Κούγιας για SL2: “Με 57.000€ έσοδα οι ομάδες επιβιώνουν μόνο στήνοντας παιχνίδια”

Δηλώσεις που θα…συζητηθούν από τον Αλέξη Κούγια για Ολυμπιακό και Μαρινάκη – Πώς χαρακτήρισε τον Πέδρο Μαρτίνς

Γιατί έγινε κακός με τον ιδιοκτήτη των Πειραιωτών και η εγκληματική οργάνωση. Σε μία ποδοσφαιρική συνέντευξη ο Αλέξης Κούγιας μιλάει για την… κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον Ολυμπιακό, αλλά και για τις εξαιρετικές μεταγραφές του Τριφυλλιού που χτυπάει πρωτάθλημα. Τι συμβαίνει με την επιστροφή στο ποδόσφαιρο και την Κόρινθο;

Ο Αλέξης Κούγιας σε μία ξεχωριστή συνέντευξη, pre game της πρεμιέρας της Super League, μιλάει για την απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να διώξει μεγάλα συμβόλαια από τον Ολυμπιακό που δεν προσφέρουν τίποτα, αλλά για το ότι ο Χόρντουρ Μάγκνουσον είναι ο καλύτερος στόπερ που έχει έρθει τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ελλάδα και ο Αντράζ Σπόραρ μπορεί εύκολα να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Ακόμα, μας μίλησε για την δική του επόμενη μέρα στον χώρο του ποδοσφαίρου, με την παρουσία του επικουρικά στην Κόρινθο, αλλά και για την κατάσταση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

“Για αυτό πήγα στην Κόρινθο – Θα γίνουν καθεστώς οι αποκλεισμοί των ελληνικών ομάδων αν…”

“Στην Κόρινθο μαζευτήκαμε μια παρέα φίλων, για να ξαναδώσουμε πνοή σε μια ομάδα που πριν από 30 χρόνια έπαιζε στην Α΄ Εθνική για 10 χρόνια – Να μπει ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Δεν φύγει το μεράκι για το ποδόσφαιρο, γι αυτό ασχολούμαι ακόμα. Έχουμε αποκτήσει 20 παίκτες που έπαιζαν στη Σούπερ Λιγκ 2 και Γ΄ Εθνική, και είναι σε καλή ηλικία. Έχουμε αποκτήσει και νεαρούς, γενικότερα είναι ένα πρότζεκτ που έχει ενδιαφέρον. Η ομάδα λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και στόχος είναι να βγει κατηγορία μέσω των μπαράζ”, ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Είδατε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων;

“Πρόλαβα να δω μόνο τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όχι τον Άρη.Μόνο αν καταρρεύσει αυτή η εγκληματική οργάνωση που από το παρασκήνιο διοικεί την ΕΠΟ και την Σούπερ Λιγκ 2, μόνο τότε θα αρχίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να αναδημιουργείται από τις στάχτες του. Αλλιώς δεν βλέπω μέλλον. Και αυτό που έγινε με τις ελληνικές ομάδες, όλοι αυτοί οι αποκλεισμοί, θα είναι καθεστώς”.

Tι χρειάζεται να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

“Η κατάσταση είναι τραγική στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δυστυχώς βρίσκεται στο κατώτατο επίπεδο διοικητικά η ΕΠΟ, με καιροσκόπους που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Αυτοί ευθύνονται για αυτή την καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία υποδομή ακόμα και στις τοπικές Ενώσεις – Με χαρακτηριστικό την Ένωση Κορίνθου που ανακαλύπτω τώρα – Με αποτέλεσμα τα τοπικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα να διαλύονται, μετά την καταστροφή και στη Σούπερ Λιγκ 2 – Δημιουργήθηκε ένα πρωτάθλημα με 40 ομάδες, το μόνο που πέτυχαν ήταν να έχουμε 160 παιχνίδια στημένα αφού για αυτό έγιναν 40 οι ομάδες – Για να στήνονται παιχνίδια. Γιατί με 57.000 ευρώ έσοδα για κάθε ομάδα, οι ομάδες πλέον επιβιώνουν μόνο στήνοντας παιχνίδια και οι παίκτες αναγκάζονται να στήνουν και αυτοί παιχνίδια. Η λεγόμενη εξυγίανση λειτούργησε ως μια τεράστια εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο”.

“Είχα γίνει κακός με τον φίλο μου, τον Μαρινάκη – Ο απατεώνας Μαρτίνς τον καταχρέωσε – Να διώξει 10 παίκτες”

Στα αγωνιστικά, πώς είδατε τον Ολυμπιακό; Είχε και την πρόσφατη αλλαγή προπονητή

“Ήταν πολύ κακός με τη Σλόβαν και πέρασε λόγω της ποιότητας κάποιων ποδοσφαιριστών, θα δούμε για τον Απόλλωνα.. Είχα εκφράσει την άποψή μου για τον Μαρτίνς πριν από δύο χρόνια, όταν τον είχα ονομάσει ποδοσφαιρικό απατεώνα, που καταχρέωσε τον Μαρινάκη, έφερε 50 παίκτες μεριότατους που πληρώθηκαν αδρά, για να κερδίζει με 5-1 τη Λαμία και τις ομάδες που υποβιβάζονται. Αλλά να μην πάρει πρόκριση στους 8 κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μάλιστα, είχα γίνει κακός με τον φίλο μου, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, επειδή τα έλεγα αυτά. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα και το πληρώνει και το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Μαρινάκης”.

Πώς βλέπετε το νέο προπονητή;

“Τον βλέπω ζωντανό άνθρωπο, αλλά αν δεν παρακολουθείς προπονήσεις ή αν δεν τον δούμε για καιρό, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Πρέπει να διώξει 10 παίκτες ο Ολυμπιακός, αλλά ας καταλάβουν όλοι ότι μεγάλοι παίκτες δεν έρχονται στην Ελλάδα πια, ακόμα κι αν τους δώσεις πολλά λεφτά. Θεωρώ κάνει πολύ καλά που αποφάσισε ο Μαρινάκης να διώξει ακριβοπληρωμένους που δεν προσφέρουν τίποτα”.

“Αυτό έδειξε ο Γιοβάνοβιτς με Σλάβια – Καλύτερος της 10ετίας ο Μάγκνουσον – Εύκολα πρώτος σκόρερ ο Σπόραρ”

Τέλος, πείτε μου πώς είδατε τον Παναθηναϊκό;

“Την καλύτερη εικόνα από όλες τις ομάδες, την είχε ο Παναθηναϊκός με την Σλάβια στη Λεωφόρο. Μέχρι την ώρα που ο Γιοβάνοβιτς που αποφάσισε να κάνει αλλαγή συστήματος, δείχνοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα φέτος θα είναι το έλλειμμα βάθους στο ρόστερ για τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ όμως ότι θα είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος”.

Ξεχωρίσατε παίκτες του Παναθηναϊκού;

“Κορυφαίοι του γηπέδου ήταν ο Μάγκνουσον, που δεν περιμένεις τώρα να τον μάθεις καθώς είναι ο καλύτερος αμυντικός που έχει έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια γιατί είναι και το δημιουργικό κομμάτι που έχει, ενώ εντυπωσιάστηκα από τον Σπόραρ. Αν βοηθηθεί από κάποιον δημιουργικό παίκτη (φωνάζει η ομάδα ότι χρειάζεται 8άρι, για να είναι ολοκληρωμένη), μπορεί εύκολα να βγει πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να φέρει παίκτες που να πατούν περιοχή, για να ξεμαρκάρεται ο Σπόραρ και να σκοράρει πιο εύκολα”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις