Πρίτσας: «Ανοιχτά υπέρ της Super League 2 ο πρόεδρος της ΕΠΟ»

Στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» μίλησε Β’ Αντιπρόεδρος SL2 και διοικητικός ηγέτης της Κηφισιάς, όπου ανέδειξε τα προβλήματα και τα θέματα που αντιμετωπίζει η κατηγορία.

Η συνέντευξη του κ. Πρίτσα, όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

«Εμείς έχουμε πολύ πρόσφατη την εμπειρία της περσινής χρονιάς, όπου διεξήχθη ένα πρωτάθλημα 34 ομάδων, σε δύο ομίλους. Η κάθε ομάδα σε κάθε όμιλο έδωσε περίπου 32 παιχνίδια και στο τέλος είδαμε τους δύο άξιους πρωταθλητές των δύο ομίλων να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να μπορέσει να βγει μία ομάδα εκ των δύο πρωταθλητών και να ανέβει απευθείας στη Super League1.

Αυτό που έγινε την περσινή χρονιά ήταν μια πολύ στενάχωρη διαδικασία και το αποτέλεσμα ήταν μια άξια οικογένεια, η οικογένεια Μπίκα, που διοικούσε την ομάδα της Βέροιας να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο. Αν συνεχιστεί η ίδια άδικη διαδικασία πολύ φοβάμαι ότι κι άλλες οικογένειες που είναι ιδιοκτήτριες ΠΑΕ θα πάρουν τον ίδιο δρόμο που πήρε η οικογένεια Μπίκα. Για να μη ξαναζήσουμε λοιπόν κάτι αντίστοιχο και για να διορθωθεί η περσινή αδικία θεωρώ ότι είναι απόλυτα απαραίτητο, η ΕΠΟ που είναι εκείνη που θα βγάλει την τελική απόφαση, ανεξαρτήτων τι προτείνουν οι δύο λίγκες, να πάρει τη σωστή και δίκαιη απόφαση ώστε από τη Β’ Εθνική τη δική μας να μπορούν να ανεβαίνουν οι δύο πρωταθλητές οι οποίοι θα έχουν βγει μέσα από όλο το πρωτάθλημα κι απ’ όλα τα παιχνίδια και να μπορεί και μια τρίτη δευτεραθλήτρια να διεκδικεί την άνοδό της στην Α’ Εθνική.

Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκος, έχει πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της Super League2. Μας δίνει αισιοδοξία για τη νέα χρονιά να μην ζήσουμε την αδικία της περσινής».

«57.000 από την ΕΡΤ»

«Το πρόγραμμά μας είναι κλήρωση τέλη Αυγούστου και έναρξη πρωταθλήματος 11 Σεπτέμβρη. Βέβαια απ’ ότι γνωρίζουμε υπάρχει και μία εμπλοκή με τη Γ’ Εθνική που ενδέχεται να δημιουργήσει μια καθυστέρηση. Πάντως στη Γενική Συνέλευση των ομάδων, όπου υπήρχε μια ένταση κι ένα στενάχωρο κλίμα, γιατί εκτός από την περσινή αδικία  της μίας ομάδας που ανέβαινε στη Super League1, υπάρχει άλλη μια μεγάλη αδικία. Οι ομάδες την περσινή χρονιά  έχουν εισπράξει σύνολο 57.000 ευρώ. Δηλαδή αυτά είναι μέχρι στιγμής τα έσοδα που εισέπραξαν οι ομάδες και αυτά ήταν 4-5 δόσεις από την ΕΡΤ. Δεν έχει υπάρξει κανένα άλλο έσοδο για τις ομάδες, όταν μετά την αναδιάρθρωση που έγινε κάθε ομάδα για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα κατέθεσε μετοχικό κεφάλαιο 350.000 ευρώ συν μία εγγυητική επιταγή 150.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα είναι «παγωμένα» για να εκδοθεί εγγυητική επιστολή της κάθε ομάδας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις