Νέα ραντεβού στην Αθήνα κλείνει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Β.

Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη μετά από συνεχείς επαφές που είχαν με τους ανθρώπους της ΕΠΟ στην Αθήνα και το νομικό επιτελείο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, να πετύχουν να αγωνιστεί η ομάδα στην Γ’ Εθνική κατηγορία και αυτό θα το έχουν τις προσεχείς μέρες εγγράφως στα χέρια τους (ήδη ο Εργοτέλης έχει λάβει την απόφαση της ΕΠΟ). Τη νέα ομάδα…

…δεν θα βαραίνει κανένα χρηματικό πρόστιμο, ούτε θα της αφαιρεθούν βαθμοί από το νέο πρωτάθλημα.
Οι παραπάνω κυρώσεις θα βαραίνουν όποιες ομάδες (αν υπάρξουν) θα αποχωρήσουν από τις επαγγελματικές κατηγορίες την προσεχή αγωνιστική περίοδο (2016-17).
Το δεύτερο και πολύ σημαντικό θέμα, αυτό των χρεών, απασχολεί έντονα τον Ερασιτέχνη, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει – την παρούσα φάση – τι ακριβώς θα ισχύσει με το νέο αθλητικό νόμο. Αν αυτός ψηφιστεί στη Βουλή και πότε. Ήδη οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη κινούνται στην κατεύθυνση να κλειστεί ραντεβού με υψηλόβαθμα στελέχη της ΓΓΑ, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και άλλες ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των χρεών, όπως είναι ο Άρης, ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης.
Στο θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη θα έρθουν άμεσα σε επαφή με τους μετόχους, προκειμένου να προχωρήσει κι αυτό το θέμα που «καίει» τον Ολυμπιακό, καθώς όπως έχει τονιστεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καμία ομάδα που δεν θα έχει κάνει εκκαθάριση δεν θα μπορέσει να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα (εφόσον κερδίσει την άνοδο σε επαγγελματική κατηγορία) και κατ’ επέκταση αδειοδότηση.
Τέλος, όσον αφορά τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν την ομάδα και να την «τρέξουν» στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με στόχο να την οδηγήσουν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Άμεσα αναμένεται να γίνουν οι συζητήσεις με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη, προκειμένου να αρχίσει ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις