Σοκ στη Βραζιλία: Νεκρός από πυροβολισμό στο κεφάλι ο Leandro Lo

Ένας από τους σπουδαιότερους πρωταθλητές Jiu Jitsu όλων των εποχών στη Βραζιλία, ο Leandro Lo, κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι σε κλαμπ του Σάο Πάολο.

Ο Lo ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές του Jiu Jitsu όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει οκτώ φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ασφάλεια αυτοκινήτου με εγγύηση χαμηλότερης τιμής! Εως και 40% φθηνότερα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Μάρτυρες δήλωσαν ότι τον Lo και τους φίλους του πλησίασε ένας άνδρας με απειλητικό τρόπο, ο Lo ακινητοποίησε τον άνδρα, αλλά αφού τον άφησε να φύγει, ο άνδρας πυροβόλησε τον Lo. Ο ύποπτος διέφυγε από τη σκηνή, αλλά έκτοτε παραδόθηκε στην αστυνομία. Έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Πώς σημειώθηκε το περιστατικό
Ένας φίλος του Lo που ήταν μαζί του εκείνη τη στιγμή, δήλωσε ότι ένας μοναχικός άνδρας πλησίασε το τραπέζι τους, πήρε ένα μπουκάλι από αυτό και το κούνησε απειλητικά.

Ο Lo είχε καθηλώσει τον άνδρα στο έδαφος για να τον “ηρεμήσει”. Αλλά αφού τον άφησε να φύγει, ο άνδρας πυροβόλησε τον Lo στο κεφάλι, δήλωσε ο ανώνυμος φίλος στον βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό ιστότοπο G1.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Lo, Ivan Siqueira Junior, δήλωσε ότι ο Lo και οι φίλοι του είχαν προσπαθήσει να αποτρέψουν την κλιμάκωση του περιστατικού. Σύμφωνα με τον κ. Siqueira, ο ύποπτος κλώτσησε δύο φορές τον Lo ενώ ο τελευταίος ήταν ήδη πεσμένος στο έδαφος με τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι.

Ο Lo μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός. Η οικογένειά του δήλωσε ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη. Ο 33χρονος είχε κερδίσει οκτώ φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες βάρους, ρεκόρ όλων των εποχών.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Βραζιλιάνικου Ζίου-Ζίτσου τον αποκάλεσε «έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές που έχει αναδείξει ποτέ το άθλημά μας».

«Ένα παράδειγμα ενός πραγματικού μαύρου ζωντανού, πολεμικού καλλιτέχνη και πρωταθλητή», έγραψε η ομοσπονδία στο Twitter.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις