Στα “μαχαίρια” Ρούμπος – Τσεκούρας για το μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου

Το “διαζύγιο” του Ολυμπιακού Βόλου με τον, μέχρι πρότινος, προπονητή του στο τμήμα μπάσκετ, Παναγιώτη Γκουγκουτούδη, έφερε “θύελλα” στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, με τον Νίκο Ρούμπο να αποχωρεί από τη διοίκηση που συνοδεύτηκαν από “ευθείες βολές” εις βάρος της διοίκησης του Ερασιτέχνη και τον Νίκο Τσεκούρα να απαντάει, επίσης, σε έντονο ύφος.

Σε πρώτη φάση, το μέλος της Δ.Ε. του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Βόλου, σε τοποθετήσεις του, κατηγόρησε τη διοίκηση Τσεκούρα ως ασυνεπή και τόνισε πως δε θέλει να έχει καμία σχέση μαζί της. Παράλληλα, στήριξε ανοικτά τον Νίκο Μπουντούρη και παραδέχτηκε πως δέχτηκε την πρότασή του να αναλάβει ηνία οργανωτικού διευθυντή στις ακαδημίες του μπασκετικού Ολυμπιακού, δίχως να έχει, όμως, καμία ανάμειξη στα κοινά της πρώτης ομάδας.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, κ. Νίκος Τσεκούρας εξέφρασε, μέσω επιστολής του, την έντονη αντίδρασή του για όσα υποστήριξε ο κ. Ρούμπος, αναφέροντας πως ο Ερασιτέχνης βοήθησε τα μέγιστα, σε οικονομικό επίπεδο, την ομάδα μπάσκετ, κατά την περσινή σεζόν και τόνισε πως τα μέλη της Δ.Ε. μπάσκετ είχαν δεσμευτεί πως θα ηγηθούν της ομάδας για την επόμενη πενταετία, παραιτήθηκαν, όμως, πολύ νωρίτερα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Διαβάζοντας τις δηλώσεις του κου Ρούμπου και προς ενημέρωση των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου οφείλω να πω τα εξής:

Η συνάντηση με τον κο Νταβέλη έγινε για το ποδοσφαιρικό τμήμα και δεν είχε καμία σχέση με το μπάσκετ. Γι’ αυτό και ο κ. Ρούμπος δεν είχε καμία θεσμική ιδιότητα να είναι μαζί μου. Είχε άλλωστε παραιτηθεί και από τη Διοικούσα Επιτροπή το τμήματος μπάσκετ με την οποία είχαμε συμφωνήσει ν’ αναλάβει το τμήμα για πέντε χρόνια αλλά παραιτήθηκαν τα μέλη της πολύ νωρίτερα.

Ερώτημα: Ο κ. Ρούμπος είχε εξασφαλίσει χορηγία για το τμήμα μπάσκετ και του τη στερήσαμε; Περιμέναμε ένα ευχαριστώ για τη διοίκηση και προσωπικά σε μένα, καθώς εμείς βοηθήσαμε στη λειτουργία του τμήματος ,εκτός αυτών που είχαμε συμφωνήσει, και προς τους αθλητές και στις μεταγραφές του Δεκεμβρίου.

Είμαστε η μοναδική διοίκηση ομάδας που βοήθησε τη Διοικούσα Επιτροπή πληρώνοντας τις διαιτησίες και τις μετακινήσεις της, ενώ τις υποχρεώσεις που είχε η Διοικούσα Επιτροπή ένα μέρος τις αναλάβαμε εμείς, διότι δήλωσαν αδυναμία ν’ ανταποκριθούν. Και το ευχαριστώ ήταν να διαβάσω αυτό που διάβασα.

Όταν λοιπόν για λογαριασμό της ΔΕ και του κου Ρούμπου λύναμε οικονομικές υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει βάσει συμφωνίας, πότε από το ταμείο του συλλόγου και πότε από τη συνεισφορά μελών του ΔΣ και δική μου, ήταν καλό το ΔΣ και ο πρόεδρος. Αυτό είναι λοιπόν το τίμημα και η αναγνώριση της βοήθειας του ΔΣ και της δικής μου προσωπικά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις