Εμανουέλλα Θεοχάρη: «Να πρωταγωνιστήσουμε και στη Β’ Εθνική»

Ο ΝΠΣ Βόλος τερμάτισε αήττητος στην πρώτη θέση της τελικής κατάταξης στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και στέφθηκε επάξια πρωταθλητής. Τo γυναικείο ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Γιώργου Πλατανιά θα δοκιμαστεί πλέον σε μία πιο δύσκολη κατηγορία και θα αντιμετωπίσει σαφώς πιο ανταγωνιστικές και ποιοτικές ομάδες με «πλούσιες» παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες. Παρόλα αυτά η ομάδα του ΝΠΣ Βόλος διαθέτει αξιόλογες μονάδες και ταλαντούχα κορίτσια με «δίψα» για πρωταθλητισμό και διακρίσεις.

Επιμέλεια:Ηλίας Σχορτσιανίτης

Μία εξ αυτών η μόλις 15 ετών τερματοφύλακας της ομάδας Εμμανουέλα Θεοχάρη με καταγωγή από τον Ριζόμυλο Μαγνησίας.

Ξεκίνησε την ενασχόληση της με το ποδόσφαιρο στην ηλικία των 9 ετών στην Ακαδημία του Διαγόρα Στεφανοβικείου για 2 χρόνια ως καθαρόαιμη σέντερ φορ και την τρίτη χρονιά σε ένα παιχνίδι καθιερώθηκε ως τερματοφύλακας υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Κατερίνας Τσιρδάνη. Μετά πήγε στην γυναικεία ομάδα του Μαγνησιακού για 2 χρόνια και τώρα βρίσκεται στην ομάδα του ΝΠΣ Βόλος.

Η Εμμανουέλα μας εξομολογήθηκε το επιστέγασμα αυτής της μεγάλης επιτυχίας και μίλησε για τις προκλήσεις της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Επίσης, μας εξέφρασε τις προσωπικές της φιλοδοξίες όσον αφορά το σχολείο, ενώ δεν παρέλειψε το μεγάλο της όνειρο στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Το αξιόμαχο «Λιονταράκι» «οργώνει» την εθνική οδό με την αγάπη και τη συμπαράσταση των γονιών της, ώστε να δώσει το παρόν στις προπονήσεις και τους επίσημους αγώνες της ομάδας. Συνεσταλμένη, φιλόδοξη, μεθοδική και πάνω απ’ όλα συνετή στις υποχρεώσεις της δίνει τα διαπιστευτήρια της μέσα στα γήπεδα!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Μια επιτυχημένη σεζόν στον 3ο όμιλο της Γ’Εθνικής με την άνοδο στη παραπάνω κατηγορία.Που οφείλεται το επιστέγασμα αυτής της συνολικής προσπάθειας;

«Η άνοδος στην Β’Εθνική οφείλεται στο πείσμα και την σκληρή δουλειά όλων των κοριτσιών της ομάδας μου, αλλά και στην σωστή καθοδήγηση που είχαμε από τον προπονητή μας!»

– Πως αντιλαμβάνεσαι την θέση του γκολκίπερ και ποια στοιχεία πρέπει να διέπουν έναν άξιο υπερασπιστή μιας ομάδας;

«Η θέση του γκολκίπερ είναι μια πολύ υπεύθυνη θέση γιατί καλούμαι να προφυλάξω την ομάδα μου από πιθανή ήττα ή να διατηρήσω το σκορ της ομάδας. Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας άξιος τερματοφύλακας είναι να μπορεί να «διαβάζει» το παιχνίδι, να είναι αποφασιστικός και να έχει γρήγορα αντανακλαστικά.»

– Αγωνίστηκες και ως σέντερ φορ; Η καλύτερη στιγμή που έζησες μέχρι τώρα στους αγωνιστικούς χώρους;

«Ναι αγωνίστηκα και ως σέντερ φορ στο παρελθόν.Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν σκόραρα για την ομάδα μου και οι συμπαίκτριες μου έτρεχαν πάνω μου»

– Η νέα σεζόν σας βρίσκει αντιμέτωπες στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’Εθνικής με έμπειρες και ποιοτικές ομάδες. Ο ΝΠΣ Βόλος μπορεί να πρωταγωνιστήσει ή θα κοιτάξει το κάθε ματς ξεχωριστά με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

«Ο ΝΠΣ Βόλος θα κοιτάξει το κάθε ματς ξεχωριστά με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα έτσι ώστε στο τέλος της χρονιάς να πρωταγωνιστήσει και στην Β’ Εθνική!»

– Τα μικρότερα ηλικιακά κορίτσια της περιοχής σου ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το μήνυμα που στέλνεις σε συνομήλικες σου,ώστε να ασχοληθούν με το ομαδικό αυτό άθλημα;

«Δεν υπάρχουν πολλά κορίτσια στην περιοχή μου που να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γι’αυτό το μήνυμα που θέλω να τις στείλω είναι να μην διστάσουν να ασχοληθούν με το άθλημα αυτό.»

– Αποτύπωσε μου το προφίλ του προπονητή σου Γιώργου Πλατανιά;

«Ο προπονητής μου κ. Πλατανιάς είναι ένας άξιος προπονητής που ακούει και σέβεται τις ανάγκες μας και με την εμπειρία που τον διακατέχει μας συμβουλεύει σωστά,ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σαν ομάδα.»

– Μαθήτρια Α’ Λυκείου. Σε ποια σχολή επιθυμείς να σπουδάσεις και οι μελλοντικοί σου στόχοι στο χώρο του ποδοσφαίρου;

«Η σχολή που μου αρέσει και θα ήθελα να ακολουθήσω είναι στρατιωτικές σχολές. Οι μελλοντικοί μου στόχοι στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι να γίνω όσο καλύτερη μπορώ, έτσι ώστε να παίζω σε μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας ή του εξωτερικού!!!»

– Φθάνοντας στο τέλος της  συνέντευξης θα ήθελα από την πλευρά σου και μία ευχή;

«Εύχομαι να πετύχω τους προσωπικούς μου στόχους και σαν ομάδα να ανέβουμε πολύ ψηλά!!!»

Πηγή Φωτό: Lamiara.gr και photosazio

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις