Επανήλθε ο ΣΔΥ Βόλου και απαντά στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Επανήλθε η Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μετά την απάντηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Αναλυτικά η επιστολή-απάντηση του ΣΔΥΒ:

Αξιότιμοι κύριοι

Αρχικά θα θέλαμε να τονίσουμε όπως κάναμε και στην προηγούμενη επιστολή μας με αρ.πρωτ. 31 της 21/7/2022 ότι επικοινωνούμε μαζί σας με διάθεση συνεργασίας και εξεύρεσης λύσης για τα όποια θέματα προκύπτουν. Εκπροσωπώντας έναν από τους μεγαλύτερους και αρχαιότερους συλλόγους δρομέων της Ελλάδας με 450 μέλη στο δυναμικό του, εκπροσωπώντας τους δεκάδες χιλιάδες δρομείς που έχουν δώσει κατά καιρούς το παρόν με τις οικογένειές τους στις διοργανώσεις μας, ως μοναδικό μέλος από τη Μαγνησία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, έχουμε κοινό στόχο με εσάς την προώθηση και τη διάδοση του αθλητισμού, και τη διαφήμιση της πόλης μας. Η αναφορά σας ότι γράφουμε για να δημιουργούμε εντυπώσεις, κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς μοναδικός και αυτονόητος στόχος μας είναι η συνεργασία με εσάς, και η εξεύρεση λύσεων για τα θέματα που θέτουμε, για τα οποία δεχόμαστε καθημερινά παράπονα από αυτούς που εκπροσωπούμε, τα εκατοντάδες μέλη του συλλόγου μας, χωρίς να υπολογίζουμε τους αθλούμενους μη ενταγμένους στον σύλλογό μας που μας γνωρίζουν και μας εκφράζουν αντίστοιχα παράπονα.

Επιπροσθέτως θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για μία ακόμη φορά για τη συνεργασία και για τη βοήθεια που παρέχετε στις διοργανώσεις μας, με αποκορύφωμα τον Ημιμαραθώνιο Βόλου, βοήθεια που ουδέποτε αμφισβητήσαμε, αντιθέτως ισχύουν όσα αναφέρετε για την προσφορά σας. Για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν αναφερθήκαμε στην προαναφερόμενη επιστολή μας και είναι εκτός θέματος η επίκλησή του από εσάς, αλλά καθώς το αναφέρετε, τονίζουμε ότι προγραμματίζουμε μια όμορφη γιορτή για το φθινόπωρο, στην οποία θα παραδώσουμε στο Ορφανοτροφείο Βόλου το ποσό των 1.500 ευρώ όπως εξ αρχής είχαμε αποφασίσει. Στο επόμενο διάστημα θα επανέλθουμε για το συγκεκριμένο θέμα με λεπτομερέστερη ανακοίνωση για την ημερομηνία, το μέρος, και για τον τρόπο που θα γίνει η εκδήλωση.

Στη συνέχεια απαντούμε κατά σειρά στα υπόλοιπα θέματα που αναφέρεστε, και σχετίζονται με την προαναφερόμενη επιστολή μας. Επιμένουμε ότι το στάδιο ΕΑΚ Βόλου πρέπει να είναι ανοιχτό μόνιμα, και να μην επηρεάζεται η λειτουργία του από οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση που, καλώς, γίνεται στην πόλη μας. Είναι ευθύνη του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ να υποστηρίζει κάθε διεθνή διοργάνωση που αναλαμβάνει η πόλη μας, άλλο τόσο είναι επίσης ευθύνη του να υποστηρίζει τους χιλιάδες πολίτες που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Πολλοί από εμάς τρέχουμε επί πολλές δεκαετίες στο στάδιο, πολλοί ακόμη ξεκίνησαν πρόσφατα ερχόμενοι στον χώρο του αθλητισμού χάρη στη σωστή δουλειά που γίνεται και από τον ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ, και είναι κρίμα να συναντούν το παραμικρό έστω εμπόδιο στον Τρόπο Ζωής τους. Άλλωστε στις διοργανώσεις που έχει αναλάβει η πόλη μας παλαιότερα, το στάδιο ήταν πάντα ανοιχτό. Η αναφορά σας ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχει προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και με μια επίσκεψη στο στάδιο κάποιο απόγευμα όσο αυτό ήταν ανοιχτό, καθένας θα διαπίστωνε ότι αυτό έσφυζε από ζωή. Πρώτος και καλύτερος μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό ο σύλλογός μας, που απέστειλε 139 συμμετοχές και το ποσό των 3.475 ευρώ στον ΣΕΓΑΣ για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας που θα γίνει τον Νοέμβριο, και σε αυτή την περίοδο η προπονητική δραστηριότητα των μελών μας βρίσκεται σε αυξημένη δράση, όπως προβλέπει το προπονητικό πρωτόκολλο για προετοιμασία για αγώνες δρόμου όπως ο Μαραθώνιος. Στον Αύγουστο κάθε ένας από τους 139 δρομείς καλείται να τρέξει εκατοντάδες χιλιόμετρα ο καθένας, με ένα κλειστό στάδιο… Εξίσου επίσης σε αυτό το διάστημα υπάρχει και αγωνιστική δραστηριότητα, και κάθε βδομάδα μέλη του συλλόγου μας αγωνίζονται ανά την Ελλάδα σε πάρα πολλές διοργανώσεις.

Για τη δωρεάν παραχώρηση γραφείου σε σύλλογο – κλώνο του δικού μας, αναφερόμαστε στο έγγραφο που έχετε αναρτήσει στη Διαύγεια, https://diavgeia.gov.gr/decision/view/9%CE%A8%CE%94%CE%9F%CE%9F%CE%9A6%CE%A5-%CE%9505 και γράφει όσα αναφέρουμε στην προηγούμενη επιστολή μας. Προξενεί έκπληξη πως για ένα νεοσύστατο και ανύπαρκτο ως τότε σύλλογο βρέθηκε δωρεάν χώρος με τη μορφή του κατεπείγοντος σε Έκτακτη και Κατεπείγουσα Δημόσια συνεδρίαση, αλλά αντιθέτως, όπως αναφέρετε και δεν αμφισβητούμε, δεν υπάρχει χώρος για τις περιπτώσεις που ζητείται χώρος τώρα.

Σας ευχαριστούμε που είστε σε διάθεση να μας δώσετε οποιαδήποτε πληροφορία, και παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι ο σύλλογός μας ως το 2018 είχε χώρο φιλοξενίας, ευθύνης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, καθώς όταν τον Σεπτέμβριο του 2018 ανέλαβε το νέο ΔΣ και ζήτησε από το προηγούμενο ΔΣ το σχετικό έγγραφο για τον χώρο φιλοξενίας, ουδέποτε παρέλαβε κανένα έγγραφο, καθώς δεν υπήρχε.

Τέλος διευκρινίζουμε ότι ουδεμία επιθυμία έχουμε να σας εμπλέκουμε σε θέματα που δεν σας αφορούν. Υπάρχουν όμως θέματα που έχετε εμπλακεί κατ’ επιλογή σας, όπως η έγγραφη κατάθεση στο Δικαστήριο ως μάρτυρας επικαλούμενος την ιδιότητά σας, κάτι το οποίο παραβλέψαμε όταν αυτό συνέβη.

Τονίζουμε ξανά ότι γράφουμε με κάθε διάθεση συνεργασίας, παρά τις όποιες διαφωνίες προκύπτουν, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα λυθούν.

Με εκτίμηση

ομόφωνα

το ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις