Ανυφαντάκης: “Η Βέροια ….παραμένει η Βέροια”

Στην εκπομπή Primo Secondo του City of Primo106.1 μίλησε ο νέος προπονητής της Βέροιας, Κώστας Ανυφαντάκης.

Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός, που έχει πολλές παραστάσεις στην κατηγορία, έχοντας θητεία σε Καβάλα, Δόξα Δράμας, Πανθρακικό, Επισκοπή Ρεθύμνου και πέρυσι Ξάνθη, αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα για τη “Βασίλισσα” του Βορρά, τονίζοντας οτι οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τη νέα σελίδα στην καριέρα του: “Είναι μια μεταβατική περίοδος στη Βέροια. Είναι μια χρονιά που έρχεται μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Βόρειο όμιλο. Αλλά ταυτόχρονα μεταβατική γιατί έχουμε μια καινούρια στην ουσία ομάδα, έχουν αλλάξει πάρα πολλά πρόσωπα και μια καινούρια διοίκηση. Θα χρειαστούμε το χρόνο μας, υπομονή και δουλειά, για να παρουσιάσουμε μια ομάδα πολύ καλή”.

Για τις πρώτες εντυπώσεις του στην Ημαθία και την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε: “Πολύ θετικές. Η Βέροια παρότι αλλάζει σελίδα παραμένει η… Βέροια. Παραμένει μια ομάδα με ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον. Μια ομάδα που σου παρέχει πράγματα και μπορείς να κάνεις πολύ καλά τη δουλειά σου. Παραμένει αξιόπιστη και σοβαρή ομάδα. Οπότε οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι θετικές, αλλά τις περίμενα κιόλας. Αυτό που περίμενα, αυτό είδα”.

Για το οτι εργάζεται κυρίως στο Βορρά τα τελευταία χρόνια, παρότι Κρητικός: “Τυχαίνει, αυτή η δουλειά η δικιά μας είναι… παντού, όπου μπορείς. Η αλήθεια είναι οτι έχουμε… κολλήσει λίγο στο Βορρά”.

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο της Βέροιας: “Υπομονή σίγουρα, αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα για όλους είναι να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση, που έχει να κάνει οτι είμαστε στην επόμενη χρονιά, μετά την κατάκτηση του πρωtαθλήματος. Άρα μπορεί να είναι καινούρια ομάδα, μπορεί να χρειαστούν αρκετά νέα πρόσωπα να δουλέψουν αυτή τη χρονιά, αλλά εμείς θα πρέπει πάση θυσία να ανταποκριθούμε στο μέγεθος και την αξία του ονόματος της Βέροιας. Και στο βάρος, πρέπει να παρουσιάσουμε μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική, για να μπορέσει να εκπληρώσει στόχους. Που κατά τη δική μου άποψη είναι νωρίς να πούμε, αλλά πάντα πρέπει να είναι υψηλοί”.

Για τη φιλοσοφία μεταγραφών και στελέχωσης του ρόστερ: “Θα προσπαθήσουμε να έρθουν παιδιά που θα ταιριάζουν στο προφίλ που θέλουμε να δώσουμε στην ομάδα. Δηλαδή παιδιά με κίνητρο και ικανότητα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια ομάδα που θα παίζει σε κάθε παιχνίδι, με κάθε αντίπαλο και σε οποιαδήποτε έδρα, εντός ή εκτός, για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Όλες οι ομάδες πρέπει πάση θυσία να έχουν προτεραιότητα, εκτός από το να φτιάξουν μια καλή ομάδα, που θα στοχεύει ψηλά, να μπορούν να αναδείξουν και νέους παίκτες, έτσι και εμείς”.

Για πιο συγκεκριμένο στόχο και τον επιχειρούμενο εμπλουτισμό του ρόστερ και πότε θα “σφραγίσει”: “Το ρόστερ είναι υπό διαμόρφωση, αλλά αυτό δε μας αλλάζει τους στόχους, θα είναι υψηλοί. Θα ήθελα να μιλήσουμε σε λίγες μέρες για στόχους, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί το ρόστερ. Από βδομάδα πιστεύουμε οτι θα έχουμε καταλήξει στα παιδιά που έχουμε εντοπίσει και πιστεύω να είναι στην ομάδα μας και από εκεί και μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε και πιο αναλυτικά. Νομίζω οτι είναι εφικτός στόχος να έχουμε ένα 90% των παικτών μας ως το Δεκαπενταύγουστο. Οριστικοποιούμε τα φιλικά αυτές τις μέρες. Ψαχνόμαστε να πάμε κάπου για προετοιμασία, βέβαια έχουμε αργήσει, είναι πολλά κέντρα κλεισμένα. Είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί”.

Για την ετοιμότητα της ομάδας και πότε προσδιορίζεται: “Ευελπιστούμε αφού έχουμε τις επόμενες μέρες το 90% του ρόστερ, να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος, που πιθανολογώ θα είναι τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη”.

Για τις γενικές δυσκολίες στην κατηγορία: “Είναι μια χρονιά δύσκολη, στην οποία κυρίαρχο ρόλο θα παίξει η οικονομική δυσκολία των ομάδων. Είναι ένας κλάδος που βάλλεται και πλήττεται. Είναι επαγγελματίες που εμπλέκονται στη Σούπερ Λιγκ 2, είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσει αυτό το πρόβλημα. Με υγιείς ομάδες, οικονομικά δυνατές, ώστε πραγματικά οι επαγγελματίες να παίρνουν αυτό που τους αναλογεί και τους αξίζει”.

πηγή: soccerpractor.blogspot.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις