Ο απόηχος της 19ης αγωνιστικής στον 2o όμιλο

Το goalpost.gr σας παρουσιάζει ένα-ένα τα ματς του Σαββατοκύριακου στον 2ο όμιλο και ασχολείται με το 19 στα 19 του ΓΣ Αλμυρού αλλά και την μάχη που γίνεται στην ουρά καθώς 5 ομάδες μάχονται για την σωτηρία τρείς στροφές πριν το φινάλε.

26/3

Αγχίαλος – Πρωτεσίλαος 3-1

Βήμα παραμονής έκανε η ομάδα της Αγχιάλου μετά την σπουδαία νίκη κόντρα στον φορμαρισμένο τον τελευταίο καιρό Πρωτεσίλαο και μάλιστα με ανατροπή. Η ομάδα της Αγχιάλου έφτασε στους 26 βαθμούς, έχοντας το +3 σαν μαξιλαράκι ασφαλείας χωρίς ωστόσο να μπορεί να εφησυχαστή καθώς την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Δήμητρα σε ένα ματς τελικό και για τους δυο. Όσον αφόρα την ομάδα του Πτελεού, η ήττα αυτή την γκρέμισε από την 3η θέση καθώς το εκμεταλλεύτηκε ο Αίας και πλέον βρέθηκε εκείνος στην πρώτη τριάδα.

Κυριακή 27/3

Σκόπελος – Μικροθήβες 2-0

Σπουδαία βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα ήταν ή νίκη αυτή για τους νησιώτες, καθώς η επικράτηση τους αυτή προήλθε κόντρα σε μια εκ των διεκδικητών για τις θέσεις της σωτηρίας και μάλιστα την προσπέρασαν στην βαθμολογία. Η ομάδα της Σκοπέλου ουσιαστικά μετά το -3 και τον μηδενισμό κόντρα στον Πρωτεσίλαο για τα όσα διαδραματίστηκαν, “ξύπνησε” και είναι από τις ποιο φορμαρισμένες ομάδες με μεγάλη συγκομιδή βαθμών τις τελευταίες αγωνιστικές συνεχίζοντας την προσπάθεια της για την σωτηρία. Ενώ από μεριάς Μικροθηβών η ήττα αυτή ουσιαστικά θα πρέπει να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για καλύτερες εμφανίσεις που θα τους δώσει τους βαθμούς για να σώσουν την χρονιά. Την ερχομένη αγωνιστική η Σκόπελος θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ουραγό Άθλο εκτός έδρας, ενώ η Μικροθήβες θα φιλοξενήσουν τον Διαγόρα.

Διαγόρας – Μυρμιδόνες 0-0

Από ένα βαθμό μοιράστηκαν στο Στεφανοβίκειο- Διαγόρας και Μυρμιδόνες με το τελικό 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι από μεριάς γηπεδούχου ομάδας επιθετικά, που όμως δεν μπόρεσε σε αρκετές περιπτώσεις να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Πλέον και οι δυο κοιτάζουν την ερχόμενη αγωνιστική, που θα τους βρει αντιμέτωπους τον μεν Διαγόρα εκτός έδρας κόντρα στις Μικροθήβες που καίγονται για βαθμούς και τους δε Μυρμιδόνες εντός έδρας με τον Αχιλλέα σε ένα ματς που και εκείνοι καίγονται μιας και βάσει βαθμολογίας ακόμη έχουν μαθηματικές ελπίδες.

Δήμητρα – Άθλος 3-0

Έπειτα από τρεις σερί ήττες η Δήμητρα έκανε το καθήκον της κόντρα στον ουραγό Άθλο και μπήκε και εκείνη γερά στην διεκδίκηση μιας θέσης που εξασφαλίζουν την σωτηρία. Πλέον η ομάδα της Ευξεινούπολης μετρά 21 βαθμούς και υπολείπεται δύο από την σωτηρία ενώ την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην Αγχίαλο για να τεθεί αντιμέτωπη στο πλέον κομβικής σημασίας ματς με την ομώνυμη ομάδα.

Αίας – Απόλλων 1-0

Άλλη μία νίκη για την ομάδα της Σούρπης σε ένα πολύ καλό ματς από μεριάς ευκαιρών κόντρα στον πάντα επικίνδυνο Απόλλων Καναλίων που στάθηκε αρκετά άτυχος μιας και τα δύο δοκάρια του, αλλά και άλλες χαμένες ευκαιρίες που είχε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης αναμέτρησης δεν του επέτρεψαν να φύγει με κάτι καλύτερο από τη Σούρπη. Όσον αφορά τώρα το πρόγραμμα της ερχόμενης αγωνιστικής, ο Αίας ταξιδεύει στον Πτελεό για να τεθεί αντιμέτωπος με τον Πρωτεσίλαο στο ματς για την κατάληψη της 3ης θέσης και ο Απόλλων υποδέχεται στα Κανάλια τον Γυμναστικό σε ένα άκρως ενδιαφέρον ματς.

Γ.Σ. Αλμυρού – Αχιλλέας 1-0

Πολύ πιο εύκολα από ότι ομολόγει το τελικό 1-0 επιβλήθηκε ο Γυμναστικός του ήδη υποβιβασμένου Αχιλλέα, με την ομάδα του Λ. Καλογήρου να κάνει το 19 στα 19 αλλά να χάνει σωρεία ευκαιριών στην αναμέτρηση, όπως επίσης και το ότι τα δοκάρια είχαν “μαγνήτη” μιας και τέσσερις φορές κατέληξε η μπάλα εκεί σε προσπάθειες των Φαράντου, Κοντοβά (δις) και Αντζούρη, αλλά και το χαμένο πέναλτι του Κοντοβά στο 80’ ήρθαν τελικώς να υπογράψουν την συγκεκριμένη νίκη χάρη σε τέρμα του Μαλισσόβα έπειτα από προσωπική του ενέργεια. Πλέον ο Γυμναστικός θα ξεκινήσει την προετοιμασία του αύριο εν όψει της εξόδου του, την ερχόμενη αγωνιστική στα Κανάλια για να τεθεί αντιμέτωπος με τον Απόλλων. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Αχιλλέα λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά στο 90+2’ αλλά τελικά το τετ-α-τετ του Σπανού με τον Τσιλίγκο έβγαλε νικητή τον γκολκίπερ της γηπεδούχου ομάδας μένοντας έτσι το 1-0 μέχρι τέλους. Την ερχόμενη αγωνιστική τώρα ο Αχιλλέας θα ταξιδέψει στον Πλάτανο για να αντιμετωπίσει τις Μυρμιδόνες σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι καίγονται για τους τρεις βαθμούς και μόνο.  

Επιμέλεια: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις