Γλίτωσαν από πνιγμό σε Αλυκές και Καρνάγιο μετά από σωτήριες ενέργειες ναυαγοσωστών (pics)

Ιδιαίτερα σημαντική αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά η άμεση επέμβαση των ναυαγοσωστών της Lifeguard Volos σε δύο περιστατικά πάρ’ ολίγον πνιγμού που αντιμετώπισαν, σήμερα (Δευτέρα 18/07).

Συγκεκριμένα στην παραλία των Αλυκών που εποπτεύει η εταιρεία, μία κυρία 79 ετών έχασε την ισορροπία της και ήπιε νερό. Μην δίνοντας σημασία και βγαίνοντας με τον σύζυγο της αργά από την θάλασσα άρχισε να μην νιώθει καλά.

Η ναυαγοσώστρια Μαρία Γκογκινούδη που είδε το συμβάν κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και παρενέβη χωρίς χρονοτριβή παρέχοντας πρώτες βοήθειες. Την τοποθέτησε σε θέση ανάνηψης, καλώντας το σκάφος και το ΕΚΑΒ. Χρειάστηκε από το πλήρωμα του σκάφους Μαρία Ραφαηλίδη και Δημήτρη Κόφφα να της χορηγηθεί οξυγόνο και να την σκεπάσουν με αλουμινοκουβέρτες, για να αντιμετωπιστεί η υποθερμία. Λόγω καθυστέρησης του ΕΚΑΒ την ηλικιωμένη γυναίκα οδήγησε στο νοσοκομείο ο σύζυγος της, όπου κρίθηκε απαραίτητη προληπτικά η νοσηλεία της.

Επίσης λίγο μετά τη 1 μ.μ.,  στην παραλία “Καρνάγιο” μια γιαγιά με τον εγγονό της που βρίσκονταν πρώτη φορά στην παραλία, μη γνωρίζοντας ακριβώς το βάθος της, αγχώθηκαν και έχασαν την ψυχραιμία τους. Η ναυαγοσώστρια, Παρασκευή Σαμαρτζή, το αντιλήφθηκε και με την βοήθεια λουομένων έβγαλαν στην ακτή τους δύο, όπου η ναυαγοσώστρια τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Συγχαρητήρια από την Lifeguard Volos

“Η διεύθυνση της LifeguardVolos οφείλει να συγχαρεί και τους τέσσερις ναυαγοσώστες για την ετοιμότητα τους και την άμεση επέμβαση τους και στα δύο περιστατικά”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις