Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Κάλεντ Νάρεϊ στην καλύτερη φάση της καριέρας του

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Κάλεντ Νάρεϊ στην καλύτερη φάση της καριέρας του, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να παίρνουν το στοίχημα, ελπίζοντας ότι η πορεία του θα παραμείνει ανοδική. Γράφει ο Τσάρλυ.

Έφθασε στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΠΑΟΚ ο 28 ετών σε μία εβδομάδα -έχει γενέθλια στις 23 Ιουλίου- Κάλεντ Νάρεϊ.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον κορυφαίο δημιουργό της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας. Ο Κάλεντ Νάρεϊ πέρυσι έκανε με διαφορά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, τερματίζοντας πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα.

Αν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ερχόταν πέρυσι το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, το βιογραφικό του δεν θα έκανε τόσο μεγάλη αίσθηση και οι προσδοκίες από τη συγκεκριμένη μεταγραφή δεν θα ήταν υψηλές.

Ο Νάρεϊ τη σεζόν 2019/20 στο Αμβούργο είχε πετύχει ένα γκολ και είχε δώσει τρεις ασίστ και τη σεζόν 2020/21 είχε πετύχει τρία γκολ και είχε δώσει μία ασίστ. Φέτος στην Φορτούνα εκτόξευσε την αποτελεσματικότητα του, πετυχαίνοντας οκτώ τέρματα και δίνοντας 15 ασίστ.

Παίζει και με τα δύο πόδια

Κοιτάζοντάς τον να αγωνίζεται, για να γράψω το κείμενο, κατάλαβα πως πρόκειται για έναν δυνατό ποδοσφαιριστή, που δεν πέφτει εύκολα και έχει μία σπάνια ευχέρεια στο να παίρνει την μπάλα, να τρέχει διαγώνια, εσωτερικά στις γραμμές των αντιπάλων και να αξιοποιεί το γεγονός, πως έχει και τα δύο του πόδια.

Είναι τεράστιο όπλο για έναν ποδοσφαιριστή ταχύτητας να μπορεί πάνω στο τρέξιμό του να δημιουργήσει και να εκτελέσει και με το δεξί και με το αριστερό.

Ο Νάρεϊ την περσινή σεζόν αξιοποίησε αυτή την ικανότητά του, βελτίωσε τη σέντρα του, τις εκτελέσεις του, έπιασε νούμερα και έκανε περισσότερα πράγματα στο γήπεδο από κάθε άλλη φορά.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ευκαιρία στην καλή τελική πάσα, διαθέτει καλή σέντρα, κερδίζει στημένα, εκτελεί στημένα, του αρέσει να κινείται διαγώνια και να πατά περιοχή και να πασάρει στον διπλανό του παίκτη.

Έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις στα δύο άκρα

Πρόκειται για έναν καθαρό εξτρέμ, με ικανότητα στο να εκτελεί και να δημιουργεί και με τα δύο πόδια, και έχει τη δυνατότητα αν χρειαστεί να πάρει κι ολόκληρη την πλευρά. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 79 παιχνίδια σαν δεξί μπακ και σε 14 σαν αριστερό, σε 139 αγώνας σαν δεξί εξτρέμ, που είναι και η κανονική του θέση, και σε 23 σαν αριστερό εξτρέμ.

Παρότι ξεκίνησε από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, πήγε στα 20 του στην Ντόρτμουντ, αλλά δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να αγωνιστεί στην Bundesliga.

Μέχρι την περσινή σεζόν εκτόξευσης στην Β’ κατηγορία μετρούσε σε 155 παιχνίδια, 20 τέρματα και είχε δώσει 17 ασίστ. Πέρυσι έδωσε περίπου όσες ασίστ είχε δώσει τις προηγούμενες έξι σεζόν, που είχε αγωνιστεί στη Β’ Γερμανίας.

Οκτώ ασίστ από σέντρα, τρία από στημένα

Καμιά φορά η ασίστ είναι και συγκυριακό γεγονός και για να έχεις ασφάλεια πως ανήκει στο ρεπερτόριο ενός ποδοσφαιριστή θα πρέπει να έχει μεγάλα νούμερα σε διάρκεια.

Δηλαδή κάθε χρόνο να έχει ένα μόνιμο σημαντικό αριθμό που η τελική του πάσα γίνεται γκολ. Ο Νάρεϊ πάντως έκανε πολλά πράγματα καλύτερα την περσινή σεζόν και το νούμερο που βγάζει μάτια είναι οι 15 ασίστ που έδωσε.

Από τις 15 ασίστ, οι οκτώ ήταν με σέντρα, οι δύο από εκτελέσεις κόρνερ κι η μία από εκτέλεση φάουλ. Σημαντικό είναι πως κοιτάζοντας τα νούμερα που του έχουν καταγραφεί στη Β’ κατηγορία της Γερμανίας, καμία άλλη χρονιά δεν είχε δώσει ασίστ από στημένο, ενώ συνολικά σε 155 παιχνίδια μόλις πέντε φορές είχε σκοράρει συμπαίκτης του από δική του σέντρα.

Μπορεί να υπηρετήσει αμυντικούς ρόλους

Αν δούμε τα νούμερά του, η περσινή χρονιά ήταν πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες σε πολλές κατηγορίες, όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι.

Ο Νάρεϊ, επειδή στην καριέρα του έχει πάρει πολλές φορές την πλευρά, έχει καλά νούμερα και στο αμυντικό κομμάτι. Εύκολα μπορεί να του δώσει έναν καλό επιθετικό μπακ ο Λουτσέσκου και να του ζητήσει να τον σταματήσει αλλά και να καλύψει τον συμπαίκτη του.

Συνολικά πηγαίνει σε 2,5 τάκλιν το 90λεπτό, έχει επιτυχημένα τα 1,7, ενώ μετρά ένα κλέψιμο κάθε 90 λεπτά.

Ανέβασε όλα τα επιθετικά του νούμερα

Σαν μέσο όρο καριέρας παραχωρεί και κερδίζει 1,3 φάουλ, την περσινή σεζόν όμως, επιθετικά ήταν συνολικά πιο δραστήριος και κέρδιζε 1,5 φάουλ.

Πέρα από τη δημιουργία του ο Νάρεϊ, πέρυσι απειλούσε και περισσότερο, αφού είχε τέσσερα γκολ τις δύο προηγούμενες σεζόν στο Αμβούργο, ενώ στη Φορτούνα πέτυχε οκτώ τέρματα.

Έχει ένα μέσο όρο καριέρας 2,2 σουτ κάθε 90 λεπτά, το ένα εκτός περιοχής. Το ένα σουτ το 90 λεπτό εκτός περιοχής έμεινε σταθερό, ο Νάρεϊ πέρυσι αύξησε την απειλή του μέσα από την περιοχή, εκτελώντας 1,6 σουτ σε κάθε παιχνίδι, συνολικά δηλαδή 2,6.

Στη Β’ κατηγορία έχει πετύχει συνολικά 28 τέρματα, δεν έχει σκοράρει ποτέ με το κεφάλι, έχει πετύχει 21 με το δεξί, επτά με το αριστερό, ενώ δύο από αυτά τα έχει πετύχει με εκτέλεση φάουλ.

Την περσινή σεζόν μοίρασε τις εκτελέσεις του, αλλά και την αποτελεσματικότητά του και στα δύο πόδια, σκοράροντας τέσσερα γκολ με το δεξί και ισάριθμα με το αριστερό.

Αυξάνει σταθερά τη δημιουργία του

Κάτι σημαντικό που δείχνει μία σταθερή πρόοδο στη δημιουργία είναι πως κάθε χρονιά αυξάνονται οι Key Passes που μοιράζει, που είναι και η πιο ασφαλής κατηγορία για να δεις τη δημιουργία ενός ποδοσφαιριστή από τις ασίστ.

Από το 2015 που αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία έχει τα εξής νούμερα με χρονολογική σειρά (0,8), (1,0), (0,6), (0,9), (1,5), (1,7), (2,00).

Βλέπουμε μία σταθερή άνοδο, ειδικά την τελευταία τετραετία, στην τελική δημιουργία που έφερε την περσινή χρονιά το εντυπωσιακό νούμερο των 15 ασίστ, το οποίο έκανε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να δουν σοβαρά την περίπτωσή του.

Παίρνουν το συγκεκριμένο στοίχημα, ελπίζοντας η καριέρα του Νάρεϊ να συνεχίσει να είναι ανοδική, αποκτώντας τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την εντυπωσιακή περσινή του χρονιά και να γίνει η πρώτη ομάδα που θα τον βγάλει από τις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας και θα του δώσει το δικαίωμα να αγωνιστεί σε πρώτη κατηγορία και να κάνει πρωταθλητισμό, ελπίζοντας πως ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει να προοδεύει, να εξελίσσεται και θα μπορέσει να κρατήσει τα περσινά του νούμερα.

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις