Super League: Συμφώνησαν για ΕΠΟ και διαιτητές – Υποσχέσεις για τα λεφτά από το στοίχημα

Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος βρήκε τους εκπροσώπους των ομάδων να έρχονται πιο κοντά και να συμφωνούν σε δύο σημαντικά θέματα: τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι και την εισφορά στην ΕΠΟ.

Το φίλαθλο κοινό περίμενε με αγωνία την κλήρωση του πρωταθλήματος το βράδυ της Δευτέρας (25/7) για να μάθει το πρόγραμμα της κάθε ομάδας από τις 20 Αυγούστου μέχρι το φινάλε της σεζόν, ωστόσο πέρα από αυτό το κομμάτι οι εκπρόσωποι των ομάδων της Super League είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και συζητήσουν σημαντικά θέματα που απασχολούν τα μέλη του συνεταιρισμού.

Αυτό έγινε στο περιθώριο της κλήρωσης, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους των ομάδων και να συμφωνούν σε δύο ζητήματα.

Το πρώτο ήταν να υπάρχει μείωση του ποσοστού εισφοράς που δίνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην ΕΠΟ και να πέσει από το 5% στο 1%, κάτι που προανήγγειλε και στην τοποθέτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ένα ακόμα σημείο που συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των ομάδων ήταν να συνεχιστεί η παρουσία ξένων διαιτητών στα ντέρμπι, ενώ πρόθεση τους είναι να στελεχωθεί μόνο από ξένους η ΚΕΔ (κάτι που άπτεται πάντως στην ΕΠΟ).

Τέλος, φαίνεται πως οδεύει προς επίλυση το ζήτημα με την καθυστέρηση της καταβολής του ποσοστού από τη φορολόγηση του στοιχήματος, κάτι για το οποίο οι ομάδες είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις