Ντέλετιτς: «Γι’ αυτό επέλεξα τον Βόλο»

Το τρέχον καλοκαίρι, ο Βόλος γνωστοποίησε την απόκτηση του Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ, μετά τον δανεισμό του στην Ανόρθωση, με την οποία αγωνίστηκε και στους ομίλους του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, δίνοντας σπουδαίες μάχες για την πρόκριση.

Ο Ντέλετιτς ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016, όταν η ΑΕΛ τον έκανε δικό της από τη σερβική Ράντνικ Σουρντούλικα. Μέχρι σήμερα, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής έχει τις πιο “πλούσιες” σεζόν του στους “βυσσινί”, καθώς συνολικά κατέγραψε 84 συμμετοχές με 11 γκολ και 11 ασίστ. Η καλή του παρουσία εξαργυρώθηκε με μεταγραφή στην ΑΕΚ, αλλά εκεί δεν μπόρεσε να διατηρήσει θέση στο ρόστερ και εν συνεχεία αγωνίστηκε ως δανεικός σε Αστέρα Τρίπολης, Λαμία και Ανόρθωση, προτού μείνει ελεύθερος.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός παραχώρησε συνέντευξη αποκλειστικά στο ertsports.gr, με αφορμή τη νέα αγωνιστική περίοδο της Σούπερ Λιγκ και αναφέρθηκε στην επιλογή του να αγωνιστεί με τη φανέλα του Βόλου και σχολίασε την παρουσία του στην ΑΕΚ, αλλά και τις πιο παραγωγικές του σεζόν στην ΑΕΛ. Παράλληλα, τόνισε πως είχε κι άλλες προτάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά ο ίδιος προτίμησε τη θεσσαλική ομάδα.

Αρχικά, ο Ντέλετιτς εξέφρασε τις εμπειρίες του για την παρουσία του στην Ανόρθωση, λέγοντας: «Ήταν μία νέα εμπειρία για εμένα. Μετά από πέντε χρόνια στην Ελλάδα, ήθελα μία νέα πρόκληση σε άλλο πρωτάθλημα. Στην Κύπρο είδα ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, με καλές ομάδες που παλεύουν έως την τελευταία αγωνιστική για τον τίτλο» και πρόσθεσε: «Παίξαμε και στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ και είχαμε την ευκαιρία να προκριθούμε από τη φάση των ομίλων μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι».


Εν συνεχεία, μίλησε για προτάσεις από άλλες ομάδες και την επιλογή του να φορέσει τα χρώματα του Βόλου, επισημαίνοντας: «Είχα μερικές προτάσεις από ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά επέλεξα τον Βόλο. Όταν επιλέγω μία ομάδα, βλέπω όλα όσα μπορεί να μου προσφέρει το κλαμπ και το τι μπορώ να ανταποδώσω. Το στυλ του παιχνιδιού, την ποιότητα της ομάδας και τις φιλοδοξίες. Γι’ αυτό επέλεξα τον Βόλο».

Ο Ντέλετιτς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους στόχους του με τη νέα του ομάδα, σχολιάζοντας: «Πιστεύω πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, με νέο προπονητή που θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και σίγουρα θα ήταν μία μεγάλη επιτυχία να τερματίζαμε στις πρώτες έξι ομάδες».

Ο Μίλος Ντέλετιτς (δεξιά) σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Σλόμπονταν Ουρόσεβιτς, για παιχνίδι μεταξύ Ανόρθωσης και Παρτιζάν στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Για την τριετή παρουσία του στην ΑΕΛ, είπε: «Στην ΑΕΛ μεγάλωσα ως ποδοσφαιριστής, είχα μερικές πολύ καλές σεζόν ατομικά, αλλά κάθε χρόνο, κάθε ομάδα μου δίνει νέες εμπειρίες».

Ερωτηθείς για την ΑΕΚ και για το αν θεωρεί πως άξιζε περισσότερες ευκαιρίες, τόνισε: «Ήταν μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Εξαιρετικό το συναίσθημα να παίζεις ντέρμπι παιχνίδια. Πιστεύω πως άξιζα περισσότερες ευκαιρίες, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είχε έρθει νέος προπονητής, που επέλεξε να παίξει άλλο σχηματισμό και επέλεξα να πάω στον Αστέρα, προκειμένου να παίξω. Προτιμώ να αγωνίζομαι, παρά να είμαι στις εξέδρες».

Με αφορμή την έναρξη της Σούπερ Λιγκ, ο Ντέλετιτς αναφέρθηκε με καλά λόγια στο ελληνικό πρωτάθλημα, αναφέροντας: «Είναι ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως αυτή τη χρονιά θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι μάχες και για τον τίτλο, αλλά και για την αποφυγή του υποβιβασμού», ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα για τη νέα σεζόν: «Εύχομαι στον καθένα να έχει μία καλή και επιτυχημένη σεζόν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις