Παπακωνσταντίνου: “Δύσκολα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 11 Σεπτεμβρίου, προσεχώς ανακοινώσεις”

Μία, εφ’ όλης της ύλης, συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Αλέξης Παπακωνσταντίνου, στον ραδιοφωνικό αέρα της πρωινής αθλητικής εκπομπής του “Βόλος 986”, “Clasico”. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου αναφέρθηκε στη σύσταση επιτροπής της Σούπερ Λιγκ 2, σχετικά με την επίλυση προβλημάτων του πρωταθλήματος, στην οποία είναι και ο ίδιος μέλος, στάθηκε στην αντιμετώπιση της κατηγορίας από τους αρμόδιους φορείς και τον απλό κόσμο, ενώ δε δίστασε να πει την άποψή του, σχετικά με τα μεταγραφικά και αγωνιστικά τεκταινόμενα της ομάδας του και των υπόλοιπων συλλόγων της κατηγορίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε, όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

Για την επιτροπή της Σούπερ Λιγκ 2, σχετικά με την επίλυση προβλημάτων του πρωταθλήματος:

“Αυτό πρέπει να το δούμε πιο σφαιρικά. Το μείζον πρόβλημα που έχει η κατηγορία, θεωρώ ότι είναι η αντιμετώπιση που έχει από τον κόσμο κι αυτό πρέπει να αλλάξει ριζικά, πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα του πρωταθλήματος. Καλώς ή κακώς, το προϊόν με 30 ομάδες που θα είμαστε φέτος, δεν μπορεί να είναι λειτουργικό, για μία κατηγορία Β’ Εθνικής σε μία σοβαρή ποδοσφαιρική χώρα. Θα περάσουμε μία μεταβατική περίοδο, μέχρι να γίνουν οι ομάδες 16 ή 18 που, τότε, σίγουρα θα είναι πιο ελκυστικό το πρωτάθλημα. Η κατηγορία είναι σε ένα τέλμα, αυτήν τη στιγμή. Συστάθηκε μία επιτροπή, να πάμε πιο τεχνοκρατικά, βήμα-βήμα, να μιλήσουμε με τους αρμόδιους και να διεκδικήσουμε πράγματα που είχαν δεσμευτεί ότι θα μας προσφέρουν από πέρσι και να ορίσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τη νέα σεζόν.

Τα εγγυημένα μας έσοδα για πέρσι, είχε ειπωθεί, πως θα ήταν 400.000 ευρώ. Δεν το πήραμε ποτέ εγγράφως, βέβαια. Και ως αντάλλαγμα, ουσιαστικά, οι ομάδες δέχτηκαν το μετοχικό κεφάλαιο των 350.000 ευρώ και την εγγυητική επιστολή των 150.000 ευρώ, πράγματα που, βέβαια, τα θεωρώ σωστά, δεν θέλω να αλλάξουν. Διαβάζετε, όμως, όλοι και βλέπετε πως δεν έχει διευθετηθεί το ζήτημα των δικών μας εισπράξεων, πάμε συνέχεια πίσω-πίσω. Η απόκλιση, αυτήν τη στιγμή, είναι τεράστια. Δεν έχουμε πάρει, δηλαδή, 300 και διεκδικούμε τα τελευταία 100. Για μία Λίγκα που εκπροσωπεί όλη την Επικράτεια, με πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, με τζίρο κοντά στα 40 εκατομμύρια ευρώ, είναι λίγα τα λεφτά που διεκδικούμε, για να πάρουμε μία “ανάσα”. Βλέπουμε αδιαφορία, υπάρχει η εντύπωση ότι το πρωτάθλημά μας είναι γεμάτο στοιχηματζήδες, κλέφτες, έχει υποβαθμιστεί παντελώς. Πρέπει να αλλάξει αυτό, αλλιώς δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε ούτε πέντε ευρώ”.

Για το ότι απαρτίζεται η συγκεκριμένη Επιτροπή από ιδιοκτήτες ομάδων:

“Αυτό είναι και το σωστό. Είναι διαφορετικό να πάμε εμείς σε έναν Υπουργό, κι άλλο ένας απλός εκπρόσωπος. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ομάδων στο πρωτάθλημά μας έχουν βάλει περισσότερα χρήματα, απ’ ό,τι άλλοι άνθρωποι, σε άλλες κατηγορίες, προκειμένου να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Με 60.000 ευρώ έσοδα. Ούτε ομάδα στο τοπικό δε συντηρείς με τέτοια χρήματα. Πάμε με επιχειρήματα να διεκδικήσουμε, όσα δικαιούμαστε, όχι απλά λεφτά”.

Για το αν θα υπάρξει διά ζώσης συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη:

“Θα γίνει η συνάντηση στην Αθήνα. Σύντομα, τις επόμενες ημέρες. Έχει απαντήσει θετικά”.

Για τη στάση της ΕΠΟ και του κ. Μπαλτάκου:

“Θεωρώ ότι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα, ο κ. Μπαλτάκος καταλαβαίνει και πρέπει να τον συγχαρούμε. Μία μέση ομάδα, στην κατηγορία πέρσι, έχασε 800.000 ευρώ κι είχε μία στις 34 ομάδες να προβιβαστεί στην παραπάνω. Είναι αδικία, δε γίνεται ποδόσφαιρο έτσι. Ένα πρωτάθλημα, όμως, που ανεβαίνουν δύο απευθείας, πράγμα που πρότεινε και πρόκρινε ο κ. Μπαλτάκος, είναι πολύ καλύτερο. Αφουγκράζομαι μία διάθεση να μειωθεί η διαφορά, το χάσμα των δύο κατηγοριών, των Super League 1 και 2.

Θεωρητικά, η ΕΠΟ δεν είναι και αρμόδια. Για παράδειγμα, σε οικονομικό επίπεδο, ίσως μπορεί να μειώσει κάπως τις εισφορές. Αλλά, ας πούμε, η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη αρχή και το κόστος διαιτησίας είναι πολύ μεγάλο. Η Νίκη πέρσι πλήρωσε 90.000 ευρώ στην ΕΠΟ, είναι εξωπραγματικό ποσό, για τα δεδομένα της κατηγορίας”.

Για το “σίριαλ” Μπένετ-Κλάτενμπεργκ και τη διαφαινόμενη επίθεση που δέχεται η Σούπερ Λιγκ 2 και ο κ. Λεουτσάκος:

“Είναι σε αυτά που αναλωνόμαστε στην Ελλάδα, αντί να κοιτάμε άλλα πιο σοβαρά θέματα. Αυτά, για μένα, δεν έχουν καμία σημασία. Σίγουρα, υπάρχει μία διαμάχη εσωτερική, πιστεύω ότι θα λυθεί και θα ξεχαστεί κιόλας”.

Για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 11 Σεπτεμβρίου:

“Θεωρώ ότι είναι κάπως απίθανο. Ο τηλεοπτικός πάροχός μας, η ΕΡΤ, έχει το Ευρωμπάσκετ μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, οπότε δε νομίζω ότι θα έχει τη διάθεση να δείχνει τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματός μας, παράλληλα. Περιμένουμε και τις ομάδες από κάτω να οργανωθούν, να πάρουν πιστοποιητικά κτλ. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως θα ξεκινήσουμε τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Βέβαια, η ευθύνη δεν είναι της Λίγκας, είναι θέμα εξωτερικών συγκυριών και πρέπει να προσαρμοστούμε.

Το μόνο θετικό σε όλο αυτό είναι η ομοφωνία που έχει διαμορφωθεί. Δεν νομίζω να έχει γίνει ξανά στην Ελλάδα να συμφωνούν 30 πρόεδροι μεταξύ τους. Μέσα σε αυτούς τους 30, υπάρχουν πρόεδροι που μπορούν να πληρώσουν και να ξεκινήσουμε κι άλλοι που δεν μπορούν. Όλοι προσπαθούμε και συνεννοούμαστε για το καλό του πρωταθλήματος. Αν δεν ξοφληθούν τα περσινά χρήματα και δεν υπάρξουν εγγυήσεις για του χρόνου, δεν μπορεί να ξεκινήσει πρωτάθλημα”.

Για την καθυστέρηση στις ανακοινώσεις συμφωνιών της Νίκης, όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό:

“Το πιο απλό είναι ότι θέλουμε να ολοκληρώσουμε, πρώτα, τις ανανεώσεις από πέρσι και μετά θα έχουμε ένα “μπαράζ” ανακοινώσεων μεταγραφών. Ο κόσμος να μην ανησυχεί. Είναι εικονική η όποια αδράνεια παρουσιάζεται, είμαστε καλά οργανωμένοι. Βάσει των περσινών δεδομένων, δεν είμαστε μία ομάδα που χρειάστηκε να αλλάξει 22-25 ποδοσφαιριστές. Συμφωνίες έχουν γίνει, πρέπει να οργανώσουμε τη σειρά των ανακοινώσεων. Να μην αγχώνεται ο κόσμος. Από εβδομάδα ξεκινούν τα εργομετρικά και μετά μπαίνουμε σε προπονήσεις. Η πρώτη προπόνηση θα γίνει γύρω στις 8 Αυγούστου. Ο σχεδιασμός γίνεται, βάσει των εκτιμήσεών μας ότι θα αργήσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θεωρώ δύσκολο να ξεκινήσουμε στις 11 Σεπτεμβρίου”.

Για το ποιες ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν στον Βόρειο Όμιλο του πρωταθλήματος και το πλεονέκτημα της Νίκης Βόλου:

“Εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει ομάδα που ξεκινάει ένα πρωτάθλημα, με στόχο να μην το κατακτήσει, όλες έχουν τις πιθανότητές τους. Δεν είναι κρυφό στον Βορρά φέτος, ποιες ομάδες θεωρούνται φαβορί για τον τίτλο. Η ΑΕΛ, ο Ηρακλής, ο Πανσερραϊκός είναι ομάδες με βλέψεις, συν 2-3 εκπλήξεις που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Σε κάθε ομαδικό άθλημα, παίζει ρόλο η χημεία, η ομαδικότητα, τα αποδυτήρια. Είναι πλεονέκτημα αυτό για εμάς. Αλλά δεν πρέπει να εφησυχαστούμε, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε αυτό το πλεονέκτημα”.

Για το αν ισχύουν τα ονόματα που ακούγονται, όσον αφορά τα κυανόλευκα μεταγραφικά:

“Κάποια ναι, κάποια όχι. Λίγη υπομονή και θα έρθουν κι οι ανακοινώσεις. Σε οποιαδήποτε μεταγραφική περίοδο, οι συζητήσεις με ποδοσφαιριστές και μάνατζερ είναι άπειρες. Τα ονόματα δεν είναι τελείως τυχαία. Όσον αφορά αυτούς που θα αποχωρήσουν, δεν είναι και κάτι “πικάντικο”, έτσι είναι ο χώρος του ποδοσφαίρου. Ευχαριστούμε αυτούς που φεύγουν και προχωράμε. Ανακοινώσεις μπορεί να ξεκινήσουν και μέσα στο Σαββατοκύριακο”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις