Νίκησε 62-52 το Ρύσιο ο Ολυμπιακός Β. έδωσε υποσχέσεις για το μέλλον (73 photos)

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου έκανε το χρέος της, νίκησε με 62-52 το Ρύσιο στο κλειστό του ΕΑΚ, ωστόσο, τα νέα δεν ήταν ευχάριστα από τη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό, γιατί ο Παναθλητικός νίκησε τον Άρη με 57-46 (του έσπασε το αήττητο) και διατήρησε τη διαφορά του ενός βαθμού από τον Ολυμπιακό, παρέμεινε…

…στη 2η θέση, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος της Α2 μπάσκετ γυναικών. Θυμίζουμε, πως οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης ανεβαίνουν στην Α1 εθνική κατηγορία.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι παίζοντας πολύ καλή άμυνα, με τον Μιχάλη Καπουρνιώτη να βάζει στην πεντάδα την 16χρονη Χαρά Ντελή και την 15χρονη Βάλια Χούτα. Προηγήθηκε με 10-0 στο 7’20”, πριν δεχθεί καλάθι τριών πόντων από την Πετρίδου. Η πρώτη περίοδος έληξε 15-7 για τις «ερυθρόλευκες», οι οποίες είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν απειλούνταν ιδιαίτερα από τις φιλοξενούμενες.
Στο ξεκίνημα της β΄ περιόδου το Ρύσιο με σερί 5-0 μείωσε το σκορ σε 15-12, όμως με γκολ-φάουλ της Σουλτάνη και δύο πόντους της Γαλιατσάτου ο Ολυμπιακός έκανε το σκορ 20-12, παίρνοντας σημαντική «ανάσα». Μάλιστα στα μέσα της δεύτερης περιόδου οι «ερυθρόλευκες» απέκτησαν διαφορά 12 πόντων (26-14), με τέσσερις διαδοχικούς πόντους της Σουλτάνη και δύο της Κυριατζίδου. Το Ρύσιο, όμως κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να προηγείται με τέσσερις πόντους (31-27).
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε νευρικός στην επίθεση στην 3η περίοδο, διάστημα όπου σημείωσε 11 πόντους (έναντι 10 των φιλοξενουμένων). Σ’ ένα καθοριστικό χρονικό σημείο του αγώνα, η Ελένη Ζήτη με σουτ τριών πόντων έδωσε προβάδισμα οκτώ πόντων στον Ολυμπιακό (39-31), ενώ αμέσως μετά η Μπαλλά με ωραία προσπάθεια ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 41-31. Όμως και πάλι το Ρύσιο βρήκε τρόπο να μειώσει σε πέντε τους πόντους της διαφοράς με γκολ-φάουλ στην εκπνοή από την Πετρίδου.
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός, έπαιξε καλή άμυνα και στο 24′.40” με τρίποντο της Εύης Κυριατζίδου προηγήθηκε με 13 πόντους (56-43). Η Ραφαέλα Σουλτάνη με δύο βολές έκανε το 62-50, 32 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ενώ με καλάθι της Τζήκου διαμορφώθηκε το τελικό 62-52. Η Νίκη Ζέρβα δεν αγωνίστηκε, λόγω τραυματισμού, ενώ και η Αναστασία Γαλιατσάτου έπαιξε λίγα λεπτά, καθώς και αυτή αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και είχε να αγωνιστεί περίπου εναμιση μήνα.
Διαιτητές: Λελούδας, Δημουλάς
Δεκάλεπτα:15-7, 31-27, 42-37, 62-52.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Καπουρνιώτης-Μπορίνος), Κυριατζίδου 14 (2), Σαρακατσάνη, Γαλιατσάτου 5, Αγαγιώτη, Σουλτάνη 23, Χούτα, Ντελή 1, Ζήτη 5 (1), Αγκάνη, Διαμαντοπούλου 2, Μπαλά 12, Αρτεμισίου.
ΡΥΣΙΟ: (Μυρβάνη): Μαραγκού 10, Πετρίδου 19, Σαλαμάνη, Μούρτου, Μπασλαμτζή 6, Ταυροπούλου 8, Τζήκου 9, Καλαντζή, Κουλαρτσά.

Δείτε μέσα από το goalpost.gr στιγμιότυπα από την σημερινή αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλειστό του ΕΑΚ:

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις