Μαύρος στο goalpost.gr: “Στόχος μας η σταθεροποίηση στην κατηγορία, έρχεται κι άλλη μεταγραφή”

Στο goalpost.gr, σχετικά με την αλλαγή στο διοικητικό καθεστώς της ομάδας του, τη στελέχωση του ρόστερ, τους στόχους, την προετοιμασία και τις τελευταίες μεταγραφικές της κινήσεις, μίλησε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, κ. Ανδρέας Μαύρος.

Αναλυτικά:

Η συζήτηση ξεκίνησε, με μία αναδρομή του Ανδρέα Μαύρου, γύρω από το τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου, με κατάληξη στο “σήμερα”:

“Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε συνέπεια. Με την οικονομική συνδρομή και το “τρέξιμο” του Μπάμπη Τουτουντζόγλου, η ομάδα διασφάλιζε ένα σημαντικό μπάτζετ. Η Νίκη Βόλου, από το τοπικό πρωτάθλημα και δέκα παιδιά στις υποδομές, έφτασε να βρίσκεται στην Β’ Εθνική και να έχει 160 παιδιά στις Ακαδημίες.

Με την αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος, το σημαντικό είναι η σταθεροποίηση στην κατηγορία. Τα επόμενα δύο χρόνια έρχονται αναδιαρθρώσεις στις εθνικές κατηγορίες και ο αριθμός των ομάδων στη Β’ Εθνική θα μειωθεί σημαντικά. Αν μία ομάδα υποβιβαστεί, είναι πολύ δύσκολο, στο μέλλον, να προβιβαστεί ξανά”.

Για τη στελέχωση του ρόστερ και τους στόχους της ομάδας:

“Οι εποχές, οικονομικά, είναι δύσκολες. Κάναμε συγκεκριμένες προσθήκες παιδιών, μειώνοντας αισθητά τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ. Προσθέσαμε παίκτες νεαρούς, με παραστάσεις στο επίπεδο που αγωνιζόμαστε, τα οποία έχουν φιλοδοξίες και κίνητρο να διακριθούν ατομικά και μέσω της ομάδας. Πλέον, στο έμψυχο δυναμικό μας, μόνο ο Κουτίνας και ο Σπηλιόπουλος θα είναι άνω των 30 ετών.

Θέλουμε να παίξουμε διαφορετικό μπάσκετ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, βασισμένο στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Επιθετική άμυνα, γεμάτη ενέργεια, ταχύτητα στην επίθεση, περισσότερες κατοχές και πολύ τρέξιμο στο γήπεδο. Να παίξουμε πιο σύγχρονο μπάσκετ, να αποφύγουμε το κλασικό, “σεταρισμένο” παιχνίδι. Βέβαια, αυτό πάντα καθορίζει την τύχη των παιχνιδιών, αλλά, κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, θέλουμε να βγάλουμε όση παραπάνω ένταση μπορούμε.

Στόχος μας είναι το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα, προκειμένου να αποφύγουμε τα πλέι-άουτ”.

Για την προετοιμασία, ενόψει της νέας σεζόν:

“Ξεκινάμε την επόμενη Δευτέρα (σ.σ. 29 Αυγούστου). Θα γίνουν διπλές προπονήσεις, με τη βοήθεια και του γυμναστή μας, Νίκου Αθανασιάδη. Έχουν ήδη γίνει προεργασίες για τα πρώτα μας φιλικά κι έχουμε και το παιχνίδι Κυπέλλου με τα Ιωάννινα, στις 21 Σεπτεμβρίου, στον Βόλο. Θα συμμετάσχουν και τέσσερα παιδιά από τις Ακαδημίες στην προετοιμασία, οι Τουτουντζόγλου, Ψιλοβίκος, Ανδρεόγλου και Μόκας. Οι δύο πρώτοι είναι γεννημένοι το 2005 και οι άλλοι το 2006”.

Τέλος, για τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις, ανέφερε λιτά:

“Θα ανακοινωθεί σύντομα ακόμα μία μεταγραφή, στη θέση 3-4”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις