Γιατί ο μπασκετικός Ολυμπιακός Βόλου δε θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Ελλάδας – Το ρεπορτάζ του goalpost

Το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου δε θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Ελλάδας, με την απόφαση οικειοθελούς απόσυρσης των ερυθρολεύκων από τη διοργάνωση να προκαλεί ερωτήματα στο βολιώτικο φίλαθλο κοινό, αλλά το goalpost.gr να έχει τις σχετικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μέχρι την ημερομηνία των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων στο Κύπελλο, δεν υπήρχε γνωστοποίηση των όρων διεξαγωγής του θεσμού. Η προκήρυξη αναρτήθηκε στις 17 Αυγούστου, αρκετές μέρες μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας. Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου έκρινε πως το ενδεχόμενο να αγωνιστεί η ομάδα με αντιπάλους αρκετά μακριά από την πόλη του Βόλου, θα ήταν μία ιδιαιτέρως δαπανηρή διαδικασία, σε οικονομικό επίπεδο. Επιπρόσθετα, άπαντες στους ερυθρολεύκους πίστευαν πως τα αγωνιστικά οφέλη, μέσα από τη συμμετοχή της ομάδας στον θεσμό, δε θα ήταν σημαντικά.

Ως εκ τούτου, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου προτίμησαν, αντί να δηλώσουν συμμετοχή στον θεσμό και, στη συνέχεια, να μην “κατέβουν” στους αγώνες του, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει κυρώσεις στον σύλλογο, εφόσον η προκήρυξη κι οι ακριβείς όροι διεξαγωγής δεν έγιναν, εγκαίρως, γνωστοί, να μη δηλώσουν εξ’ αρχής συμμετοχή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις