Όλη η αλήθεια για τον “εμπρηστή της Πεντέλης”


Μοιράσου το άρθρο

Το ενδεχόμενο ο εμπρησμός που καταγράφηκε σε κάμερα στην περιοχή των Σπάτων, να είχε ως στόχο τις εγκαταστάσεις του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ως αντίποινα για την θανάτωση του «δραπέτη» χιμπατζή, ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής και η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής. Ο μαυροντυμένος νέος άνδρας, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας στην οδό Αγίου Δημητρίου, βίντεο που αποκάλυψε ο Alpha, βάζει φωτιά σε θάμνο που βρίσκεται σε χωράφι με χαμηλή βλάστηση και ελιές, σε απόσταση 200 μέτρων από τις εγκαταστάσεις του πάρκου, και στην συνέχεια εξαφανίζεται. Το γεγονός συνέβη το πρωί της Τετάρτης, 20 Ιουλίου και ευτυχώς την φωτιά έσβησε με πυροσβεστήρα κάτοικος της περιοχής πριν προλάβει να επεκταθεί, οπότε η φωτιά αυτή καθαυτή δεν απασχόλησε τις αρχές.

Από την πρώτη στιγμή όμως που στα χέρια του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής βρέθηκε το αποκαλυπτικό βίντεο, η έρευνα επικεντρώθηκε στο γιατί ο άγνωστος άνδρας προσπάθησε να βάλει φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο. Γρήγορα οι υποψίες οδήγησαν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ως στόχο του εμπρηστή, αφού μετά την θανάτωση του χιμπατζή προκλήθηκαν εντονότατες αντιδράσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από ομάδες ακτιβιστών, οι οποίες είναι κατά της αιχμαλωσίας των άγριων ζώων. «Θεωρούμε πολύ πιθανό κάποιος που δεν έχει την στοιχειώδη λογική να αντιληφθεί την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει, ακόμη και στα αιχμάλωτα ζώα, να προχώρησε σε αυτή την κίνηση κατά των εγκαταστάσεων του Πάρκου», ανέφερε στο Reader στέλεχος της Πυροσβεστικής.

Τα στελέχη του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής έχουν ήδη ζητήσει την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας στο κομμάτι της ταυτοποίησης του άγνωστου εμπρηστή, του οποίου το πρόσωπο έχει αποτυπωθεί στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Το οπτικό αυτό υλικό έχει πάει ήδη στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ψηφιακή επεξεργασία και στην συνέχεια θα επιχειρηθεί ταύτιση του προσώπου αυτού με σεσημασμένους που υπάρχουν στα αρχεία της Κρατικής Ασφάλειας, και αν δεν προκύψει κάτι τέτοιο θα ακολουθήσει έρευνα για αποκάλυψη των στοιχείων του.

Πηγή: reader

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις