Ευρωπαϊκό Κολύμβησης: Χρυσός ο Απόστολος Χρήστου στα 50μ. ύπτιο! (vids)

Tην κούρσα της… ζωής του πραγματοποίησε ο Απόστολος Χρήστου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξάγεται στη Ρώμη. Ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης ήταν ο γρηγορότερος όλων σε ένα συναρπαστικό τελικό στα 50 μ. ύπτιο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης αλλά και το πρώτο χρυσό για τον 26χρονο Χρήστου σε έναν μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Μετά από τρία διαδοχικά χάλκινα μετάλλια στα 100μ. ύπτιο, ο Χρήστου καταφέρνει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης που τόσο έψαχνε. Γίνεται ο δεύτερος Ελληνας, μετά τον Αρη Γρηγοριάδη το 2008 στο Αϊντχόφεν, που κερδίζει τον ευρωπαϊκό τίτλο στα 50μ. ύπτιο. Ο παλαίμαχος Θεσσαλονικιός κολυμβητής του Αρη είχε πάρει χρυσό και στα 100μ. ύπτιο το 2012, ενώ ο Ανδρέας Βαζαίος είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2016, στα 200μ. μικτή ατομική.




 

Ο Χρήστου έκανε καταπληκτική κούρσα καταγράφοντας χρόνο 24.36, επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Έλληνας κολυμβητής έδωσε μεγάλη μάχη με τον εξαιρετικό Ιταλό, Τόμας Τσεκόν, τον οποίο νίκησε στο… σππίτι του κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά. Ο Τσεκόν ήταν κατά 4 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργός, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γερμανός Όλε Μπράουνσβαϊγκ.

Η τρομερή κούρσα του Χρήστου

 

«Το κυνηγούσα απ’ το 2016»





Ο Απόστολος Χρήστου ήταν εμφανώς ευχαριστημένος μέτα το τέλος του αγώνα καθώς όπως παραδέχθηκε, έκανε την κούρσα και πήρε το μετάλλιο που κυνηγούσε επί μια εξαετία. «Είναι ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια. Το 2016 ήταν ο πρώτος ημιτελικός σε Ευρωπαϊκό ανδρών και τώρα ήρθε το χρυσό. Ήταν τρομερή ατμόσφαιρα πριν μπούμε και ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Τον ευχαριστήθηκα. Όλα έγιναν μόνα τους. Ήταν παρόμοιος αγώνας με το χθεσινό στα ημιτελικά. Πήγαινα για πανελλήνιο ρεκόρ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Περίμενα πολλά χρόνια για να ακούσω τον εθνικό ύμνο» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.



Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις