Απάντηση ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ στον ΣΔΥ Βόλου

Απάντησε στις καταγγελίες του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ – Δήμου Βόλου.

Ο ΣΔΥ Βόλου με επιστολή του έθιξε τρία σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους αθλούμενους που θέλουν να χρησιμοποιούν το ΕΑΚ Βόλου καθώς και μεροληπτική αντιμετώπιση του συλλόγου σε σχέση με νεοσύστατο σύλλογο “κλώνο” που ο πρόεδρός του είναι υπάλληλος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ. Από την πλευρά του ο Δήμος Βόλου εξηγεί τους λόγους που το ΕΑΚ Βόλου αναστέλλει την τη λειτουργία του για τα επόμενα απογεύματα του Ιούλιου, καθώς και τις ημέρες του Αυγούστου. Αναφέρει παράλληλα πως ο Δήμος είναι αρωγός όλων των αθλητικών συλλόγων και καλεί των ΣΔΥ Βόλου να μην δημιουργεί εντυπώσεις.

Η ανακοίνωση του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ:

Αγαπητοί,

Σχετικά με τα ζητήματα που έχετε θίξει στην επιστολή σας, σας αναφέρουμε τα εξής: Καταρχάς, το στάδιο του ΕΑΚ αναστέλλει τη λειτουργία του για τα επόμενα απογεύματα μηνός Ιούλιου, καθώς και τις ημέρες του Αυγούστου, λόγω της προετοιμασίας που έχει ξεκινήσει για τη διεξαγωγή ενός ακόμη mega event για την πόλη μας, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Παίδων – Κορασίδων το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η ευθύνη για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος είναι μεγάλη, χρειάζεται συντονισμό και προσπάθεια, καθώς και μεγάλο αριθμό υπαλληλικού προσωπικού. Για λόγους υπευθυνότητας απέναντι στην ΚΟΕ και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, αλλά και στους συμπολίτες μας που θα απολαύσουν τους αγώνες, κρίθηκε αναγκαία η παρουσία του συνόλου του προσωπικού του ΕΑΚ ειδικά από τις 10 Αυγούστου και έπειτα. Για τα στελέχη του ΕΑΚ και κατά επέκταση της Διεύθυνσης Αθλητισμού που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και για την απρόσκοπτη λειτουργία των κολυμβητήριων (και της Νέας Ιωνίας)  υπήρξε πρόβλεψη παροχής των επιβεβλημένων καλοκαιρινών αδειών των υπαλλήλων και στα πλαίσια αυτά αναστέλλει τη λειτουργία και το στάδιο και άλλες εγκαταστάσεις, ειδικότερα αυτή την περίοδο που δεν υπάρχει προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα. Σχετικά με τα παραπάνω, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι δεκάδες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, λειτουργούν ακατάπαυστα όλο το χρόνο (από το πρωί ως το βράδυ, καθώς και Σαββατοκύριακα) με την παρουσία των υπαλλήλων του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ,  προς όφελος δεκάδων συλλόγων και χιλιάδων αθλουμένων.

Κατά δεύτερον, σχετικά με το ζήτημα που αφορά τη χρήση χώρου για το σύλλογό σας, σας αναφέρουμε ότι την περίοδο που ζητήθηκε δεν υπήρχε δυνατότητα παραχώρησης, όχι μόνο για εσάς, αλλά για άλλες περιπτώσεις, ενώ οποιαδήποτε άλλο αίτημα θα εξετάζεται εφόσον υπάρχει δυνατότητα χώρου στις εγκαταστάσεις μας. Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωσή σας, είχατε αποφασίσει από το 2018 να αποχωρήσετε από χώρο φιλοξενίας, ευθύνης του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ.  Όσον αφορά το σύλλογο που αναφέρεστε, έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες (και είναι οικονομικά τακτοποιημένος) .Παρά ταύτα, είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε πληροφορία. Όσον αφορά τα θέματα των αθλητικών διοργανώσεων και το ζήτημα της θεσμικής υποστήριξης  και συνδιοργάνωσεων, έχετε ξεχάσει να αναφέρετε στους πολίτες του Βόλου  ότι στη μεγάλη ετήσια αθλητική διοργάνωση του ημιμαραθωνίου δρόμου είμαστε συνδιοργανωτές,  με σημαντική υποστήριξη  (για μετάλλια αγώνα, για ασφάλεια με Δημοτική αστυνομία, για εγκρίσεις και άδειες  διαδρομών, καθαριότητα, προστατευτικά κυγκλιδώματα, ενημερώσεις, δελτία τύπου κ.α).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι συνεχίζουμε να είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές όλων των αθλητικών συλλόγων που προάγουν τον αθλητισμό της πόλης είτε σε αγωνιστικό  είτε σε επίπεδο αναψυχής. Σας καλούμε λοιπόν να μη δημιουργείτε εντυπώσεις για θέματα που δεν ισχύουν και επίσης να μην εμπλέκετε το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και κατά επέκταση το Δήμο Βόλου σε διενέξεις με τρίτους.  Επιπρόσθετα και μετά από ενημέρωση του Ορφανοτροφείου Βόλου, σας ενημερώνουμε  ότι δεν έχετε καταθέσει ακόμη και μετά από τέσσερεις (4)  μήνες – λόγω του φιλανθρωπικού χαρακτήρα όπως έχετε δεσμευτεί δημόσια  – από την οικονομική συμμετοχή των αθλητών στον ημιμαραθώνιο αγώνα στις 27 Μαρτίου 2022, τουλάχιστον το πόσο των 1500 € (44/2022 απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλο, μετά από δική σας επιστολή).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις