«Δεν μπορεί να παρεμβαίνει η πολιτεία για το ποιες ομάδες θα παίζουν»


Μοιράσου το άρθρο

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, μιλώντας για την συνάντηση Αυγενάκη με ΕΠΟ.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Νομίζω πως με τις αποφάσεις που πάρθηκαν έχουμε πετύχει μια επιστροφή στην κανονικότητα, γιατί ξέρουμε ότι και εμείς από την πλευρά μας έχουμε δημιουργήσει προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Όμως θεωρώ ότι είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού. Στην ΕΠΟ έπρεπε να γίνει αυτό που είπε και η UEFA προ πολλού, δηλαδή να αποφασίζει από μόνη της»

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «η ΕΠΟ είχε διαφορετικές θέσεις από τον κύριο Αυγενάκη, για θέματα που έπρεπε να τα ρυθμίζει η ΕΠΟ από μόνη της , χωρίς να υπάρχει εμπλοκή της UEFA και της FIFA».

Αναφορικά με την εμπλοκή των κυβερνήσεων στα ζητήματα του ποδοσφαίρου δήλωσε πως: 

«Για το καλό του ποδοσφαίρου υπήρξε συναίνεση και συνεννόηση και με άλλες κυβερνήσεις και θα υπάρξουν και στο μέλλον. Ωστόσο, αυτό δεν εκτιμήθηκε δεόντως ώστε να δοθούν συναινετικές λύσεις.»

Τέλος, αναφέρθηκε και στην λύση που δόθηκε για την εγγραφή των ομάδων στο μητρώο:

«Το κίνητρο για να ενταχθούν όλες οι ομάδες ήταν η οικονομική ενίσχυση για αυτό και το 80% των ομάδων  είχαν γραφτεί στο μητρώο. Ακόμη το γεγονός αυτό  αποτελεί κίνητρο. Η μόνη αντίθεσή μας ήταν ότι δεν μπορεί να παρεμβαίνει η πολιτεία για το ποιες ομάδες θα παίζουν ποδόσφαιρο και σε ποια γήπεδα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις