“Ο κ. Ρούμπος δε θα είναι στο τμήμα μπάσκετ, είναι θέμα αρχών για εμάς”

Απαντήσεις, σε σχέση με τη μη συμμετοχή του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου στο Κύπελλο Ελλάδας, την ανάμειξη ή όχι του Νίκου Ρούμπου στο ερυθρόλευκο “διοικείν” και την πρόσληψη του Νίκου Μπουντούρη, ως προπονητή της πρώτης ομάδας, έδωσε, στη συνέντευξη τύπου του, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Νίκος Τσεκούρας.

Αναλυτικά:

“Για το τμήμα του ανδρικού μπάσκετ και τη μη συμμετοχή μας στο κύπελλο, θέλω να πω ότι συνήθως τα ματς κυπέλλου οι προπονητές τα βλέπουν ως δυνατά φιλικά, ενόψει του πρωταθλήματος. Όταν ήρθε η πρόσκληση για συμμετοχή, η ομάδα δεν είχε καν σχηματιστεί. Υπήρχε ασάφεια στην προκήρυξη, σχετικά με το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν, από ποια περιοχή και πού θα γίνουν οι αγώνες. Αυτό μας απέτρεψε να συμμετάσχουμε κι αποφασίσαμε να μην το κάνουμε, εφόσον δεν ήμασταν έτοιμοι. Το θέμα δεν ήταν οικονομικό. Για να κλείσω ακόμα ένα θέμα του μπάσκετ που προέκυψε από την αποχώρηση του κ. Ρούμπου κι ένα σενάριο επάνοδού του, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πάρα πολλές φορές η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει ευχαριστήσει τον κ. Ρούμπο για τη συνεισφορά του στον σύλλογο. Ο κ. Ρούμπος, με δική του δήλωση και για τους λόγους που αναφέρει, έθεσε τον εαυτό του εκτός τμήματος μπάσκετ. Από τη στιγμή, όμως, που εκφράστηκε δημόσια με απαράδεκτους κι αναίτους χαρακτηρισμούς κατά του Προέδρου και του Δ.Σ., είναι λογικό να μην μπορεί πλέον να είναι στο τμήμα με οποιαδήποτε μορφή. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, είναι θέμα αρχών για εμάς κι επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα.

Η αποδοχή του Νίκου Μπουντούρη να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ανδρικού τμήματος μπάσκετ, πέρα από τιμή, είναι κι ευκαιρία να συνδεθεί η ακαδημία του μπάσκετ με την πρώτη ομάδα και να δημιουργηθεί ένα σύνολο νεαρών παικτών με μέλλον. Ο Νίκος Μπουντούρης το εγγυήθηκε αυτό. Κάναμε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του, θέσαμε αρμοδιότητες για τον καθένα μας κι είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα παρουσιαστεί νεανικός και δυνατός στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής”.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τμήματα, ο κ. Τσεκούρας ανέφερε:

“Έχουμε αποφασίσει, εντός των ημερών, ως διοίκηση, να κάνουμε ξεχωριστές συναντήσεις με όλα τα τμήματα, με τους εφόρους και τους προπονητές, ώστε να ρυθμίσουμε κάποια θέματα, να προλάβουμε προβλήματα που τυχόν υπάρξουν, ώστε να είμαστε έτοιμοι”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις