χανίων, έχοντας αρκετές παραστάσεις στην κατηγορία, αλλά και στη Μπάγερν Μονάχου (κυρίως στην Κ19), αναφέρθηκε στις δυναμικές κινήσεις για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, στην αισιοδοξία για πολύ καλύτερη πορεία στα “λιοντάρια”, αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Άγγελου Οικονόμου, που ακολούθησε ίδιο δρομολόγιο με τους συμπαίκτες του στους Ημαθιώτες, Σάββα Μούργο και Γιάννη Μυστακίδη:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του και την υποδοχή που του επεφύλαξαν στις Σέρρες:

Ήταν πολύ ενδιαφέρον. Ο Πανσερραϊκός με προσέγγισε με πολύ ωραίο τρόπο, ο πρόεδρος, ο τεχνικός διευθυντής και γενικά η διοίκηση. Από την πρώτη στιγμή ήταν θετικές οι συζητήσεις που κάναμε, φτάσαμε σε συμφωνία και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία, να ενταχθώ στην ομάδα και να χτίσουμε όλοι μαζί κάτι πολύ καλό.

Για το τι τον κέρδισε και είπε το “ναι” και αν με τις κινήσεις που είναι σε εξέλιξη (μεταγραφές και ανανεώσεις) ο στόχος θα είναι πολύ υψηλότερος:

Σίγουρα ο στόχος θα είναι υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι. Ο Πανσερραϊκός είναι ιστορική ομάδα, έχει μεγάλους στόχους κάθε χρονιά και θέλει να καταφέρει το καλύτερο που μπορεί. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, με καλές προσθήκες και θα κάνουμε οτι καλύτερο μπορούμε, για να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα.

Για το αν ξέρει παίκτες του ρόστερ από παλιότερες συνεργασίες και το πόσο σημαντικό είναι για την προσαρμογή όλων η νέα συνύπαρξη με Μυστακίδη και Μυστακίδη:

Ξέρω παιδιά του ρόστερ, έχω παίξει αντίπαλος με πολλούς του Πανσερραϊκού τα τελευταία δυο χρόνια. Και με τα δυο συγκεκριμένα παιδιά ήμασταν μαζί στη Βέροια και χαίρομαι, είχαμε καλό κλίμα, ήταν όλοι πολύ καλά παιδιά εκεί. Είμαι σίγουρος οτι το κλίμα θα είναι καλό και θα βοηθήσει αυτό για να υπάρξει επιτυχία μέσα στο γήπεδο.

Για το αντιπροσωπευτικό δείγμα των πρώτων 8 “Σουπερλιγκάτων” στη μεγάλη πλειοψηφία τους μεταγραφών, την άδεια που έχει εξασφαλιστεί (σε σχέση με αρκετές ομάδες που “κόπηκαν”, το ρόστερ που ακόμα εκκρεμεί και το αν έγιναν συζητήσεις για άνοδο, για μια ομάδα που πέρυσι σώθηκε με άγχος, την τελευταία αγωνιστική:

Εμείς θα ξεκινήσουμε να χτίσουμε κάτι πολύ καλό στην προετοιμασία. Δε μας αρέσει να βάζουμε κάποια ταμπέλα. Είναι ένας μεγάλος μαραθώνιος το πρωτάθλημα. Σίγουρα οι στόχοι είναι πολύ μεγάλοι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό από παιχνίδι σε παιχνίδι, να κερδίζουμε τα μέγιστα, να παίρνουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε και να εξελισσόμαστε κάθε βδομάδα.

Για το αν αποτελεί ατού στη νέα προσπάθεια, η έγκαιρη οργάνωση, η ηρεμία και η έλλειψη προβλημάτων, ο δυναμισμός στις κινήσεις και ο άνεμος αλλαγής και αισιοδοξίας που φέρνει η μαζική ενίσχυση από νωρίς:

Και πέρυσι ο Πανσερραϊκός είχε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά γνωρίζουμε οτι το πρωτάθλημα της ΄Β Εθνικής είναι λίγο δύσκολο. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ψυχολογία, ένα καλό ξεκίνημα και από εκεί και πέρα η σωστή διαχείριση. Πιστεύω οτι η ομάδα κινείται ήρεμα, κάνει σωστές κινήσεις μέχρι στιγμής. Πήρε και την άδεια, έκανε καλές κινήσεις, πιστεύω βήμα βήμα, με ηρεμία και με αποφασιστικότητα, θα πάνε όλα καλά.

Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του, αν είναι η Σούπερ Λιγκ 1 με τον Πανσερραϊκό ο “πόθος”, κάτι στο οποίο έφτασε κοντά με τη Βέροια, τουλάχιστον ως προς το επίπεδο ανόδου:

Εννοείται, όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές το όνειρό μας είναι να παίζουμε στη μεγάλη κατηγορία. Προσωπικά εγώ εκτιμώ πολύ το οτι η ομάδα με πήρε για να βοηθήσω και στο γήπεδο και εκτός γηπέδου. Να έχουμε καλά αποδυτήρια, να έχουμε καλή απόδοση και να βοηθήσω και εγώ με την εμπειρία μου, όπως και όλα τα παιδιά, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό στο γήπεδο και να καταφέρουμε αυτό το όνειρο, που αγωνιζόμαστε ο κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο των “λιονταριών” και αν ζητούμενό του είναι ένα καλύτερο φινάλε ως έκβαση από αυτό που είχε με τη Βέροια, που πήρε πρώτα το πρωτάθλημα, αλλά δεν ήρθε η άνοδος στις λεπτομέρειες:

Δε μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις, αλλά θέλω να πω οτι θα δώσω τα πάντα, για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Μακάρι να έχουμε μια καλή πορεία, να πάνε όλα καλά, να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Να έχουμε υπομονή. Και πιστεύω οτι η διοίκηση θα σταθεί δίπλα μας, να κάνουμε μια καλή πορεία και μακάρι, αν φτάσουμε ως εκείνο το σημείο, να έχουμε ένα καλύτερο τέλος.

Για το αν αποτελεί κλειδί γενικότερα το να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής και ανόδου από τη Σούπερ Λιγκ 2 ,κάτι που θα είναι αντικειμενικά προς όφελος φιλόδοξων και οργανωμένων συλλόγων, όπως δείχνει ο Πανσερραϊκός:

Είναι πολύ κρίμα να υπάρχει αυτό το σύστημα αυτή τη στιγμή. Όχι μόνο για τη Βέροια, που συμμετείχα και εγώ στην προσπάθεια πέρυσι, αλλά για τις ομάδες και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές γενικά. Όλοι οι άνθρωποι στη Β΄ Εθνική επενδύουν, πιστεύουν, θέλουν να φτάσουν στην πρώτη κατηγορία. Ο πρωταθλητής να μην ανεβαίνει είναι πολύ κρίμα και είναι άδικο πιστεύω. Υπάρχουν παίκτες, υπάρχουν ομάδες, ποιότητα και ταλέντο. Δυστυχώς αυτό το σύστημα δεν επιτρέπει στα παιδιά και τις ομάδες, όλη αυτή την προσπάθεια να ανταμειφθεί.

Για το ποιες άλλες ομάδες υπολογίζει ως βασικούς ανταγωνιστές στην προσπάθεια για υψηλές “πτήσεις” και στοχεύσεις, για το γκρουπ της κορυφής:

Εννοείται οτι υπάρχουν ιστορικές ομάδες στην κατηγορία, αλλά ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε τις άλλες επαρχιακές ομάδες. Όπως είπα και πριν, η Β΄ Εθνική είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, μπορείς να χάσεις πόντους από οποιονδήποτε αντίπαλο. Το ζούμε κάθε χρονιά αυτό, υπάρχουν καλοί παίκτες σε όλες τις ομάδες. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που έχουν κινηθεί λίγο πιο γρήγορα από τις άλλες. Αυτή τη στιγμή όμως δε μπορώ να πω ποιες ομάδες θα είναι πιο ανταγωνιστικές, γιατί στη Β΄ Εθνική ανταγωνιστικές είναι όλες οι ομάδες.

katerinisport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις