Φαντασμαγορική τελετή έναρξης για το Παγκόσμιο πόλο K16 στην παραλία του Βόλου (photos)

Με τη φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης στην Παραλία του Βόλου, το βράδυ του Σαββάτου (20/8), άνοιξε επίσημα η αυλαία του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Παίδων (Κ16), οι αγώνες του οποίου ξεκινούν αύριο Κυριακή (21/8) σε δυο κολυμβητήρια, στο ΕΑΚ Βόλου και σε αυτό της Νέας Ιωνίας Βόλου. Η διοργάνωση θα γίνει παράλληλα (21-27/8) με το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων (Κ16) στη Λάρισα.

Για την Τελετή Έναρξη, ο Δήμος Βόλου παρουσίασε ένα ειδικό πρόγραμμα, με στόχο οι φιλοξενούμενες αποστολές (25 εθνικές ομάδες στο Βόλο) να γνωρίσουν την ελληνική μουσική κουλτούρα, τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες και παράλληλα τη σύγχρονη καλλιτεχνική – δημιουργική διάσταση της πόλης του Βόλου, καθώς νεαροί μουσικοί και χορευτές και ακροβάτες παρουσίασαν τις μουσικές συνθέσεις τους.

Την παρέλαση των Εθνικών Ομάδων συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, υπό την διεύθυνση του Βασίλη Τασούδη και ρεπερτόριο της μελωδίες του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Τελευταία παρέλασε η Εθνική ομάδα της Ελλάδας που αποθεώθηκε από το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Χαιρετισμό από πλευράς της διοργανώτριας  Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας απηύθυνε ο Πρόεδρος και μέλος του μπιρό της FINA, Liaison με την υδατοσφαίριση, Κυριάκος Γιαννόπουλος. Μίλησαν ακόμα ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής πόλο της FINA Τάμας Μόλναρ, ενώ αναγνώστηκε μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Την επίσημη έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Η τελετή, στην οποία παραβρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ασημένιας Ολυμπιονίκη και χάλκινης παγκόσμιας πρωταθλήτριας των Ανδρών, ο Βολιώτης Θοδωρής Βλάχος, έκλεισε με ρίψη βεγγαλικών.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις