Και Ντε Τσέρμπι για “αντί-Μάρτινς” στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τη συντριβή από τη Μακάμπι Χάιφα και παράλληλα τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League. Οι Πειραιώτες ψάχνουν ήδη τον… επόμενο προπονητή, μιας και ο Πέδρο Μαρτίνς πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στο Λιμάνι.

Ηδη, στα γραφεία της ομάδας έχουν φτάσει αρκετές προτάσεις, με ονόματα από την Αγγλία και την Ισπανία, ωστόσο ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta από την Ιταλία, ο 43χρονος κόουτς είναι στις σκέψεις των Πρωταθλητών Ελλάδας, έχοντας και τη μεγάλη εκτίμηση της διοίκησης.

Ο Ιταλός προπονητής αποχώρησε από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και τυπικά στα μέσα Ιουλίου, ενώ από τις 28 Φεβρουαρίου ήταν εκτός Ουκρανίας, μιας και ο πόλεμος απειλούσε τη ζωή του. Μάλιστα, η συνεισφορά του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ήταν καθοριστική, καθώς ήταν εκείνος που οργάνωσε τα πάντα για να διαφύγει ο Ιταλός από την εμπόλεμη ζώνη.

Ο 43χρονος κόουτς είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Σαχτάρ τον Μάιο του 2021, όντας ο 34ος προπονητής της ιστορίας της, ενώ σε 30 παιχνίδια μέτρησε 20 νίκες, πέντε ισοπαλίες κιι άλλες τόσες ήττες (την άφησε στην κορυφή της βαθμολογίας). Ο Ντε Τσέρμπι είχε βρεθεί και στο «Καραϊσκάκη», για το φιλικό με τη Σαχτάρ, με τους Πειραιώτες να αποκομίζουν εξαιρετικές εντυπώσεις.
H πορεία του Ντε Τσέρμπι

Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τις χαμηλότερες κατηγορίες της Ιταλίας, αναλαμβάνοντας τον Νοέμβριο του 2013 την Ντάρφο Μποάριο. Μερικούς μήνες αργότερα ο Ιταλός βρέθηκε στον πάγκο της Φότζια στην οποία παρέμεινε για δυο χρόνια και λίγο έλειψε να την ανεβάσει στα σαλόνια της Serie A, όμως τελικά αποκλείστηκαν στα play off ανόδου από την Πίζα. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από την Παλέρμο διάρκειας μόλις δυο μηνών, προτού αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπενεβέντο τον Οκτώβριο του 2017, δίχως ωστόσο να καταφέρει να κρατήσει τον σύλλογο στην πρώτη κατηγορία.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Σασουόλο, στην οποία κατάφερε να εδραιωθεί για τρία ολόκληρα χρόνια, ενώ τη σεζόν 2020-2021 έφτασε μια ανάσα από την έξοδο στο Conference League. Κατά τη θητεία του στους Νεροβέρντι κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις στη Serie A χάρη στο κυριαρχικό στυλ ποδοσφαίρου που εμφύτευσε στο κλαμπ, ενώ από τακτικής άποψης προτιμούσε τα συστήματα 4-3-3 και 3-4-3. Τελικά τον Μάιο του 2021 αποχώρησε από την Ιταλία για λογαριασμό της Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία κατάφερε να πανηγυρίσει το Σούπερ Καπ Ουκρανίας.

Πηγή: gazzetta

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις