Οι σίγουροι 11 και ο… 12ος του Ιτούδη για την Εθνική – Αυτό θα είναι το νέο ρόστερ

Μετράμε αντίστροφα για το Eurobasket 2022 και σιγά σιγά κλείνουν οι θέσεις στο ελληνικό ρόστερ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανακοίνωσε την προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδος, ωστόσο λίγο πολύ γνωρίζουμε τους περισσότερους παίκτες που θα ενισχύσουν τη χώρα μας στο Eurobasket 2022!

Μάλιστα με τα τωρινά δεδομένα φαίνεται πως οι σίγουροι είναι οι εξής:
Point Guard: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας
Shooting Guard: Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης
Small forward: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου
Power Forward: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Αγραβάνης

Center: Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο.

Απομένει μια θέση

Οι παίκτες που αναφέραμε ουσιαστικά υποδηλώνουν πως απομένει μια επιλογή για τον Δημήτρη Ιτούδη! Και μένει να αποφασίσει ο Έλληνας κόουτς εάν θα πάει στη λύση τρίτου γκαρντ ή εάν θα πάρει έναν διαφορετικό περιφερειακό για να αυξήσει και την ποσότητα λύσεων στο 2-3! Εάν πάει με την πρώτη λύση τότε τα φαβορί είναι οι Μποχωρίδης ή Μωραϊτής. Εάν πάει με το δεύτερο σενάριο, τότε θα επιλέξει τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη που φέτος ετοιμάζεται για το step up του και να παίξει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα.

Εξάλλου, έχει την εμπιστοσύνη του πρώην κόουτς της ΤΣΣΚΑ ο οποίος του έδωσε σημαντικό χρόνο με τους Βρετανούς (9’50”) δίνοντας του έναν κομβικό αμυντικό ρόλο (πίεση πάνω στην μπάλα), αλλά ακόμη είναι νωρίς για να δούμε ποιος θα επιλεγεί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η μόνη απώλεια που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας είναι αυτή του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος θα έδενε εξαιρετικά τόσο με τον Παπαγιάννη, όσο και με τον Γιάννη!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις