Κρατάει Όγκμποε η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ μπορεί να έχει αποκτήσει τον Κώστα Πλέγα, βρίσκεται μια ανάσα από τον Δημήτρη Θωμαΐδη, αλλά εξίσου σημαντική ήταν η παραμονή του Μάριου Όγκμποε.

Ο τεχνικός διευθυντής Τάσος Βενέτης και ο αθλητικός διευθυντής Στάθης Ταυλαρίδης κατάφεραν να εξασφαλίσουν ότι ο περσινός πρώτος σκόρερ της ομάδας (14 γκολ) θα παραμείνει και τη νέα σεζόν.

Ο Όγκμποε σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheria.gr, είχε στείλει εξώδικο αλλά πείσθηκε από τους δυο να παραμείνει με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα όπως έκανε και τη χρονιά που τελείωσε.

Ο Όγκμποε αποτελεί μια σημαντική λύση στην επίθεση σε μια περίοδο που είναι δυσεύρετοι οι παίκτες στη θέση του, ενώ απελευθερώνει την ομάδα από το άγχος να κινηθεί για σέντερ φορ και να ρίξει βάρος στην απόκτηση μεσοεπιθετικού ή πλάγιου επιθετικού.

Ο Μάριος Όγκμποε γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1994 στην Αθήνα και έχει μητέρα Ελληνίδα και πατέρα από τη Νιγηρία. Έχει ύψος 1.88 μ. και αγωνίζεται ως επιθετικός. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Νέας Ιωνίας Αττικής και αργότερα σε ηλικία 15 ετών αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα σε Δ’ και Γ’ Εθνική. Την επόμενη σεζόν πήγε στον Φωστήρα (Γ’ Εθνική), όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΟΦΗ για ενάμιση χρόνο και είχε 38 συμμετοχές με 7 γκολ. Σε ηλικία 23 ετών ο Μάριος Όγκμποε αποφάσισε τον χειμώνα του 2018 να αφήσει τον ΟΦΗ, ο οποίος βρισκόταν στη δεύτερη Εθνική κατηγορία, κυνηγώντας το όνειρό του στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα βρήκε την ποδοσφαιρική του «στέγη» στη Σκωτία και την ομάδα της Χάμιλτον Ακαντέμικαλ, όπου για τέσσερα χρόνια είχε 73 συμμετοχές και 15 γκολ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις