Αλιβέρι: 100 Ρομά επιτέθηκαν σε οικογένεια μετά από καυγά 12χρονων -“Βεντέτα” στον οικισμό

Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται με ελαφρύ τραύμα από μαχαίρι ένας 18χρονος Ρομά από το Αλιβέρι. Όλα ξεκίνησαν από καυγά δύο 12χρονων παιδιών. Στο ποτάμι , στην σιδηροδρομική γραμμή,  μένουν οικογένειες Ελλήνων και όλα τα παιδιά του οικισμού που είναι κατά κύριο τσιγγάνικος παίζουν μεταξύ τους .

Τα παιδιά από τις δύο οικογένειες μάλωσαν και το ένα 12χρονο χτυπήθηκε από τον συνομήλικό του Ρομά. Αμέσως έσπευσαν τα δυο αδέλφια από την οικογένεια των Ελλήνων να υπερασπιστούν τον αδελφό τους και ο ένας, ο 17χρονος, έριξε χαστούκι στον 12χρονο Ρομά. Εκείνος, πήγε σπίτι , διαμαρτυρήθηκε στους γονείς του και ξεκίνησε “πόλεμος”. Σύμφωνα με τις καταθέσεις μια ομάδα 80 με 100 Ρομά συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι των Ελλήνων και πετούσαν πέτρες και ξύλα.

Η οικογένεια ήταν “ταμπουρωμένη” για αρκετή ώρα αλλά στο τέλος βγήκε να ζητήσει τον λόγο και ακολούθησε “σύρραξη” με ξυλοδαρμούς. μαχαιρωμένος επάνω στους καυγάδες βρέθηκε ένας 18χρονος Ρομά, αλλά η οικογένεια των Ελλήνων αρνείται πως κάποιο μέλος της κρατούσε μαχαίρι.

“Χτυπήθηκαν μόνοι τους την ώρα που μας έδερναν” φέρονται να είπαν στις καταθέσεις τους. Το βράδυ συγκεντρώθηκαν 60 άτομα Ρομά έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου και η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Η οικογένεια των Ελλήνων κατηγορεί τους Ρομά για δολοφονικές διαθέσεις εναντίον τους και ξυλοδαρμούς και οι Ρομά την οικογένεια των Ελλήνων για ρατσισμό.

Η οικογένεια των Ελλήνων καταγγέλλει επίσης πως δεν τους προστάτεψε η αστυνομία και δηλώνει πως φοβάται να γυρίσει σπίτι της.

πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις