Καταγγελίες ΣΔΥ Βόλου για κλειστό ΕΑΚ και σύλλογο “κλώνο” με πρόεδρο υπάλληλο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Με επιστολή του στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ – Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θίγει τρία σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους αθλούμενους που θέλουν να χρησιμοποιούν το ΕΑΚ Βόλου καθώς και μεροληπτική αντιμετώπιση του συλλόγου σε σχέση με νεοσύστατο σύλλογο “κλώνο” που ο πρόεδρός του είναι υπάλλληλος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.

Αναλυτικά η επιστολή:

Επιστολή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου προς τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ – Δήμου Βόλου για το ΕΑΚ Βόλου και για άλλα θέματα

Αξιότιμοι κύριοι

Θέμα 1ο

Σχετικά με την απόφασή σας να είναι ανοιχτό το στάδιο ΕΑΚ Βόλου μόνο τις πρωινές ώρες από τις 18 ως τις 29 Ιουλίου, κλειστό τα Σαββατοκύριακα, και εντελώς κλειστό όλο τον Αύγουστο, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφαση και κάνετε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου το στάδιο να είναι ανοιχτό καθημερινά και όλες τις ώρες.

Με τις επιστολές μας οι οποίες δεν απαντήθηκαν, με αρ.πρωτ. 21 της 13/12/2021 και με αρ.πρωτ. 22 της 14/12/2021 τις οποίες σας στείλαμε με αφορμή του ατυχήματος σε δρομέα μας που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε δρόμο κατά τη διάρκεια της προπόνησής του, ζητήσαμε τα στάδια και τα γήπεδα να είναι μόνιμα ανοιχτά, τόσο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, όσο και για να εξυπηρετούνται αθλητές και αθλούμενοι που λόγω επαγγελματικών ή οικογενειακών υποχρεώσεων προπονούνται σε ώρες που αυτά κλείνουν, με συνέπεια να αναγκάζονται να βγαίνουν στους δρόμους ακόμη και νύχτα. Αναφέραμε ότι δεχόμαστε κάθε μέρα ανάλογο αίτημα από δεκάδες μέλη μας που λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, αναγκάζονται συχνά να προπονούνται είτε σε δρόμους με κίνηση αυτοκινήτων, είτε σε μικρά γήπεδα ενός διαδρόμου όπως το Αθλητικό Κέντρο, το γηπ. Μαγνησιακού κ.α., σε συνθήκες συνωστισμού, με έλλειψη αποδυτηρίων – τουαλετών όταν είναι κλειστά, και με κίνηση περαστικών μη αθλούμενων πεζών.

Αντί επίλυσης του ζητήματος, για τον προσεχή ενάμισυ μήνα το στάδιο ΕΑΚ Βόλου θα είναι κλειστό άνευ αιτιολόγησης και παρότι το μόνο που χρειάζεται όλο και όλο, είναι να ανοίγει κάποιος την πόρτα, όπως συνέβαινε ως τώρα. Αν κάποιος περάσει έξω από το ΕΑΚ, θα διαπιστώσει την απογοήτευση αθλούμενων, οικογενειών και παιδιών που καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση, πηγαίνουν να προπονηθούν και το βρίσκουν κλειστό. Δεχόμαστε έντονα παράπονα από τα μέλη μας, και από φίλους δρομείς που κάνουν αυτό το διάστημα διακοπές στην πόλη μας. Επισημαίνουμε ότι σε όποια πόλη, νησί, ή μικρή περιοχή πηγαίνουμε κατά καιρούς για διακοπές ή για άλλο λόγο, βρίσκουμε μόνιμα ανοιχτά τα γήπεδα και με προσωπικό, και ο Βόλος ως σύγχρονη πόλη, μία από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας, οφείλει να υποστηρίξει τους εκατοντάδες αθλούμενους και αθλητές που χρησιμοποιούν το ΕΑΚ καθημερινά. Εξάλλου, αν υποθέσουμε ότι κάποιος που κάνει τζόκιγκ μπορεί να βρει άλλο μέρος για να τρέξει χαλαρά, αντιθέτως κάποιος που κάνει απαιτητική και εξειδικευμένη προπόνηση στίβου στερείται το ΕΑΚ, και απομένει μόνο το Πανθεσσαλικό, που και αυτό έχει συρρικνωμένο ωράριο λειτουργίας και κλείνει κατά διαστήματα για διάφορους λόγους.

 Θέμα 2ο

Με την επιστολή μας προς εσάς που δεν απαντήθηκε με αρ.πρωτ. 18 της 2/12/2021 ζητήσαμε την δωρεάν παραχώρηση γραφείου από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, παρακαλώντας όπως η δωρεάν παραχώρηση γίνει με τις ίδιες συνθήκες που παραχωρήθηκε δωρεάν γραφείο στον αποκαλούμενο “Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου Κένταυρος“, με τον Αριθ. Απόφασης: 255 /2019 σε Έκτακτη και Κατεπείγουσα Δημόσια συνεδρίαση του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ της 1ης Ιουλίου 2019. Στη συγκεκριμένη μάλιστα απόφασή σας αναφέρετε ότι εγκρίνετε το κατεπείγον του θέματος προκειμένου να προωθηθούν υπηρεσιακά ζητήματα, τα οποία κρίνονται απολύτως αναγκαία στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου. Έκτοτε επανήλθαμε αρκετές ακόμη φορές με αιτήματα προς εσάς για παραχώρηση χώρου για παράδειγμα στο ΕΑΚ, ακόμη και με μισθωτήριο, χωρίς να μπορέσετε ούτε με αυτό τον τρόπο να βρείτε λύση.

Συνεπώς δημιουργούνται απορίες, πως είναι δυνατό για νεοσύστατο τότε σύλλογο που αποτελεί κλώνο του αυθεντικού Συλλόγου μας Δρομέων Υγείας Βόλου στον οποίο νεοσύστατο σύλλογο πρόεδρος είναι υπάλληλος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, βρήκατε δωρεάν χώρο με τη μορφή του κατεπείγοντος σε Έκτακτη και Κατεπείγουσα Δημόσια συνεδρίαση(!), και αδυνατείτε επί μεγάλο χρονικό διάστημα να βρείτε χώρο για τον σύλλογό μας, αν και το ζητάμε επανειλημμένως. Επανερχόμαστε έστω στο αίτημά μας με αρ.πρωτ. 27 της 6/5/2022 και ζητάμε την παραχώρηση από τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ αίθουσας στο ΕΑΚ Βόλου, έστω έναντι τιμήματος που θα συμφωνηθεί.

 Θέμα 3ο

Με την επιστολή μας προς εσάς με αρ.πρωτ. 16 της 29/11/2021 με Θέμα : «Διοργανώσεις Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου 2022 – αίτημα συνδιοργάνωσης», αναφέραμε μεταξύ άλλων τον προγραμματισμό του αγώνα : «17 Σεπτεμβρίου 2022 : 1ο Pelion Night Trail». Απαντήσατε με την επιστολή σας με αρ.πρωτ. 15545/ΔΑ 2277 της 30/11/2021 ζητώντας να σας στείλουμε πιο συγκεκριμένα και αναλυτικά τα αιτήματά μας. Στην επιστολή μας με αρ.πρωτ. 17 της 1/12/2021 παρακαλέσαμε όπως αναφέρετε τι θέλετε να σας στείλουμε για την άμεση και επίσημη έγκριση από εσάς των διοργανώσεών μας, χωρίς ποτέ να λάβουμε απάντηση.

Αντί αυτού, 7 μήνες μετά διαβάζουμε στον τύπο ότι σε συνεργασία του αποκαλούμενου “Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου Κένταυρος” (πρόεδρος του οποίου είναι υπάλληλος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ), θα γίνει με την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ άλλος αγώνας στο ίδιο μέρος, δύο βδομάδες πριν, γεγονός που προξενεί τεράστια σύγχυση στην δρομική κοινότητα της Ελλάδας που είχε προγραμματίσει τη διαμονή στην πόλη μας για τον αγώνα της 17ης Σεπτεμβρίου, και τώρα αναρωτιέται αν άλλαξε ημερομηνία, άλλωστε από την στιγμή που ανακοινώσεις γίνονται από σύλλογο κλώνο που χρησιμοποιεί την ονομασία του αυθεντικού Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, η σύγχυση επεκτείνεται.

Στέλνουμε προς εσάς την ανωτέρω επιστολή με διάθεση συνεργασίας και εξεύρεσης λύσης για τα όποια θέματα προκύπτουν. Εκπροσωπώντας έναν από τους μεγαλύτερους και αρχαιότερους συλλόγους δρομέων της Ελλάδας με 450 μέλη στο δυναμικό του, εκπροσωπώντας τους δεκάδες χιλιάδες δρομείς που έχουν δώσει κατά καιρούς το παρόν με τις οικογένειές τους στις διοργανώσεις μας, ως μοναδικό μέλος από τη Μαγνησία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, έχουμε κοινό στόχο με εσάς την προώθηση και τη διάδοση του αθλητισμού, και τη διαφήμιση της πόλης μας.

 

Με εκτίμηση

ομόφωνα

το ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις