«Ασημένια» η Κατερίνα Στεφανίδη στο Μόναχο – Τέταρτο σερί μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! (vids)

Η μεγάλη Αικατερίνη του ελληνικού αθλητισμού έλαμψε ξανά! Η σπουδαία Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Η κορυφαία Ελληνίδα άλτρια του επί κοντώ έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη, αναδείχθηκε δεύτερη στην Ευρώπη και πήρε μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό για τέταρτη σερί φορά! Μια επίδοση μοναδική… Ουσιαστικά βρίσκεται στην ελίτ απ’ το 2014 οπότε κατέκτησε το πρώτο της ασημένιο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη άρχισε τον αγώνα της απ’ τα 4,40μ., ύψος που πέρασε με άνεση και στυλ.Εξίσου καλά συνέχισε και στο επόμενο άλμα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Στο 4,55μ. η Στεφανίδη ήταν και πάλι εξαιρετική περνώντας με άνεση τον πήχη.

Επιτυχημένο ήταν και το τρίτο άλμα της Στεφανίδη. Ο πήχης ανέβηκε στα 4,65μ. και η 32χρονη άλτρια, μολονότι πήδηξε αρκετά ψηλά, ακούμπησε με το σώμα της τον πήχη που κουνήθηκε αλλά παρέμεινε στους στηλοβάτες. Έγινε η πρώτη που πέρασε τα 4,65μ. στον αγώνα, ενώ ακολούθησε η Σλοβένα Σούτεϊ που επίσης ήταν επιτυχημένη με την πρώτη προσπάθεια και η Φινλανδή Μούρτο που το πέρασε με τη δεύτερη.





Ο πήχης ανέβηκε στα 4,70μ., εκεί όπου κρίθηκε η μάχη για το χρυσό. Η Στεφανίδη, η οποία ήδη είχε κλειδώσει το μετάλλιο, άρχισε πρώτη, έκανε το τέλειο άλμα, πέρασε το ύψος και έβαλε πίεση στις άλλες δυο αθλήτριες. Η Σούτεϊ απέτυχε στα 4,70μ., όπως και η Μούρτο, κάτι που έφερε την Κατερίνα αγκαλιά με το χρυσό.




 

Οι δύο αθλήτριες άφησαν τα 4,70μ. για να δοκιμάσουν να πάρουν προβάδισμα στα 4,75μ. αλλά η Στεφανίδη ήταν καταπληκτική. Με ακόμα ένα τέλειο άλμα πέρασε το ύψος, έκανε την καλύτερη φετινή της επίδοση και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για το χρυσό. Ωστόσο, τόσο η Σούτεϊ όσο και η Μούρτο, πέρασαν τα 4,75μ. δίνοντας εκ νέου μεγάλο ενδιαφέρον στον τελικό.







 

Ο πήχης ανέβηκε στα 4,80μ. και η εξαιρετική Μούρτο έκανε την υπέρβαση και πέρασε με την πρώτη το ύψος. Αντιθέτως, η Στεφανίδη το έριξε, κάτι που έδωσε το προβάδισμα για το χρυσό στην Φινλανδή. Την ίδια ώρα η Σούτεϊ δεν τα κατάφερε στα 4,80μ. κι έμεινε στο χάλκινο.

Η Στεφανίδη άφησε τα 4,80μ. κι ανέβηκε στα 4,85μ. τα οποία όμως έριξε στην πρώτη της προσπάθεια (δεύτερη συνολικά μαζί με το 4,80μ.), ενώ δεν τα κατάφερε ούτε στην τρίτη, κατακτώντας τελικά το ασημένιο μετάλλιο.




 

Η απίθανη Μούρτο πανηγύρισε το χρυσό κάνοντας μάλιστα 4,85μ.. Ισοφάρισε το ρεκόρ αγώνων της Στεφανίδη!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις