Με σόου Αντετοκούνμπο η Ελλάδα 86-70 την Ισπανία

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε μοναδική παράσταση κόντρα στην Ισπανία, κάνοντας ατομικό ρεκόρ πόντων με την Εθνική που επικράτησε με 86-70 και έδειξε πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο πριν από τα «παράθυρα» και το EuroBasket.
Η Εθνική ομάδα έκανε τους Έλληνες φιλάθλους που γέμισαν το ΟΑΚΑ και όσους την παρακολούθησαν να χαμογελούν, βγάζοντας τρομερό πάθος, ενέργεια και θέληση απέναντι στην Ισπανία, επικρατώντας με σκορ 86-70 στο πρώτο φιλικό πριν από τους αγώνες με το Βέλγιο και τη Σερβία στα «παράθυρα» και φυσικά, το μεγάλο ραντεβού του EuroBasket.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άκουσε ξανά το σύνθημα «MVP-MVP», αυτή τη φορά από τους Έλληνες που βρέθηκαν στις εξέδρες, ξεσηκώνοντας το ΟΑΚΑ με ένα μυθικό alley-oop κάρφωμα στην τέταρτη περίοδο και τελειώνοντας το ματς με 31 πόντους (ρεκόρ με την Εθνική), 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 2 λάθη στα 20:33 που έμεινε στο παρκέ! Με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο στην τρίτη περίοδο, η Ελλάδα ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ματς, φτάνοντας στην εύκολη νίκη.

Ο αγώνας
Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά του ματς στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Χάιμε Πραντίγια ευστόχησε για το 5-7 της Ισπανίας πριν ξεσπάσει η γαλανόλευκη… καταιγίδα. Η ελληνική ομάδα έβγαλε τρομερή όρεξη σε άμυνα και επίθεση με μπροστάρη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ενώ ο Νικ Καλάθης ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα, κάνοντας το 20-10 στο 5:51. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και ο Αγραβάνης ευστόχησε πίσω από τα 6μ.75 για το 28-10 ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε στο 31-13 για την Ελλάδα που είχε 9/11 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 10 ασίστ σε αυτό το διάστημα!
Η Εθνική συνέχισε στο ίδιο τέμπο και ο Δημήτρης Αγραβάνης εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 στις αρχές της δεύτερης περιόδου για το 33-13 στο 10:35. Ο ρυθμός και η αθλητικότητα της Ελλάδας έκαναν τη διαφορά κόντρα στην Ισπανία που στηρίχθηκε επιθετικά στις πρωτοβουλίες του Ουίλι Ερνανγκόμεθ. Ακολούθως ο Λαρεντζάκης ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 20 (41-21, 15′) ενώ η «επίσημη αγαπημένη» πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 50-35. Οι Ίβηρες έκαναν επιμέρους σκορ 2-10 στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν στον πάγκο όμως σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είχε σταθερά τον έλεγχο του αγώνα.
Το 75% στο δίποντο (15/20), τα 16 ριμπάουντ αντί 7 της Ισπανίας και τα 7 κλεψίματα επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα της Εθνικής στο ημίχρονο. Ο Γιάννης ξεκίνησε δυνατά στην τρίτη περίοδο όμως μετά από το 59-40 στο 24′ οι Ισπανοί βρήκαν την ευκαιρία να επιστρέψουν. Η Ελλάδα «κόλλησε» στο κομμάτι της δημιουργίας με τα ψηλά σχήματα και σε συνδυασμό με την χαλάρωση στην άμυνα, επέτρεψαν στους Ίβηρες να μαζέψουν τη διαφορά. Ο Γιάννης πέρασε στον πάγκο, η Ελλάδα δεν έβγαλε αιφνιδιασμούς και η Ισπανία μείωσε σε 60-51 με τον Σίμα. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 63-57 για την Εθνική που είδε τη «ρόχα» να επιστρέφει.
Η Ελλάδα ξέσπασε στο τέταρτο δεκάλεπτο με ηγέτη τον Grek Freak που ξεσήκωσε το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με ένα τρομερό alley-oop κάρφωμα για το 73-59 υπό τις ιαχές «MVP-MVP»! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ανίκητος στο ζωγραφιστό, η Εθνική έχτισε ξανά διαφορά ασφαλείας που διατήρησε ως το φινάλε, επικρατώντας με 86-70 στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας πριν από τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το μεγάλο ραντεβού του EuroBasket!
Τα δεκάλεπτα: 31-13, 50-35, 63-57, 86-70.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις