Πήρε και Σιμόνι ο Μακεδονικός

Τη δεύτερη μεταγραφή του ανακοίνωσε ο Μακεδονικός. Πρόκειται για τον Αλμπέρτο Σιμόνι από τον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Αναλυτικά:

«Η διοίκηση του Μακεδονικού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Αλμπέρτο Σιμόνι. Ο 26χρονος (05/11/1996) Αλβανός επιθετικός αποτελεί μία από τις πιο ευρέως διαδεδομένες φιγούρες σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών (Γ Εθνική / Football League), μιας και η φήμη των τερμάτων του και της τεράστιας έφεσης του στο σκοράρισμα έφερνε τα τελευταία χρόνια το όνομα του σε συζητήσεις των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Ο λαϊκός όρος «κανόνι» είναι, πράγματι, ανεπαρκής για να περιγράψει την παραγωγικότητα του Σιμόνι.

Η καριέρα του στο ανδρικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε από την Αναγέννηση Ρυσίου (ΕΠΣ Μακεδονίας), πριν μεταπηδήσει στο ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής για λογαριασμό του Νέου ΠΟ Νέας Καλλικράτειας. Την πρώτη του χρονιά στην ΕΠΣΧ (2015/16), αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ενώ την αμέσως επόμενη κατετάγη δεύτερος στη σχετική λίστα. Ο πρωταθλητής της κατηρορίας, Άρης Παλαιοχωρίου, εκτός από την άνοδο στην Γ Εθνική, πήρε… μαζί του και τον Αλμπέρτο Σιμόνι, κάνοντας τον πρωταγωνιστή στις ακόλουθες δύο σεζόν πρωταθλητισμού για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Σιμόνι σκόραρε 30 φορές (!) και έδωσε 13 ασίστ (!) σε 24 μήνες, με τον Άρη να τερματίζει 2ος (2017/18) και 4ος (2018/19) στον πολύ ανταγωνιστικό 2ο όμιλο.

Η τότε Γ κατηγορία δεν «χωρούσε» άλλο το «κανόνι», που το καλοκαίρι του 2019 έκανε το μεγάλο βήμα με τη Βέροια: στη Football League με τους Ημαθιώτες, ο Σιμόνι σκόραρε 6 γκολ παίζοντας κυρίως ως επιθετικός την πρώτη σεζόν, ενώ την επόμενη πέτυχε 3, χρησιμοποιούμενος κυρίως ως winger και κατακτώντας το πρωτάθλημα στον Βόρειο Όμιλο, δηλαδή και την άνοδο στη Super League 2.

Την περυσινή σεζόν επέστρεψε στη Γ Εθνική, ακολουθώντας έναν «παλιό» γνώριμο του από την Χαλκιδική, τον Ανδρέα Παντζιαρά, στη Λευκάδα, και φορώντας τη φανέλα του Τηλυκράτη. Η νότια Ελλάδα έμελε να μάθει και με το παραπάνω το όνομα του Αλμπέρτο Σιμόνι, ο οποίος σκόραρε 14 τέρματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, μοιράζοντας σπουδαίες συγκινήσεις σε έναν ακόμη σύλλογο που τον αγάπησε και οδηγώντας τον Τηλυκράτη ως τη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου, μόλις στο -4 από την πρωταθλήτρια Παναχαϊκή, καθώς και στην κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, στον τελικό του οποίου επίσης βρήκε δίχτυα.

Στον Μακεδονικό, και πλέον στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική του ηλικία, ο Αλμπέρτο Σιμόνι κάνει το μεγαλύτερο βήμα της καριέρας του, αφού θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Betsson Super League 2. Ελπίζουμε ότι, στο τέλος, η εικόνα του με την πράσινη φανέλα θα προσφέρει στις επόμενες γενιές συγκινήσεις αντίστοιχες με αυτές που προσέφερε ο Αλβανός επιθετικός σε όλην την καριέρα του, όπου κι αν αγωνίστηκε, κάνοντας πράξη (σε… υπερβολικό βαθμό) αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: να βάζει γκολ!

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον Αλμπέρτο στην μεγάλη πράσινη οικογένεια και του εύχεται μια υγιή και παραγωγική σεζόν!».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις