Απέρριψε την καταγγελία της ΑΕΛ η Εφέσεων – Αθώοι Δημητρίου, Τζαφέρης και Αντωνίου

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά τις εφέσεις των Κλεάρχου ΤζαφέρηΠαναγιώτη Δημητρίου και Αστερίου Αντωνίου.
Εξαφανίζει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.
Απορρίπτει την καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΛ ως αβάσιμη κατ’ ουσίαν.
Κρίνει ότι οι εκκαλούντες δεν είναι πειθαρχικώς ελεγκτέοι.

Στις 25/5 η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τιμώρησε με τρίμηνη αργία τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Π. Δημητρίου, τον Α’ Αντιπρόεδρος Στ.Αντωνίου και τον ταμία Κλ.Τζαφέρη, για παραβίαση κανονισμών, έπειτα από καταγγελία του τότε προέδρου της ΑΕΛ, Αλ. Κούγια. Η υπόθεση αφορούσε τις ομάδες που με το νόμο Αυγενάκη ανήλθαν πέρυσι από τη Football League στη Super League 2 κι ενώ δεν πήραν αδειοδότηση η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ με απόφαση που έλαβε του επέτρεψε να κάνουν μεταγραφές.

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο δικηγόροι της ΕΠΟ, Ν. Μπάρτζης και Β. Σαράκης, που εισηγήθηκαν την λήψη απόφασης που ακυρώθηκε αρχικά από το Διαιτητικό Δικαστήριο και οδήγησε σε αργία, με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, τα τρία μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, που την έλαβαν.

Με βάση την απόφαση της Εφέσεων δεν υπάρχει ποινή και πλέον τα τρία μέλη θα επιστρέψουν στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Άλλωστε οι θέσεις τους δεν πληρώθηκαν στο διάστημα της απουσίας τους.

Αντίθετα προκειμένου να μπορεί να συνεδριάζει η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων, οι θέσεις που είχαν στο προεδρείο της ΕΠΟ καλύφθηκαν από άλλα πρόσωπα (Παπαχρήστος αντί Δημητρίου, Δανιήλ αντί Τζαφέρη και Κουπτσιδης και μετά Γαβριηλίδης αντί Αντωνίου).

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις