“Επεισοδιακές” εκδικάσεις προσφυγών εις βάρος της Αναγέννησης Καρδίτσας

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση των προσφυγών των Μπιανκόνι, Μπραμπίγια κατά της Αναγέννησης Καρδίτσας. Οι ενστάσεις της ΠΑΕ, τα… δύο συμβόλαια και η εξέλιξη με Κουτσιανικούλη, Καρανίκα.

Ενώπιον της ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ έφτασαν τη Δευτέρα (11/07) τέσσερις προσφυγές σε βάρος της Αναγέννησης Καρδίτσας. Από αυτές οι δύο συζητήθηκαν και ήταν επεισοδιακές. Πρόκειται γι’ αυτές των Μιγκέλ Μπιανκόνι, Λούκας Μπραμπίγια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, η ΑΣΑ ζήτησε δεύτερη αναβολή, γιατί όπως είπε ο δικηγόρος της Νίκος Μπακλαβάς: «Ο μάρτυρας και γενικός διευθυντής, Γιώργος Μπέζας αδυνατεί να έρθει να καταθέσει λόγω οσφυαλγίας. Θέλουμε να καταθέσει, γιατί δεν υπάρχει απόδειξη σχετικά με τις συμμετοχές, τα γκολ και τις ασίστ… Οι ιστοσελίδες που επικαλούνται δεν είναι αντικειμενικές. Μπορούν να γράψουν οτιδήποτε σχετικά». Ο δικηγόρος των δύο Βραζιλιάνων, Μανώλης Αλαφραγκής δεν συναίνεσε και είπε: «Το πρωί που μιλήσαμε με τον κύριο Μπέζα δεν μου είπε ότι ήταν άρρωστος. Καταλαβαίνω ότι η ομάδα δεν έχει έσοδα, αλλά μου είχε πει ότι μετά την πρώτη αναβολή θα εξοφληθούν…».

Η ΠΕΕΟΔ κατά πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα αναβολής και για την υπόθεση του Μπιανκόνι ο Αλαφραγκής είπε: «Στον Μπιανκόνι οφείλονται δύο μισθοί, Μαρτίου Απριλίου και τέσσερις δόσεις από Φεβρουάριο ως Μάιο. Ενοίκια, σίτιση και μπόνους συμμετοχών. Συνολικά 17.000 ευρώ».

Ο δικηγόρος της ΑΣΑ από την πλευρά του ανέφερε: «Έχουμε ένσταση για καταβολή 10.000 ευρώ στις 12/08/21. Έγινε για εξόφληση δόσεων του από 2/9/21 συμβολαίου. Ζητούμε να καταλογιστούν εκεί και να μειωθεί η απαίτηση. Τα πληρώσαμε πριν το συμβόλαιο, γιατί τότε δεν μπορούσε να συναφθεί σύμβαση. Δεν μπορούμε να δώσουμε χρήματα στο χέρι. Έχουμε και τα αντίστοιχα καταθετήρια».

Ο Αλαφραγκής αντέδρασε και τόνισε: «Τα μισά του είπαν… Δεν υπάρχει ένα συμβόλαιο, αλλά δύο. Στις 12/8 πήρε 10.000 ευρώ, γιατί τότε υπέγραψε συμβόλαιο το οποίο είχε ως δόση συμβολαίου. Του άλλαξαν τις δύο πρώτες σελίδες και το έκαναν 7/9, αφαιρώντας τη δόση. Η καταβολή δεν αφορά το συμβόλαιο που υπέγραψε στις 7/9, αλλά αυτού από τις 12/8 το οποίο δεν κατατέθηκε ποτέ».

Η ΠΑΕ αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοιο έγγραφο και σε ερωτήσεις της έδρας ο Μπακλαβάς υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Εσφαλμένα αναγράφεται στην προσφυγή ότι τα ποσά που έχουμε πληρώσει καλύπτουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο. Θεωρούμε εξοφλημένους τους τέσσερις πρώτους μήνες. Αν δεν είχαμε δώσει 10.000 η δόση θα ήταν μεγαλύτερη. Είχαμε συμφωνήσει να αφαιρεθούν εν συνεχεία», με τον Αλαφραγκή να απαντά: «Αν είχε δίκιο δεν θα μας έδιναν μισθούς Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου».

«Δεν είναι ασίστ η απόκρουση τερματοφύλακα»

Παρόμοια ήταν η υπόθεση του Μπραμπίγια που διεκδικεί 19.300 ευρώ. Ο Αλαφραγκής είπε: «Στις 12/8 πήρε 7.000 ευρώ, όπως ο Μπιανκόνι που είχε δόση 10.000 ευρώ. Το συμβόλαιο 7/9 πρώτη δόση έχει 2.530 ευρώ για 30/9. Έφυγε η πρώτη δόση, η οποία καταβλήθηκε στις 12/8 λόγω της 1ης δόσης του προηγούμενου συμβολαίου. Δεν αφορά κονδύλια του συμβολαίου, αλλά την 1η δόση του προηγούμενου που δεν κατατέθηκε».

Ο νομικός της ΠΑΕ κατέθεσε κι εδώ ένστάσεις. Επανέλαβε ότι οι 7.000 ευρώ πρέπει να καταλογιστούν σαν δόση συμβολαίου και να αφαιρεθούν από τις διεκδικήσεις του ποδοσφαιριστή, ενώ συμπλήρωσε: «Ζητά 5.000 ευρώ, γιατί πέτυχε 3 γκολ και είχε 5 ασίστ. Το αρνούμαστε. Στο παιχνίδι με τη Βέροια ο τερματοφύλακας αποκρούει τη μπάλα και ακολούθως μπαίνει γκολ, οπότε δεν μπορεί να χρεωθεί ως ασίστ, άρα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να λάβει πριμ».

Και στις δύο προσφυγές κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ των δύο ποδοσφαιριστών ο ποδοσφαιριστής, Αλέξανδρος Μπεκατώρος.

«Έξι μήνες δεν έχουν πάρει ευρώ»

Σε ό,τι αφορά στις προσφυγές των Νίκου Καρανίκα, Βασίλη Κουτσιανικούλη, η συζήτηση αναβλήθηκε για την 1η Αυγούστου. Ο δικηγόρος τους, Γιωργος Ζελελίδης ζήτησε σύντομη αναβολή και όπως είπε: «Πρόκειται για οικογενειάρχες με μικρά παιδιά που έχουν να πάρουν έξι μήνες ένα ευρώ…». Πληροφορίες του FL News αναφέρουν ότι προσφυγή κατέθεσε και ο Κοσταντίν Καρρίκι, ο οποίος πρόσφατα μετακινήθηκε στον ΟΦ Ιεράπετρας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις