Κανονικά στη Super League2 η Ξάνθη – Πλήρωσε το παράβολο συμμετοχής

Εξέπνευσε την Πέμπτη η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 μετά και την παράταση που δόθηκε την Τρίτη.

Η ΠΑΕ Ξάνθη σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, παρά τους φόβους που υπήρχαν, κατέθεσε κανονικά δήλωση συμμετοχής και επίσης κατατέθηκαν και τα χρήματα ύψους 7.500 που απαιτούνται για το σχετικό παράβολο.

Αυτό δείχνει ότι η πρόθεση της διοίκησης του Μπιλ Πάπας είναι να λάβει κανονικά μέρος στο επαγγελματικό πρωτάθλημα η ομάδα του ΑΟΞ. Από την στιγμή που υπήρξε η δήλωση συμμετοχής, ξεκινά ένας μαραθώνιος βέβαια για να υλοποιηθεί αυτή η συμμετοχή.

Το επόμενο μεγάλο αγκάθι είναι η ΕΕΑ όπου πρέπει να κατατεθεί σε πρώτη φάση εγγυητική 150.000 ευρώ, αλλά και το να αποπληρωθούν ή να διακανονιστούν τα χρέη σε παίκτες, ειδικά σε όσους έχουν ήδη κάνει προσφυγή, ώστε να μην έρχονται αφαιρέσεις βαθμών από το Διαιτητικό.

Ακολούθως βέβαια πρέπει να δημιουργηθεί και ένα νέο ρόστερ, αφού αυτήν την στιγμή υπάρχουν μόλις τρία συμβόλαια, εφόσον θεωρήσουμε ότι φεύγουν και οι Κώστας Θυμιάνης και Χρηστος Μπάτζιος. Αρα πρέπει να τρέξει άμεσα σχεδιασμός, να βρεθούν παίκτες και προπονητής και να ξεκινησει προετοιμασία.

Το σημαντικό είναι ότι με δεδομένη την δήλωση συμμετοχής στην SL2, μάλλον θα πρέπει να αποκλείεται ενδεχόμενο ταυτόχρονης δήλωσης συμμετοχής στην Γ’ Εθνική που υπήρχε ως εναλλακτικό σενάριο.

Όλα δείχνουν ότι η διοίκηση του Μπιλ Πάπας λαμβάνει την στρατηγική απόφαση αλλά και το ρίσκο παρά τις δυσκολίες να κατέβει η ομάδα στην SL2 ελπίζοντας ότι στο προσεχές διάστημα θα ξεμπλοκαριστούν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει επιτυχώς αυτήν την συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Αν τα καταφέρει, τότε δεν θα έχει ο ΑΟΞ την τύχη του Πανθρακικού προ εξαετίας, όταν ο σύλλογος της Κομοτηνής δηλώθηκε κανονικά στην τότε Football League, κατέβηκε στο πρωτάθλημα, έπαιξε μερικούς αγώνες αλλά στην πορεία άρχισαν να σκάνε προσφυγές παικτών και αφαιρέσεις βαθμών, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Πανθρακικός να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα και να εξαφανιστεί ουσιαστικά από τον (επαγγελματικό) ποδοσφαιρικό χάρτη. Στον ποδοσφαιρικό χάρτη γενικώς μπόρεσε να διατηρηθεί ενεργοποιώντας το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη για να λάβει μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα, ξεκινώντας από την κατώτερη κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης και φτάνοντας μόλις φέτος, έξι χρόνια μετά, να ανέβει ξανά στα εθνικά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα αυτό της Γ’ Εθνικής…

thrakisports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις