Οι τρεις προτάσεις της ΕΠΟ – Αμετακίνητος ο Αυγενάκης

Για την προσεχή Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον υφυπουργό αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκη με θέμα τις κυρώσεις του νόμου (απαγόρευση συμμετοχής στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και απαγόρευση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο) στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη δεν επήλθε συμφωνία. Η ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, ζήτησε τροποποίηση του νόμου και απάλειψη κάθε κύρωσης που αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Επίσης πρότεινε να αναλάβει η ίδια η ΕΠΟ την επιβολή των κυρώσεων (π.χ. αποκλεισμός από τις διοργανώσεις) που προβλέπει ο νόμος για τα σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για τη συμμετοχή τους στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Επίσης ζητήθηκε και η απλοποίηση των διαδικασιών εγγραφής – επανεγγραφής στο μητρώο.Ο Αυγενάκης από την πλευρά του απέρριψε τις προτάσεις της ΕΠΟ και πρότεινε να δοθεί μια ακόμα παράταση στην εφαρμογή του νόμου, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ήδη έχει δοθεί πολύς χρόνος (περίπου δύο χρόνια) στα σωματεία για να ενταχθούν στο μητρώο.

Η δεύτερη συνάντηση των δύο πλευρών έχει προγραμματιστεί να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (17/8), ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνεται η διορία που έχει δοθεί στα σωματεία για εγγραφή στο μητρώο.

Σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία η ΕΠΟ θα εξετάσει, με πολλές πιθανότητες να αποφασίσει, την  αναστολή έναρξης όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, επειδή ένας μεγάλος αριθμός σωματείων, που όμως διαφέρει από Ένωση σε Ένωση δεν έχει εγγραφεί / επανεγγραφεί στο μητρώο και ως εκ τούτου, βάσει νόμου, θα πρέπει  να αποκλειστεί από τα πρωταθλήματα.

Επίσης σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία, αναμένεται ότι θα ενημερωθούν εκ νέου για το θέμα οι FIFA και UEFA και θα ζητηθεί η παρέμβασή τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις