Ξάνθης: «Ο Βούλγαρης μας ζήτησε να αποχωρήσουμε»

Τηλεφωνική παρέμβαση στο ραδιόφωνο του BlueStar πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης και μέλος του Δ.Σ., Γιάννης Ξάνθης, με σκοπό να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με την αποχώρησή του από την προεδρία του Συλλόγου και τη συμμετοχή του στη χρηματοδότηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Γιάννης Ξάνθης τόνισε πως αποχώρησε μετά από προτροπή του Στέλιου Βούλγαρη και σε καμία περίπτωση δεν εγκατέλειψε μετά από δική του επιθυμία. Για την επόμενη μέρα δήλωσε πως τα πάντα εξαρτώνται από το ύψος των χρεών που δημιουργήθηκαν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και από τον κόσμο που μπορεί να δώσει το κίνητρο σε πέντε Νικιώτες να αναλάβουν να τρέξουν την ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Ξάνθη:

«Με τον Μακρόπουλο δεν παραιτηθήκαμε αλλά φύγαμε γιατί μας το ζήτησε ο Βούλγαρης»

«Τώρα που η αγωνιστική σεζόν έχει ολοκληρωθεί και τα πάντα έχουν κριθεί, είναι καλό να πούμε κάποια πράγματα, ακριβώς όπως έγιναν και όχι όπως μεταφέρονται. Όταν παραιτηθήκαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο, εγώ με τον κ. Μακρόπουλο, αν θυμάστε το κλίμα ήταν “πανηγυρικό”, καθώς η ομάδα πήγαινε καλά, μέχρι τότε. Πολλοί μπορεί να μη γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο της παραίτησής μας και θα ήταν σωστό να τα πούμε όπως έγιναν. Εγώ με τον κ. Μακρόπουλο δεν παραιτηθήκαμε, αλλά σηκωθήκαμε και φύγαμε γιατί μου το ζήτησε εμένα προσωπικά ο κ. Βούλγαρης και μπορείς να το επαληθεύσεις. Είπε ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να διοικώ μαζί με εσένα και τον κ. Μακρόπουλο. Αυτά που λέω μπορεί να τα επαληθεύσει και ο Στέλιος Βούλγαρης. Κάναμε συνάντηση και τον ρώτησα πώς θα τα καταφέρεις μόνος σου; Και μου είπε ότι θα το παλέψει μαζί με τον κ. Λάμπρου. Του ανέφερα πως έχουμε βάλει αυτά τα λεφτά, διότι ήταν όλα γραμμένα, και μου απάντησε αυτά τα χρήματα δεν έχει να τα δώσει και πως θα τα επιστρέψει αν πάει καλά η ομάδα και ανέβει κατηγορία. Τελικά τα κάναμε χορηγία στη Νίκη και αυτό έχει σημειωθεί και στα πρακτικά. Φύγαμε χωρίς να ενοχλήσουμε καθόλου την ομάδα και δεν απαιτήσαμε τίποτα».

«Θ’ ακούει Νίκη και θα τρέχει»

«Να δούμε τώρα τι γίνεται. Σήμερα. Δεν έχετε αντιληφθεί ακόμη τι έγινε. Κάψανε και τον Βούλγαρη. Τον ξελιγώσανε τον άνθρωπο. Θα μου πεις ήταν επιλογή του. Δεν με άκουσε. Μου μιλούσε για 2.000 και 3.000 εισιτήρια, όταν κάναμε 150 διαρκείας… Ήλπιζε ότι ο κόσμος θα έρθει και θα στηρίξει. Όλοι έτσι ήλπιζαν… όμως δεν βάζουν όλοι το χέρι στην τσέπη. Αυτός που έβαζε το χέρι στην τσέπη πονούσε. Εγώ το είχα δει το έργο από το καλοκαίρι και τον είχα προειδοποιήσει. Θέλεις από άγνοια, θέλεις επειδή λειτούργησε ως οπαδός, θες επειδή είναι πιο μικρός από εμένα δεν ξέρω τι συνέβη, όμως πάει κι αυτός κάηκε. Θ’ ακούει Νίκη και θα τρέχει».

Για τις προτάσεις της συγκέντρωσης των φιλάθλων:

«Αυτά που προτάθηκαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έχουν ξαναπροταθεί. Τα βλέπετε να είναι εφικτά; Οι φίλαθλοι πιέζουν. Ο Στέλιος πιέστηκε από τους φιλάθλους. Έκανε ένα τεράστιο εξοδολόγιο. Τον είχα προειδοποιήσει πως ήταν τεράστιο το εξοδολόγιο κι ότι δεν θα «έβγαινε» οικονομικά. Η λύση του μοντέλου της λαϊκής βάσης είναι η μόνη που απέμεινε τώρα αλλά πιστεύω πως δεν θα προχωρήσει και μακάρι να βγω ψεύτης. Δεν θα πραγματοποιηθεί γιατί ο κόσμος είναι αδιάφορος. Όταν ξεκινήσαμε και είδα εγώ τα 50-60 διαρκείας… γιατί τα υπόλοιπα μέχρι τα 271 κατάλαβα ότι δεν θα έπρεπε να γίνουν ανοίγματα. Το μοντέλο που προτάθηκε από τον κ. Φάτση είναι η μοναδική λύση αυτή τη στγιμή. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα λειτουργήσει ούτε αυτό. Βέβαια, όταν φτάσουνε στο δια ταύτα τότε όλοι αρχίζουν να έχουν ανησυχίες. Όταν υπάρχει κάποιος που βάζει λεφτά είναι όλα καλά».

«Τον παρέσυρε ο περίγυρος»

«Ο Στέλιος αποφάσισε να πορευτεί μόνος του γιατί υπήρχε ένας περίγυρος που του είχε φουσκώσει τα μυαλά. Όταν δεν υπάρχει διάθεση να βάλεις άλλα χρήματα τότε αρχίζουν τα κουτσομπολιά. Έτσι γίνονταν, έτσι γίνεται και θα γίνεται πάντα».

Για το αν έχει να προτείνει λύση για την σημερινή κατάσταση:

«Ναι έχω να προτείνω. Υπάρχει συμβούλιο, υπάρχει πρόεδρος. Ένα συμβούλιο ολόκληρο δεν μπορεί να μαζέψει 15.000€; Γι’ αυτό υπάρχει ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος κλπ. Βάζουν λεφτά. Τι είναι δηλαδή η Νίκη; Να λέμε ο τάδε είναι πρόεδρος ή αντιπρόεδρος; Όποιος θέλει να έχει έναν τίτλο να βάζει και το χέρι στην τσέπη. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Κακώς υπάρχουν άνθρωποι στο συμβούλιο χωρίς να βάζουν χρήματα. Εγώ έφερα τον Μακρόπουλο. Αν είχαμε φέρει δέκα τέτοιους δεν θα είχαμε πρόβλημα».

«Μία είναι η λύση»

«Οι λύσεις είναι συγκεκριμένες τις ξέρουμε όλοι. Όταν είχαμε ξεκινήσει το καλοκαίρι είχα πει πως ο κόσμος είναι ο επενδυτής, όχι εγώ. Κάποιοι πήραν τα μυαλά του Βούγλαρη, του έβαλαν λόγια δεν ξέρω και φτάσαμε εδώ. Λύση: μαζευόμαστε στο συμβούλιο, βάζουμε το χεράκι στην τσέπη και η ομάδα σώζεται. Η ίδια πρόταση για μοντέλο λαϊκής βάσης είχε ξαναγίνει το καλοκαίρι και δεν προχώρησε γιατί όσους λέγαμε να αναλάβουν τις επιτροπές δεν πήγαινε κανένας. Είχαμε πει, ποιος θα μπει στην επιτροπή να πηγαίνει να μαζεύει τα χρήματα και δεν πήγαινε κανένας. Τώρα υπάρχουν άτομα να πηγαίνουν;»

Για την επόμενη μέρα

«Για όλες τις ομάδες υπάρχει επόμενη ημέρα. Η Νίκη πάντα βρίσκει τον δρόμο της. Ζητάμε όμως να αλλάξουν όλοι εκτός από εμάς. Εγώ πέρυσι προσπάθησα πολύ. Δεν ζήτησα ούτε ευχαριστίες ούτε τίποτα. Έφυγα και μάλιστα ένας φίλος δημοσιογράφος μου είπε πως είχε εντολή να το περάσει στα ψιλά. Δεν με ενδιαφέρει όμως. Γιατί δεν ήρθα στη Νίκη για να με μάθουν, ούτε ήρθα για να πάρω. Ήρθα μόνο για να δώσω. Και μόνο αυτό έκανα. Μόνο έδινα. Κι εγώ, κι ο Σταμάτης Μακρόπουλος και ο Ζήσης Ντελόπουλος, που ήταν και προσωπικές μου επιλογές. Με ένα τηλέφωνο που τους πήρα ήρθαν κι έβαλαν τα ωραία τους λεφτά και έτρεξαν κι αγωνίστηκαν. Για την επόμενη μέρα πάλι χρειάζεται ένας τέτοιος προγραμματισμός».

«Ποτέ δεν ήμουν απών»

«Έχω τέσσερις μήνες που έφυγα δεν έχω βγει να μιλήσω γιατί ήξερα ότι θα κάνω κακό στην ομάδα. Έχω κι εγώ ανθρώπους που με συμπαθούν. Ποτέ όμως δεν έβαλα τις προσωπικές μου σχέσεις εναντίον της Νίκης. Διάβασα ότι ήμουν απών. Η μισή αλήθεια είναι ψέμα. Ποτέ δεν ήμουν απών. Ο καθένας μπορεί να βγει και να πει ότι θέλει όπως κι εγώ μπορώ να βρω να πω. Γνωρίζω πολλά πράγματα από τη διοίκηση Πάτση και μετά… Μπορώ να βγω κι εγώ να πω για πολλούς. Δεν έχει νόημα όμως. Δεν θα κερδίσω τίποτα, μόνο κακό θα κάνω».

«Μία είναι η αλήθεια»

«Επικοινώνησα για να διορθώσω τις αναλήθειες. Η αλήθεια είναι ότι λεφτά έβαλε ο Βούλγαρης, ο Λάμπρου, ο Ξάνθης και ο Μακρόπουλος. Αυτό δεν αλλάζει».

«Η επόμενη μέρα εξαρτάται από τι θα αφήσουν πίσω…»

«Η επόμενη μέρα θα είναι ανάλογη με το τι θα αφήσουν πίσω. Τι χρέος θα μείνει. Ο Τεχνικός Διευθυντής είπε πως με 30.000 καλύπτεται το οικονομικό άνοιγμα και με την κατανόηση των ποδοσφαιριστών πάμε στα μισά. Βέβαια, αυτό δεν μπορώ να το πάρω τις μετρητοίς γιατί ο Τεχνικός Διευθυντής δεν είναι ο Πρόεδρος. Δεν μπορώ να πιστέψω τον Θεοδώρου ή τον κάθε Θεοδώρου. Ο Θεοδώρου είναι ξένος. Θα φύγει και ακόμη κι αν η ομάδα χρωστάει 10.000 ή 100.000 δεν θα έχει καμιά ευθύνη. Η ομάδα σίγουρα έχει οφειλές, είναι δεδομένο. Δεν γίνεται να μην χρωστάς. Το ζητούμενο είναι όταν θα τελειώσει η σεζόν τι θα χρωστάμε γιατί αυτό είναι που θα καθορίσει την επόμενη ημέρα. Να μην είναι αποτρεπτικό σε πέντε ανθρώπους Νικιώτες, δεν μιλάω για επενδυτές, να έρθουν να συνεχίσουν το έργο. Εφόσον ο κόσμος δείξει ότι ενδιαφέρεται κι έχει όραμα γι’ αυτή την ομάδα, αυτό ίσως βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να αναλάβουν να υλοποιήσουν το όραμά του».

Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις