Ο Παναθηναϊκός ψάχνει την υπέρβαση με Βέρμπιτς!

Μετά την απόκτηση του Άντρατζ Σπόραρ ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με όσα αναφέρει εγκυρότατη εφημερίδα στη Σλοβενία κινεί γη και ουρανό για να ντύσει στα πράσινα και τον διεθνή εξτρέμ της Ντιναμό Κιέβου, Μπένζαμιν Βέρμπιτς.
Ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι χτυπά ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι, προσπαθεί να κάνει οικονομικές και ποδοσφαιρικές υπερβάσεις και την Τετάρτη έκανε το πρώτο δυνατό «μπαμ» με την απόκτηση του Άντρατζ Σπόραρ από τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας αντί 3.5 εκατομμυρίων ευρώ.
Το μεταγραφικό ντεμαράζ του «τριφυλλιού», όμως, δεν θα σταματήσει στον έμπειρο στράικερ, καθώς οι «πράσινοι» προσπαθούν να φέρουν στην Ελλάδα και τον διεθνή Σλοβένο εξτρέμ της Ντιναμό ΚιέβουΜπένζαμιν Βέρμπιτς, όπως αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Ekipa24, το οποίο εξασφάλισε το Gazzetta και σεβόμενο την δημοσιογραφική δεοντολογία σας παραθέτει.

dax

ggg

Η ίδια έκδοση έφερε στο φως το πρωί της Τετάρτης το προχωρημένο της υπόθεσης του Σπόραρ.

Ο 28χρόνος μεσοεπιθετικός μένει ελεύθερος στα τέλη Δεκεμβρίου ενώ μπορεί να κάνει χρήση του «παραθύρου» της FIFA και να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι» ως ελεύθερος για το επόμενο εξάμηνο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Βέρμπιτς είναι απόλυτα θετικός στη προοπτική να φορέσει την πράσινη φανέλα, ωστόσο, παρέμεινε στην Ντιναμό για τα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League με την Φενέρ μετά από αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε. Ο Παναθηναϊκός παρόλα αυτά δεν έχει εγκαταλείψει την υπόθεση του, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον πείσει να μετακομίσει στην Αθήνα και ενώ ήδη στο «πράσινο στρατόπεδο» υπάρχουν οι φίλοι και συμπατριώτες του, Τσέριν και Σπόραρ, τους οποίους όπως αναφέρει το ρεπορτάζ «είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει στην Αθήνα ο Βέρμπιτς».

Οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι πιθανότητες είναι υπαρκτές και ο Παναθηναϊκός παλεύει για ακόμη μία σπουδαία προσθήκη αυτό το καλοκαίρι.

Το who is who του Βέρμπιτς

O Μπέντζαμιν Βέρμπιτς έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Τσέλιε, τον τοπικό σύλλογο της πόλης από την οποία προέρχεται ο Σλοβένος αριστερός εξτρέμ. Με τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Τσέλιε μέτρησε 126 συμμετοχές, με 36 γκολ και 23 ασίστ και το καλοκαίρι του 2015, σε ηλικία 21 ετών, έφυγε από την πατρίδα για λογαριασμό της Κοπεγχάγης, η οποία τον αγόρασε αντί 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις δύο ολοκληρωμένες σεζόν που έπαιξε στη Δανία ο Βέρμπιτς πανηγύρισε δύο «νταμπλ». Μετά από 2,5 χρόνια στην Κοπεγχάγη με 99 συμμετοχές, 22 γκολ και 15 ασίστ ο Σλοβένος μετακόμισε στην Ουκρανία. Η Ντιναμό Κιέβου επένδυσε 4 εκατομμύρια ευρώ, έκανε δικό της τον τότε 24χρονο εξτρέμ και του προσέφερε συμβόλαιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Με τους Ουκρανούς πανηγύρισε δύο κύπελλα Ουκρανίας (2019-20, 20-21), δύο Super Cup (2018-19, 19-20) και το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21. Αγωνιζόμενος για τη Ντιναμό μέτρησε 119 συμμετοχές, 37 γκολ, 12 ασίστ μέχρι τη διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας του κλαμπ λόγω της εισβολής των Ρώσων. Τον περασμένο Μάρτιο έκανε χρήση του δικαιώματος που έδωσε η UEFA στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε Ρωσία – Ουκρανία και έπαιξε επτά ματς μέχρι το τέλος της σεζόν στη Λέγκια Βαρσοβίας.

Ο 28χρονος ακραίος επιθετικός είναι διεθνής με τη Σλοβενία από τις 27 Μαρτίου του 2015 και μέχρι σήμερα είναι ενεργός. Συνολικά μετράει 43 συμμετοχές με το εθνόσημο του με απολογισμό πέντε γκολ και δυο ασίστ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις