Χ-αρακίρι με Φαρκαδόνα

Χαρακίρι αποτελεί η ισοπαλία (2-2) της Νίκης με την Φαρκαδόνα, καθώς οι κυανόλευκοι πέταξαν στα σκουπίδια το στραβοπάτημα του πρωτοπόρου Καραϊσκάκη στο Κίτρος, χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσουν την κορυφή. Η Νίκη είχε θέσει εκ νέου στόχο την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων, που σύμφωνα με τις εξελίξεις στη Football League δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε προβιβασμό, όμως οι τάσεις αυτοκτονίας επιβεβαιώθηκαν ακόμη μία φορά στο σημερινό ματς. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών μπροστά στην αντίπαλη εστία, όμως γκολ έγιναν μόλις δύο απ’ αυτές που δεν έφτασαν να δώσουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στο συγκρότημα του Κώστα Βελιτζέλου.

Το ματς

Καταιγιστική η Νίκη προηγήθηκε με τον Ιορδανίδη στο 22’

Την πρόθεσή της να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Νίκη υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο από το πρώτο λεπτό. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 16’ όταν ο Νέτι Μέτσε σούταρε λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή με την μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι της εστίας του Κεχαγιά. Με την πίεση να γίνεται όλο και πιο ασφυκτική, ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Ιβανίδη να σουτάρει από καλή θέση, όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα αντιπάλων και πέρασε κόρνερ. Η μία φάση διαδέχονταν την άλλη και στο 18’ ήταν η σειρά του Ναουμίδη να χάσει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς η κεφαλιά του από καλή θέση πέρασε άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Κανελλόπουλου, ένα λεπτό αργότερα.

Η Νίκη συνέχισε να σφυροκοπά την αντίπαλη εστία και στο 20’ ήταν η σειρά του Ιβανίδη να απειλήσει, με το σουτ που επιχείρησε όμως να μπλοκάρεται με διπλή προσπάθεια από τον πορτιέρο της Φαρκαδόνας. Η πίεση τελικά απέδωσε καρπούς στο 22’. Ο Σκοπελίτης σέντραρε από δεξιά και ο Ιορδανίδης με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Η βολιώτικη ομάδα δεν κατέβασε στροφές μετά το 1-0 και συνέχισε να πιέζει ψηλά ώστε να ξαναβρεί τον δρόμο προς τα δίχτυα της αντίπαλης εστίας και να κλειδώσει το ματς. Στο 35’ ο Σκοπελίτης σούταρε από μακριά όμως η κατάληξη δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο μέσος της Νίκης, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ.

1-1 κόντρα στη ροή του αγώνα

Κι ενώ η Νίκη πίεζε τα αντίπαλα καρέ ψάχνοντας το 2-0, σε μία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων όπου η άμυνα των γηπεδούχων δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε η Φαρκαδόνα ισοφάρισε. Συγκεκριμένα στο 41’ ο Καπράλος βρέθηκε απέναντι από τον Βρονταρά και με ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 1-1. Να σημειώσουμε πως παίκτες και φίλοι της Νίκης διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στη συγκεκριμένη φάση, ενώ ευθύνη φέρει και ο κίπερ των γηπεδούχων.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου

Με μία αναγκαστική αλλαγή για τη Νίκη Βόλου ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο στο «Π. Μαγουλάς». Ο Πάρης Σταμέλος πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ αντί του τραυματία Σπύρου Βρονταρά. Αυτό δεν επηρέασε την απόδοση των γηπεδούχων όσο η μπάλα βρίσκονταν στην πλευρά των φιλοξενούμενων, αντίθετα έπαιξε σημαντικό ρόλο όταν η δράση μεταφέρθηκε έστω και λίγο στα καρέ των γηπεδούχων.

Η Νίκη ήταν καταιγιστική στην έναρξη της επανάληψης και δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ και να «καθαρίσει» το ματς. Στο δίλεπτο μεταξύ του 47ου και 48ου λεπτού ο Ματθαίου με σουτ απείλησε την εστία του Κεχαγιά χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς στην πρώτη η μπάλα πέρασε άουτ ενώ στη δεύτερη μπλόκαρε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Στο 50’ η Νίκη έχασε τριπλή μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1. Ο Σκοπελίτης έπιασε το σουτ από καλή θέση με τον Κεχαγιά να αποκρούει αρχικά, ενώ ο ίδιος παίκτης έπιασε νέο σουτ, το οποίο απέκρουσε και πάλι ο τερματοφύλακας της Φαρκαδόνας. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ματθαίου σούταρε και πάλι, όμως αμυντικός των φιλοξενούμενων έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Δύο λεπτά αργότερα ο Ιορδανίδης με κεφαλιά προσπάθησε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, όμως ο Κεχαγιάς ήταν και πάλι εκεί μπλοκάροντας την μπάλα.

Κι ενώ η Νίκη πίεζε για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα και έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, ήρθε να επιβεβαιωθεί ακόμη μία φορά ο νόμος του ποδοσφαίρου. Η Φαρκαδόνα σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις στην περιοχή των γηπεδούχων κατάφερε να προηγηθεί και να παγώσει το «Π. Μαγουλάς». Συγκεκριμένα, στο 71’ ο Λένος εκτέλεσε κόρνερ, την κεφαλιά πήρε ο Έντι δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα των Τρικάλων.

Ο Κανελλόπουλος έσωσε την παρτίδα

Από κει και πέρα το γήπεδο έγειρε ακόμη περισσότερο προς την πλευρά των φιλοξενούμενων με τους παίκτες του Κώστα Βελιτζέλου να πιέζουν ασφυκτικά για την ισοφάριση. Στο 74’ την εκτέλεση φάουλ του Νοριέγα έδιωξε με υπερένταση ο Κεχαγιάς ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Σκοπελίτη κόντραρε σε σώματα αντιπάλων και απομακρύνθηκε. Στο 83’ η κεφαλιά του προωθημένου πέρασε άουτ για να έρθει η λύτρωση ένα λεπτό αργότερα όταν ο Κανελλόπουλος με πλασέ έκανε το 2-2.

Στα δέκα λεπτά που απέμειναν οι κυανόλευκοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν το γκολ της Νίκης όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ, είτε λόγω κακής επιλογής στην τελική ενέργεια, είτε στα καλά αντανακλαστικά του Κεχαγιά.

Το τελικό 2-2 αφήνει πικρή γεύση στους γηπεδούχους που για ακόμη μία φορά κλώτσησαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την κορυφή, μετά την ισοπαλία του Καραϊσκάκη στο Κίτρος.

Σκόρερς: 22’ Σκοπελίτης, 84’ Κανελλόπουλος – 41’ Καπράλος, 71’ Έντι

Διαιτητής: Ξηρογιάννης (Βοιωτίας)
Βοηθοί: Φίλος, Παγούρας (Βοιωτίας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Βρονταράς (46’ Σταμέλος), Ιβανίδης, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Κιπτίου, Σκοπελίτης, Μέτσε (69’ Νοριέγα), Κανελλόπουλος, Ιορδανίδης, Ματθαίου (56’ Μπαλαράμπε)

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ: Κεχαγιάς, Γεωργιάδης, Γιώτας, Ξάνθος (53’Ρετζίλας), Κουμπούρας, Λένος, Κουρτακιώτης, Καπράλος, Τσικρικάς, Ιακωβάκης, Έντι

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις