Ξεχωριστός Ιούλιος για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου (pics)

Ο Ιούλιος ολοκληρώθηκε με ξεχωριστό τρόπο για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου οι οποίοι κάθε βδομάδα έδωσαν το παρόν σε κάθε γωνία της Ελλάδας συμμετέχοντας εκτός των άλλων και σε πολύ δύσκολους, πολύωρους και απαιτητικούς αγώνες έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις υψηλές θερμοκρασίες. Όλοι αποζημιώθηκαν για την προσπάθεια και τον κόπο που κατέβαλαν, από τις διακρίσεις και τη χαρά του τερματισμού, και από τα μαγευτικά τοπία που γνώρισαν ή που ξαναείδαν. Αυτό έγινε και το Σαββατοκύριακο 30 – 31 Ιουλίου, που οι αθλητές έτρεξαν 102 χιλιόμετρα από τις Θεσπιές στις Θερμοπύλες, 12 και 5 χιλιόμετρα στο Νευροκόπι, 14 στην Ασβεστόπετρα Πτολεμαΐδας, ενώ τα χρώματα του ΣΔΥΒ ταξίδεψαν και στο City Night του Βερολίνου.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Χρήστος Παρασκευάς στον αγώνα στα Χνάρια των Ηρώων 102 χιλιομέτρων, Θεσπιές – Θερμοπύλες. Ο αθλητής της Νίκης Βόλου και μέλος του ΣΔΥ Βόλου πήρε την 1η θέση με χρόνο 9 ώρες 26:26. Ο ίδιος μόλις 8 ημέρες πριν είχε τερματίσει 4ος στον Marathon Plus 44χλμ του Ζαγορίου. Στις πρόσφατες επιτυχίες του συγκαταλέγονται επίσης η 1η θέση στον Κένταυρο Μαραθώνιο Πηλίου τον Μάιο, το 2:50:35 στον Μαραθώνιο Θεσ/κης τον Νοέμβριο 2021, η πρώτη θέση στο 6ωρο της 2ης Γιορτής Αθλητισμού «Δημήτριος Κρυστάλλης» την Πρωτομαγιά περιμετρικά του Καυτατζογλείου, κ.α.

Στον ίδιο αγώνα ο Θωμάς Μαλιαχόβας, μέλος των ΣΔΥ Βόλου και Kontogiannis Running Team ήταν εξαιρετικός, συνέχισε την μεγάλη ανοδική του πορεία δικαιώνοντας την σκληρή προετοιμασία μηνών, και τερμάτισε στη 14η θέση με χρόνο 10 ώρες 44:30. Αγωνίστηκαν 85 υπερμαραθωνοδρόμοι, με τους 74 να τερματίζουν. Η εκκίνηση δόθηκε στις 8.00 το απόγευμα του Σαββάτου, με χρονικό όριο τερματισμού τις 16 ώρες, δηλαδή ως τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής. Στο παρελθόν ένας ακόμη δρομέας του ΣΔΥ Βόλου τερμάτισε τον συγκεκριμένο αγώνα, ο Μάριος Μιχαλόπουλος το 2017.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ο 6ος Ορεινός Αγώνας Ασβεστόπετρας, στον Προφήτη Ηλία Ασβεστόπετρας Πτολεμαΐδας. Ο ΣΔΥΒ ήταν εκεί με τον Γιώργο Φασούλα, 21ο στα 14 χιλιόμετρα με 2:13:33.

Ακόμη και το Νευροκόπι αποδείχθηκε ότι δεν είναι και τόσο μακριά για τον ΣΔΥΒ που έτρεξε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Nevrokopi Trail 2022 με τρεις δρομείς του. Ο Αμβρόσιος Δημητριάδης τερμάτισε μάλιστα νικητής της διαδρομής των 5 χιλιομέτρων με χρόνο 24:29. Στα 12 χιλιόμετρα ο Κωνσταντίνος Χαρντ πήρε την 18η θέση με 1:19:42, και ο Ντίνος Πεταλωτής την 70η με 1:55:47.

Στο Βερολίνο!

Ένα μεγάλο πάρτυ στήθηκε από το απόγευμα και όλο το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Βερολίνου, με το City Night της Γερμανικής πρωτεύουσας που είχε 4.720 συμμετοχές στα 10 χιλιόμετρα (2.868 άνδρες, 1.852 γυναίκες) και 783 στα 5χλμ (341 + 442), ενώ έγιναν και αγώνες skating. Η διοργάνωση ήταν επετειακή, καθώς έφτασε τα 30 χρόνια ιστορίας. Πολλαπλάσιοι ήταν οι θεατές που κατέκλυσαν τη διαδρομή. Μεγάλοι δρόμοι της πόλης κοντά στην Πύλη του Βραδεμβούργου έκλεισαν, αλλά η πόλη δεν επηρεάστηκε καθώς όσοι χρειάστηκε να μετακινηθούν, χρησιμοποίησαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς που καθένας τα βρίσκει κυριολεκτικά ανά λεπτό, και τα πληρώνει με το συνολικό ποσό των 9 ευρώ τον μήνα, για απεριόριστες διαδρομές με όλα.

Οκτώ Έλληνες βρέθηκαν στο Βερολίνο για τον αγώνα, και αναφέρουν ως ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ότι αδιάκοπα συναντούσαν πλήθος αθλούμενων που προπονούνται στους δρόμους, οι οποίοι είναι φιλικοί προς τους πολίτες και τους ασκούμενους.

Η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου και του ΑΟ Μαγνησίας, τερμάτισε σε 52:11 τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, παίρνοντας την θέση 422 μεταξύ των 1.852 γυναικών, και την 37η στην ηλικιακή κατηγορία.

Έναν άτυπο αγώνα trail 110 χιλιομέτρων έτρεξε ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, μαζί με τους συναθλητές του Λάζαρο Ρήγο, Θωμά Πουρλίδα και την υποστήριξη άλλων δρομέων. Πιο συγκεκριμένα, οι 3 αθλητές έτρεξαν τη νέα διαδρομή του Olympus Mythical Trail προκειμένου να καταγραφούν τα δεδομένα ενόψει της διοργάνωσης του 2023 που θα έχει αλλαγές σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.

Εγγραφές και προγραμματισμός για τη συνέχεια

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου αρχίζει να κρατάει εγγραφές για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που θα γίνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με αγώνες Ημιμαραθωνίου, 10, και 5 χιλιομέτρων. Οι τιμές που ορίζονται από τη διοργάνωση για τους συλλόγους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ είναι ανά απόσταση 12, 7 και επίσης 7 ευρώ (ενισχυμένο πακέτο συν 25 ευρώ). Η διοργάνωση καθιερώνει και ένα νέο αγώνα που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής, τον Δρόμο του ενός Μιλίου με ποσό συμμετοχής για όλους 10 ευρώ καθώς το event γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό. Η διαδρομή θα ακολουθεί τις οδούς Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφόρου Νίκης και 30ης Οκτωβρίου, και οι συμμετέχοντες θα τερματίζουν στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η συμμετοχή στον δρόμο του ενός μιλίου θα συμβάλει στην προμήθεια του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Επίσης ο ΣΔΥΒ συνεχίζει τις εγγραφές για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων και ήδη μάλιστα έστειλε στη διοργάνωση και οριστικοποιήθηκαν αυτές που είχαν κάνει κράτηση τα μέλη του ως και τις 31 Ιουλίου. Προσεχώς ο σύλλογος θα στείλει και τις νέες εγγραφές που θα προκύψουν. Για τους αγώνες της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, και για κάθε άλλο αγώνα, όπως βέβαια και για το 1ο Pelion Night Trail, επίσης για εγγραφές νέων μελών, πληρωμές για ξενοδοχείο, λεωφορεία κλπ για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, και για κάθε θέμα του συλλόγου, γίνεται συνάντηση των μελών του ΣΔΥ Βόλου κάθε Τετάρτη και ώρα 20.00 ως 21.00 στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου. Όσο αυτό θα είναι κλειστό, οι  συναντήσεις θα γίνονται έξω από τη θύρα εισόδου. Για όλα τα θέματα τα μέλη του συλλόγου μπορούν επίσης καθημερινά να επικοινωνούν με τον σύλλογο, με το ΔΣ, ή με τον Κ. Παλάντζα στο 6993953012.

Τα νέα για την εκδρομή για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο τον Νοέμβριο είναι κάτι παραπάνω από θετικά, καθώς ο ΣΔΥΒ θα βάλει και δεύτερο λεωφορείο λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει, ενώ αυξήθηκαν και τα δωμάτια που θα διαθέσει το ξενοδοχείο 4 αστέρων που κλείστηκε και φέτος από τον ΣΔΥΒ κοντά στο Καλλιμάρμαρο. Έτσι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη αθλητική αποστολή όλων των εποχών στην ιστορία όχι μόνο του ΣΔΥ Βόλου, αλλά και από οποιοδήποτε άθλημα στη Μαγνησία.

1ο Pelion Night Trail, Χάνια Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

O Σύλλογος Δρομέων Υγείας ΒΟΛΟΥ, σε συνεργασία με την εταιρία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure, θα διοργανώσει του αγώνες ορεινού τρεξίματος “1ος Νυχτερινός Αγώνας Πηλίου”, 15 χλμ., και 5 χλμ, γύρω από το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός όλων των άλλων παροχών, θα δίνεται δώρο φακός και συμμετοχή στο Souvlaki Party που θα ακολουθήσει μετά τον αγώνα.

Αναλυτικότερα, στις παροχές περιλαμβάνονται :

  • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (5χλμ. – 15χλμ.)
  • ειδικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον αγώνα του 2022
  • Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες)
  • SOUVLAKI Party μετά τη λήξη των αγώνων στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου.
  • μπύρες FIX άνευ αλκοόλ για τους ενήλικες
  • Φακός Κεφαλής
  • t-shirt dri-fit

Οι εγγραφές γίνονται στο σάιτ του αγώνα https://kentavrostrail.gr και του ΣΔΥ Βόλου https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/, και στις συναντήσεις των μελών του ΣΔΥΒ που αναφέρονται πιο πάνω. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, πληρωμές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Ομαδικές προπονήσεις

Με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου ξανάρχισαν οι ομαδικές προπονήσεις, που γίνονται με συνάντηση κάθε Δευτέρα στις 19.30 έξω από την εκκλησία Παναγία “Τρύπα” στις Πλάκες, και με τρέξιμο προς την παραλία Βόλου. Το πρώτο νέο ξεκίνημα έγινε την 1η Αυγούστου. Διευκρινίζεται ότι οι προπονήσεις γίνονται σε στυλ παρέας, και κάθε συμμετέχοντας είναι υπεύθυνος για την πορεία και για την τροφοδοσία του.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του Λάζαρου Τσαλόγλου, πατέρα του δρομέα του συλλόγου Μιχάλη Τσαλόγλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις