Συζητήσεις κατασκευής γηπέδου για τον Ηρακλή – Θετική άποψη από Κυβέρνηση – Δήμος Θεσσαλονίκης

Αποτελεί όνειρο δεκαετιών και χιλιάδων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Πολλοί «έφυγαν» από τη ζωή με την ελπίδα να δουν να κατασκευάζεται αυτό που δικαιούται ο Ηρακλής από τη δεκαετία του 1950 ακόμη όταν και του «έκλεψαν» το γήπεδο που βρισκόταν στην περιοχή των Πανεπιστημίων.

Πλέον το… όνειρο δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά παρά ποτέ για να υλοποιηθεί. Χθες το απόγευμα έγινε μία πολύ σημαντική συνάντηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης-στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου- με κεντρικό θέμα συζήτησης την κατασκευή γηπέδου στους Χορτατζήδες. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του ΓΣ Φώτης Θέος, μέλη του Ερασιτέχνη αλλά και επιφανείς επιχειρηματίες που υποστηρίζουν τον Ηρακλή, 20-25 τον αριθμό.

Αρχικά έγινε μία ενημέρωση για το που βρίσκεται το θέμα, με τον κ. Ζέρβα να μεταφέρει τη διάθεση να βοηθήσει και να συνδράμει στην υλοποίηση του έργου. Το ιδιαιτέρως θετικό είναι ότι υπάρχει βούληση και από την κυβέρνηση για την κατασκευή γηπέδου στους Χορτατζήδες (μάξιμουμ χωρητικότητα 15.000 θέσεων) και όπως ειπώθηκε από τους παριστάμενους μετά την ολοκλήρωση των μελετών αναμένονται εξελίξεις. Το αργότερο εντός δύο μηνών…

Ως γνωστόν τα χρήματα για την κατασκευή του γηπέδου θα είναι μέσω ΕΣΠΑ – όπως είχε αποκαλύψει ο κ. Ζέρβας στις 31/12/2021 σε δηλώσεις του – ενώ θα υπάρξει και κατασκευή σύγχρονου κλειστού που θα αποτελεί το «σπίτι» των τμημάτων μπάσκετ και βόλεϊ αφού το Ιβανώφειο και το Κατσάνειο θα γκρεμιστούν.

Πηγή: Metrosport

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις