Τέλος ο Panathinaikos

Απόλυτος κυρίαρχος, άστοχος και ξανά… σφαλτσοσφύριγμα!

Το Τριφύλλι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι, έκλεισε την Σλάβια στα καρέ της, με τους Τσέχους να παίζουν για να διαφυλάξουν το 2-0 και όχι για να πετύχουν γκολ πρόκρισης. Ο Παναθηναϊκός παρότι βρήκε απέναντί του μια ομάδα καλά τακτοποιημένη στο μισό γήπεδο, κατάφερε να δημιουργήσει τρεις μεγάλες, τεράστιες ευκαιρίες για γκολ. Σε αυτά τα ματς, όλα κρίνονται από τις λεπτομέρειες και σε αυτό το κομμάτι οι ”πράσινοι” δεν τις είχαν μαζί τους. Μόλις στο 2′ μετά από κάθετη του Μάγκνουσον, ο Χουάνκαρ έβγαλε την… ξυραφιά από αριστερά και σε κενό τέρμα ο Σπόραρ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με προβολή. Πήγε να τελειώσει με την μύτη, όχι με το πλασέ, σε μία φάση που έπρεπε να έχει καταλήξει στο πλεκτό.

Στο 20′ ο Αϊτόρ με την μπάλα ιδανικά στρωμένη στο ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω στον Μαντούς ενώ στο 31′ μετά από υπέροχη ενέργεια του Κώτσιρα, ο Σπόραρ στο τετ α τετ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς συνέχισε να πιέζει, να επανακτά άμεσα την κατοχή και παρά τα ρίσκα που έπαιρνε, να απειλείται ελάχιστα. Με ένα σουτ του Ντούντερα στο 30′.

Βέβαια, όλα θα ήταν διαφορετικά αν στο 42′ ο Μπανκς έβλεπε το καθαρό πέναλτι του Μαντούς πάνω στον Σένκεφελντ, έδειχνε την παράβαση και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Σλάβια. Η έλλειψη του VAR ήταν καθοριστική και απόψε στη Λεωφόρο…

Βρήκε γκολ, το… έσβησε η Σλάβια και το κλείδωσε με τον Γιουρέτσκα
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, να έχει κλείσει τους Τσέχους στα καρέ τους και στο 58′ βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε. Ο Χουάνκαρ έκανε φανταστική σέντρα, ο Σπόραρ στον αέρα με προβολή έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και η Λεωφόρος πήρε… φωτιά!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, όμως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σβήσουν το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι την καλύτερη φυσική τους κατάσταση αλλά και την αδυναμία των ”πρασίνων” να φέρουν στο χορτάρι παίκτες που θα του έδιναν το κάτι παραπάνω στη μεσαία γραμμή.

Το Τριφύλλι άρχισε να χάνει την κατοχή, η Σλάβια ισορρόπησε και είναι ενδεικτικό πως από το γκολ του Σπόραρ και μετά, η ελληνική ομάδα δεν είχε άλλη ευκαιρία. Το 4-4-2 με Σπόραρ-Iωαννίδη δεν βοήθησε, οι μεγάλες μπάλες δεν είχαν αποτέλεσμα και ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανήμπορος να ψάξει το δεύτερο γκολ.

Το τραγικό λάθος του Καμπετσή στο 94′ έδωσε… ασίστ στον Γιουρέτσκα, οι Τσέχοι ισοφάρισαν σε 1-1 και έβαλαν τέλος στη σεμνή τελετή.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (55’ Κουρμπέλης), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (77’ Καμπετσής), Πέρεθ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (77’ Ιωαννίδης), Σπόραρ, Αϊτόρ (88’ Καρλίτος).

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γίντριχ Τρπισόφσκι / 4-3-3): Μάντους, Ντούντερα (82’ Μάζοπουστ), Ούσου, Καχαράμπα, Ντόρλεϊ, Τραορέ (61’ Σεβτσίκ), Τιεχί, Χόλες, Σραντς, Λινγκρ (62’ Ούσορ), Ολαγίνκα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις