Αήττητη πρόκριση για το πόλο της Νίκης

Επιτυχημένη θεωρείται η παρουσία του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου στον πρώτο γύρο της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Ανδρών που διεξήχθη το σαββατοκύριακο στο Δημοτικό κολυμβητήριο Βασίλης Πολύμερος.

Με απολογισμό 3 νίκες και μια ισοπαλία κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου ισόβαθμη με τον συμπολίτη ΟΥΚ, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Στηριζόμενη σε μεγάλο βαθμό σε νεαρά παιδιά από τις ακαδημίες από την ομάδα των έφηβων, συνεπικουρούμενη από μια μαγιά έμπειρων αθλητων, κορμό της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια και χωρίς να πιάσει το ταβάνι της απόδοσης δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει τον στόχο της και περιμένει τον δεύτερο γύρο το τριήμερο 6-8 Μαΐου όχι μόνο για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση αλλά και για να επιδείξει σημάδια προόδου και καλύτερο βαθμό ετοιμότητας.

Στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον ΟΕΑΝΑΒ παρά το πολύ καλό ξεκίνημα όπου βρέθηκε να προηγείται με 4-1 επέδειξε χαλαρότητα στη συνέχεια με αποτέλεσμα να έχουμε ντέρμπι. Τελικό σκορ 12-11 με τον Δανιήλ να είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 6 γκολ, 2 να πετυχαίνει ο Καρκαλιάνης και από ένα οι Κόφφας Θ., Χατζηγούλας, Σπυρόπουλος και Κουρτίδης.

Το παιχνίδι με τον ΟΥΚ δικαίωσε τις προσδοκίες όσων περίμεναν να γίνει μεγάλη μάχη. Σε ένα κολυμβητήριο με πολύ κόσμο και με μεγάλη στήριξη για την ομάδα της Νίκης και από τα άλλα τμήματα του συλλόγου,κυρίως απο απο το ανδρικό τμήμα μπάσκετ το οποίο το τμήμα υδατοσφαίρισης οφείλει να ευχαριστήσει, παρά το κακό ξεκίνημα η Νίκη κατάφερε όχι μόνο να επιστρέψει στον αγώνα αλλά να αισθάνεται και άτυχη αφού ισοφαρίστηκε μόλις 20 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Με περίσσιο πάθος μετέτρεψε το 7-3 σε 7-8 και η ισοφάριση στο τέλος άφησε πικρή γεύση στους ανθρώπους της ομάδας. Ο έμπειρος Καρκαλιάνης με 4 γκολ , ο Τζαμτζής με 2 και οι Κόφφας Θ.-Μακρής με 1 ήταν οι σκόρερ.

Στα επόμενα 2 παιχνίδια με τις ομάδες της Λαμίας το έργο της ήταν σαφώς πιο εύκολο. Η αναμέτρηση με τον Νηρέα έληξε με σκορ 14-6 με πολυφωνία στους σκόρερ. 4 ο Δανιήλ, 3 ο Γλούμης, 2 ο Χατζηγούλας και ο μικρότερος αθλητής που αγωνίστηκε ο Γκανάτσιος και από ένα οι Αθανασιάδης-Τζαμτζής-Καρκαλιάνης. Στο παιχνίδι με την ΝΕ Λαμίας Νίκη κέρδισε με 12-3, αγωνιζόμενη μάλιστα σε μεγάλο μέρος του αγώνα με την εφηβική ομάδα, με σκόρερ τους Δανιήλ με 4, Καραγκούνη με 3, Κόφφα Θ. με 2 και Αθανασιάδη-Γλούμη-Γκανάτσιο με 1.

Τελική βαθμολογία του πρώτου γύρου:
ΟΥΚ 10 (59-27)
Νίκη Βόλου 10 (46-28)
ΟΕΑΝΑΒ 6 (47-50)
Νηρέας Λάμιας 3 (35-55)
ΝΕ Λαμίας 0 (26-53)

Η προσοχή των ανθρώπων της Νίκης στρέφεται πλέον στα πρωταθλήματα των ακαδημιών, καθώς ο Απρίλιος είναι ο μήνας με αγωνιστικές υποχρεώσεις για τα τμήματα παίδων, εφήβων και μίνι παίδων, κατηγορίες στις οποίες το τμήμα υδατοσφαίρισης έχει θέσει υψηλούς στόχους.

Οι έγγραφες συνεχίζονται στα τμήματα ακαδημιών της υδατοσφαίρισης την Νίκης Βόλου. Οι εγγραφές αφορούν αγόρια και κορίτσια γεννηθέντα από το 2009 και μεγαλύτερα, για όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά της υδατοσφαίρισης από τους προπονητές του συλλόγου, στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας καθημερινά στις 19:30.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις