Βόλος 2022/23: Με νέο προπονητή, πολλές προσθαφαιρέσεις, αλλά και δύο «σταθερές» (vids & pics)

Το αφιέρωμα του sport-fm στην ομάδα του Βόλου:

“Με νέο προπονητή και αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του ξεκινάει τη νέα σεζόν ο Βόλος, έχοντας ξανά (στην τέταρτή του χρονιά στην κορυφαία κατηγορία της χώρας) ως πρωταρχικό του στόχο την παραμονή. Στις τρεις προηγούμενες η ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις με άνεση, αυτό θα ήταν το ιδανικό και φέτος. Κανείς στον σύλλογο δεν θα έλεγε «όχι» σε μια πορεία ανάλογη αυτής του 2020-21, όταν ο Βόλος τερμάτισε 7ος και με την πρωτιά των play-out, κρυφός πόθος όλων μια ιστορική είσοδος στην πρώτη εξάδα!

Ασταθής η απόδοση την περασμένη χρονιά, η οποία ξεκίνησε εντυπωσιακά με την ομάδα του (τώρα προπονητή της Σπαρτάκ Μόσχας) Αμπασκάλ να παίρνει τους 13 από τους 18 βαθμούς που διεκδίκησε στις 6 πρώτες αγωνιστικές. Όμως τα πάντα άλλαξαν μετά από εκείνο το τρελό 4-4 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ακολούθησαν 7 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος και σχεδόν 2 μήνες χωρίς νίκη, για να έρθει το διαζύγιο με τον νεαρό Ισπανό τεχνικό, μετά από μια εντός έδρας ήττα κόντρα στον Παναιτωλικό.




 

Με τον Κώστα Μπράτσο στο τιμόνι της από τότε και έπειτα, η ομάδα έδειξε άμεσα αντίδραση και βελτιώθηκε. Ηττήθηκε μόνο σε 2 από τα 7 επόμενα παιχνίδια της, πήρε 2 μεγάλες εκτός έδρας νίκες κόντρα σε ΑΕΚ και Άρη και πάλεψε μέχρι την τελευταία αγωνιστική την κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος για να μπει στα playoffs. Τελικά, αρκέστηκε στα play-out, εκεί όπου χωρίς να υπάρχει το άγχος του υποβιβασμού, τερμάτισε στη 10η θέση, με 40 βαθμούς, 14 περισσότερους από όσους είχε η προτελευταία της βαθμολογίας Λαμία.



Τέλη Ιουνίου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Γάλλου, Οσβάλντ Τανσό, στο τιμόνι του συλλόγου, με τον 49χρονο να φεύγει για πρώτη φορά από τη χώρα του, έχοντας προηγουμένως προπονήσει σε National (Λα Βιτρίν, Βέντε Πουαρέ) και Ligue 2 (Χάβρη, Αμιάν). Παράλληλα, σημαντικοί ποδοσφαιριστές της περασμένης σεζόν (Ρεγκατέν, Φεράρι, Πουρίτα, Γκιουλέν, Ροσέρο, Μπαρτόλο) αποτέλεσαν παρελθόν, οι πολύτιμοι Φαν ΒέερτΠάολο ΦερνάντεςΜπαριέντοςΚλέιμαν και Άλχο παρέμειναν, ενώ οι νεοαποκτηθέντες ΜατίγιαΛούναΜεζκίδαΝτέλετιτς και Εσκοβάλ έχουν ποιότητα και αναμένεται να βοηθήσουν.

Βόλος 2022/23: Με στόχο ξανά την άνετη παραμονή

Βόλος 2022/23: Με στόχο ξανά την άνετη παραμονή

Τα φιλικά προετοιμασίας (όλα με ομάδες που θα αγωνίζονται στη φετινή Super League) έδωσαν αισιόδοξα μηνύματα, με τους Βολιώτες να κατακτούν και την πρώτη θέση στο τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσαν στο «Πανθεσσαλικό», νικώντας ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) και ΟΦΗ (2-1). Η ομάδα του Τανσό έδειξε πως θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της και να δημιουργεί, πιέζοντας ψηλά όποτε χάνει την κατοχή. Επιθετικά δείχνει ικανή να απειλήσει οποιονδήποτε αντίπαλο με τους… παλιούς Πάολο Φερνάντες, Φαν Βέερτ και τους νέους Βίκτορ Φερνάντες, Ντέλετιτς, Μεζκίδα, ενώ μεγαλύτερο ερωτηματικό αποτελεί η αμυντική γραμμή, η οποία θα είναι κατά πολύ αλλαγμένη σε σύγκριση με το τέλος της περασμένης σεζόν.



ΗΡΘΑΝ:

Ματίγια (Άρης), Εσκοβάλ (Ανόρθωση), Μεζκίδα (Κολοράντο), Ντέλετιτς (ΑΕΚ), Πίρινεν (Τρεντσίν), Βίκτορ Φερνάντες (Κορνέγια), Λούνα (Καρταχένα), Ουεντραόγκο (ΠΑΟΚ Β’), Σταμένκοβιτς (Καβάλα), Τάχατος (ΠΑΟΚ Β’), Τσέλιος (Ξάνθη), Λυμπεράκης (ΟΦΗ), Ασλανίδης (Άρης), Οικονομόπουλος (ΠΑΣ Γιάννινα), Αυγερινός (Αήττητος Σπάτων)

ΕΦΥΓΑΝ:

Φεράρι (ΑΠΟΕΛ), Μπαρτόλο (Αστέρας Τρίπολης), Ροσέρο (ΠΑΣ Γιάννινα), Ρεγκατέν (Πεντικσπόρ), Γκιουλέν (Μίεζντ Λέγκνιτσα), Ριένστρα (ΠΑΣ Γιάννινα), Πουρίτα (Ντνίπρο), Ρομέρο (Μπελιντσόνα), Κορέα (Οριέντε), Ράινερ (Σαφχάουζεν), Νίνης (Ελεύθερος), Ορόθ (Ρασίνγκ), Τερεζίου (Παναθηναϊκός Β΄)

Βόλος 2022/23: Με στόχο ξανά την άνετη παραμονή
ΣΥΝ:

Το μεγαλύτερο «συν» του Βόλου, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα, είναι το ότι κατάφερε να διατηρήσει στο ρόστερ του τους δύο ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν και ήταν οι «σταθερές» της ομάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Πάολο Φερνάντες και Τομ Φαν Βέερτ έχουν παρουσιάσει ουκ ολίγες φορές την ποδοσφαιρική τους ποιότητα μπροστά στα μάτια μας και αναμένεται να ηγηθούν και φέτος. Με τους δυο τους μπροστά, είναι σχεδόν βέβαιο πως ακόμα και όταν Βόλος περνάει δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια παιχνιδιών, θα βρίσκει τρόπο να φτιάχνει τελικές προσπάθειες.

Θετικό πρόσημο προκύπτει και από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Τανσό στα φιλικά προετοιμασίας της, με τους νεοαποκτηθέντες Βίκτορ ΦερνάντεςΛούνα και Εσκοβάλ να δείχνουν πως έχουν προσαρμοστεί γρήγορα και είναι ικανοί να προσφέρουν άμεσα.

Βόλος 2022/23: Με στόχο ξανά την άνετη παραμονή
ΠΛΗΝ:

Πολλά άλλαξαν σε σύγκριση με πέρσι στο ρόστερ του Βόλου και συνήθως οι πολλές προσθαφαιρέσεις δημιουργούν σύγχυση. Τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν δεν υπάρχει η απαραίτητη ομοιογένεια. Επιπλέον, ο Οσβάλντ Τανσό διανύει το 50ό έτος της ηλικίας του και δεν έχει προπονήσει ποτέ στο παρελθόν μακριά από την χώρα του, συνεπώς και εκείνος ίσως χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Ωστόσο, στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλοι γνωρίζουμε πως σπάνια δίνεται αυτός ο χρόνος στους προπονητές, οι οποίοι καλούνται να βρουν άμεσα τα… κουμπιά των ομάδων τους. Ο Γάλλος τεχνικός έχει ξεκινήσει καλά στα φιλικά, αλλά άπαντες κρίνονται όταν έρθουν τα επίσημα.

Βόλος 2022/23: Με στόχο ξανά την άνετη παραμονή
ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-3-3): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Ματίγια, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Πάολο Φερνάντες, Βίκτορ Φερνάντες, Φαν Βέερτ”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις