Formula 1, GP Γαλλίας: Μεγάλη νίκη ο Φερστάπεν, καταστροφή για Λεκλέρ, στη 2η θέση ο Χάμιλτον

Ο Μαξ Φερστάπεν, μετά από δύο αγώνες, επέστρεψε στις νίκες βλέποντας πρώτος την καρό σημαία στο GP Γαλλίας. Εκπληκτικός ο Χάμιλτον που τερμάτισε δεύτερος, καταστροφή για τον Λεκλέρ που εγκατέλειψε. Η Mercedes είχε δεύτερο οδηγό στο βάθρο, χάρη στον 3ο Ράσελ.

Μία μεγάλη νίκη πήρε ο Μαξ Φερστάπεν στο GP Γαλλίας. Ο Ολλανδός Παγκόσμιος πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία μπροστά από τον δεύτερο Λούις Χάμιλτον, ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, προσπερνώντας τον Σέρτζιο Πέρεζ, στην εκκίνηση. Η Mercedes κατάφερε να κάνει το 2-3, με τον Ράσελ να παίρνει την τρίτη θέση περνώντας τον Μεξικανό της Red Bull στον 50ο γύρο.

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος οδηγός, αν και προπορευόταν, στον 18ο γύρο αντιμετώπισε πρόβλημα στο πεντάλ και έπεσε πάνω στις μπαριέρες προκαλώντας την εγκατάλειψή του. Στην 5η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Σάινθ, ο οποίος ξεκίνησε από την τελευταία θέση.
Στην βαθμολογία, ο Ολλανδός είναι πρώτος με 233 πόντους, ενώ ο Μονεγάσκος ακολουθεί με 170, ενώ τρίτος είναι ο Μεξικανός της Red Bull, Σέρτζιο Πέρεζ με 163.
Πού κρίθηκε η νίκη

Στην εκκίνηση του GP Γαλλίας, ο Λεκλέρ κράτησε τη θέση του ξεκινώντας καλύτερα από τον Φερστάπεν. Στη συνέχεια ακολούθησε μάχη μεταξύ του Μονεγάσκου και του Ολλανδού. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής προσπαθούσε να μένει κοντά στον πιλότο της Ferrari αξιοποιώντας τη ζώνη του DRS.

Ο Λεκλέρ κατάφερε να ξεφύγει από τον Φερστάπεν, όμως στον 18ο γύρο όλα άλλαξαν. Ο Μονεγάσκος αντιμετώπισε πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού και προσέκρουσε μετωπικά στις μπαριέρες στη μέση της στροφής 11. Μάλιστα, μία κραυγή του στην ραδιοεπικοινωνία μαρτύρησαν την οργή του για την εξέλιξη του αγώνα του.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του, με τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή, κατά την αποχώρηση του safety car, να κρατάει άνετα την πρώτη θέση, με τους Χάμιλτον και Πέρεζ να ακολουθούν. Ο Μαξ Φερστάπεν πλέον είχε ξεκάθαρο προβάδισμα και με σκληρά ελαστικά πήγε έως το φινάλε. Άνοιγε τη διαφορά του από τον Λούις Χάμιλτον και είδε πρώτος την καρό σημαία, χωρίς κόπο.

Η φάση του αγώνα

Μία από τις φάσεις του αγώνα εκτυλίχθηκε στην εκκίνηση του GP Γαλλίας. Ο Σέρτζιο Πέρεζ δεν ξεκίνησε καλά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Λούις Χάμιλτον. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής προσπέρασε τον Μεξικανό ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

Μάλιστα, όσο κυλούσε ο αγώνα μπορούσε να διευρύνει την διαφορά του, βγάζοντας άνετα τον δεύτερο οδηγό της Red Bull εκτός ζώνης DRS. Φυσικά, μετά την έξοδο του Λεκλέρ, ο Χάμιλτον ανέβηκε στη 2η θέση, την οποία διατήρησε έως το το φινάλε.

Λίγο πριν από το τέλος, υπήρξε και συζήτηση για μία επαφή μεταξύ Ράσελ και Πέρεζ. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως πρόκειται για αγωνιστικό συμβάν, επομένως δεν υπήρξε περαιτέρω έρευνα. Η μάχη των δύο συνεχίστηκε και στο 50ο γύρο μετά το τέλος ενός Virtual Safety Car, ο Βρετανός της Mercedes πήρε την τρίτη θέση.

O οδηγός της ημέρας

Το κοινό της Formula 1 ψήφισε τον Κάρλος Σάινθ ως τον οδηγό της ημέρας. Μία επιλογή απολύτως δίκαιη. Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari ξεκίνησε από τις τελευταίες θέσεις εξαιτίας αλλαγών στη μονάδα ισχύος της. Ωστόσο, βήμα βήμα άρχισε να ανεβαίνει στην κατάταξη προσπερνώντας τα πιο αδύναμα μονοθέσια.

Μάλιστα, αξιοποίησε το safety car της εγκατάλειψης του team-mate του για αλλαγή ελαστικών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του αγώνα έφτασε μέχρι και την 3η θέση δίνοντας ωραία μάχη με τον Πέρεζ. Χρειάστηκε νέα αλλαγή ελαστικών πριν από το τέλος, όμως πάλι κατάφερε να πάρει την 5η θέση. Ο Σάινθ έδειξε πως βρίσκει τον ρυθμό του και μπορεί να πετύχει πράγματα.

Τι ακολουθεί

H Formula 1 παραμένει στην Ευρώπη και η επόμενη στάση της και συγκεκριμένα η 13η είναι στην Ουγγαρία και στο περίφημο Hungaroring. Μάλιστα αυτό θα είναι το τελευταίο GP στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν από το διάλλειμα για το καλοκαίρι.

Το τριήμερο στην Ουγγαρία ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα στις 29 Ιουλίου με τις ελεύθερες δοκιμές. Το Σάββατο (30/7) στις 17:00 είναι οι κατατακτήριες και στις 16:00 την Κυριακή 31 Ιουλίου ο αγώνας.

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις