Πώς ο Βόλος έχει την ικανότητα να βρίσκει αυτό που δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός;

Ο Γιώργος Αργυρόγλου γράφει στο Novasports.gr για το φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και την εικόνα που παρουσίασαν οι “πράσινοι” λίγο πριν την έναρξη των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.

Την εικόνα που παρακολουθήσαμε στα προηγούμενα φιλικά ματς είδαμε και χθες στη Λεωφόρο, από έναν Παναθηναϊκό ανέτοιμο που, όμως, διατηρεί ορισμένα από τα καλά στοιχεία που διέθετε την περασμένη σεζόν.

Οι Πράσινοι εξακολουθούν να είναι συμπαγείς σαν ομάδα.

Καλύπτουν χώρους, τρέχουν αρκετά και παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα στις στημένες φάσεις, όπου πέρσι αντιμετώπιζαν σημαντικές δυσκολίες.

Το στοιχείο της ομαδικότητας που διαθέτουν είναι σίγουρα θετικό, καθώς, υπάρχουν τα δυο κομβικά ματς με την Σλάβια Πράγας, στα οποία ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να αγωνιστεί πιο οργανωμένα και κλειστά.

Αν κρίνω από τα τελευταία φιλικά παιχνίδια αμυντικά η ομάδα τα πηγαίνει μια χαρά. Έχει λύσεις και στον πάγκο, που σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα από τους Τσέχους, που και αυτοί έχουν αρκετές αδυναμίες.

Το μεγάλο πρόβλημα ,όμως, για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι η μεσαία γραμμή και η επίθεση.

Δυστυχώς δεν υπάρχει στοιχειώδης τροφοδοσία από τον άξονα.

Οι κάθετες πάσες είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ οι ατομικές ενέργειες είναι ελάχιστες.

Στο ένας εναντίον ενός, δεν υπάρχει τεχνίτης ποδοσφαιριστής που θα ντριπλαρει και θα μπει απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Ιωαννίδης μόνος σαν την καλάμια στον κάμπο, ουσιαστικά είναι ακίνδυνος και ακούει αδίκως την γκρίνια της κερκίδας.

Κινδυνεύει να χαθεί και αυτός εξαιτίας της έλλειψης ικανών επιτελικών μέσων, που θα του περάσουν μια μπαλιά της προκοπής.

Στο χθεσινό παιχνίδι Πάολο Φερνάντες και τον Φαν Βερτ, ζωγράφιζαν στο γήπεδο.

Ώρες ώρες έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και δικαιολογημένα χειροκροτήθηκαν.

Σκεφτόμουν πόσο διαφορετική θα ήταν η ομάδα του τρυφιλλιου με δυο παρόμοιες προσθήκες.

Ταυτόχρονα αναρωτήθηκα πως μπορεί μια ομάδα σαν το Βόλο, με 6 – 7 φορές χαμηλότερο μπάτζετ, να βρίσκει τέτοια κελεπούρια κάθε χρόνο και ο Παναθηναϊκός με το τεράστιο όνομα, τη βαριά φανέλλα και τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να μην μπορεί ;

Και μην μου πει κανείς ότι είναι θέμα χρημάτων, γιατί δε νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι παιχταράδες του Βόλου έχουν τίποτα τρέλα συμβόλαια…

Μην τρελαθούμε κιόλας!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις